Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

igris

nooo ajja uplne s tebou nesuhlasim, zistujem ze neni uplne jedno co zjes a hlavne ako to skombinujes, na prekombinovanie to som "expertka" :)

ajja

Caute, som na tom tak ako Ty Igris s tou chemiou :o). Ale ako radi Pista nemusime tomu rozumiet. Trocha sebakontroly a pocuvania vlastneho tela (to zas radi Alternativa)mi vzhovuje, ziadne nervy z toho co zjem.

pišta

Ajja, je to všetko veľmi zložité a zrejme tu nebude na to priestor podrobne to rozobrať a nemá to ani význam )tedam, je to môj názor). Takže principiálne:
- nemusia byť látky, ktoré odkysľujú, „na vstupe“ zásadité, stačí, ak vytvárajú látky zásaditej povahy. Napr. citrónová šťava s cca ph 2,4 dobre vytvára vápenaté zlúčeniny, ktoré sú zásadité a ktoré sa napr. dobre absorbujú v kostiach.
- OH-, teda hydroxylový radikál vzniká:
- trojelektrónovou redukciou molekuly kyslíka, alebo jednoelektrónovou redukciou molekuly peroxidu vodíka. (peroxid vodíka, ...disociačné procesy z H2O, pri zlom trávení je toho veľa...radikálov tiež...)
- Je to extrémne reaktívny oxidačný radikál, ktorý je schopný spôsobiť veľké poškodenie molekúl.
- Môže molekulám odoberať vodík, a to pri reakcii OH s alkoholom, s lecitínom alebo inými látkami.
- Pri reakcii s lecitínom vzniká lipidový radikál - spúšťa ďalšie reakcie, ktoré poškodzujú membrány
- OH-, alebo voľné radikály, narušujú všeobecne fungovanie, metabolizmus bunky, čo sa druhotne premieta do stavu acidobázickej nerovnováhy
Asi by to vedela Aleterantíva vysvetliť lepšie. Nuž, kus sme sa zamotali, ale riešenie je jednoduché – voľné radikály je pre túto sekciu odkyslenia momentálne sekundárna vec. Primárne pre prekyslenie je príjem kyselinotovrných látok strave. Ale o tom sme už písali.

igris

takze vratim sa k tym kupelom, pri ociste pomahaju celotelove kupele s ph priblizne 8,5, to dosiahneme pomocou sody bikarbon - kupel je ZASADITY, pokozka a sliznice su jednym z ventilov na vylucovanie kyseliny z tela, takze by to asi malo platit aj naopak / ja som to len citala, neskusala :), ale vyskusam/
. s OHckami musi vysvetlit niekto iny :),

ajja

Podla mna tie, co "zabranuju prekysleniu", musia byt zasadite. Aj tie zeleninove stavy, ktore su "zakladom na odkyslenie organizmu". "Druhým spôsobom ako si to okysliť, je hydroxylová skupina OH-, ktorá bezprostredne súvisí so zlým trávením"- to urobil asi skriatok, lebo OH- je urcite zasada, nemoze okyslovat. Chemia nebola moj favorit, ale nie je este taka vzdialena. Pls, napiste to este raz a bez skriatkov, mam z tej kyslosti teraz dobry chaos.

igris

ahojte , s tou kavou som to niekde aj ja citala ked je kvalitne preso /asi bez cukru a mlieka/ tak nie kyselinotvorne :), neviem to narychlo najst , lebo ja si vzdy zoberem knizku ked uspavam syna a vacsinou pri tom zaspim :(
. alternativa, dakujem :) ze si sa ozvala, si dobra s tym ph7,
. ja som dufala ze budem mat okolo 6 a bolo to ledva 5,5 :(, a to sa snazim uz dlhsiu dobu "nieco" robit so stravou, pohybu na vzduchu mam tiez pozehnane... Nuz co asi to nestaci a trochu pritvrdim :)

pišta

Ahojte.
Nestíham, viac sa ozvem večerom. Nateraz aspoň toto
Ospravedlňujem sa , ale nadpis
„Zabránenie prekysleniu“ mal byť správne
.
„Toto vynechajte, zabránite prekysleniu“ !!!
.. a potom čierna káva, cigarety... :(
.