Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

Alternativa

Kontrole kyselinotvornych a zasadotvornych prijimanych latok nevenujem prilisnu pozornost. Uz roky kazde rano pijem stavu z 1 grepu a 1 citrona. Citron je zasadotvorny, grep veru neviem, ale tato kombinacia mi robi dobre. Ked som nemala grep, skombinovala som si citron s 2 pomarancami, ale to mi "nesadlo". Dodrziavam dlhodobo dobry pitny rezim. Pri dostatocnom mnozstve tekutin /nie dzusov a lepivych vod/ sa obsah latok aj v moci zrieduje. A kedze prijimame prevahu kyslych latok, dostatocnym mnozstvom tekutin sa acidita aj mocu znizuje. Na zaklade tejto temy som si zmerala pH mocu - mam 7. Nie som vegetarianka, jem len biele maso, viac zeleniny, ovocie sa snazim do 11.00 - vraj vtedy nase telo spracuje cukry bez "ukladania do tukovych vankusikov". Jasne, ze aj vankusiky mam :D. Kupel v sode bikarbone som zatial neskusila. Neviem, ako tento kupel odkyslici organizmus, ale na pokozku bude urcite blahodarny, lebo pH 5,5 je optimalne pre plet. Preco? Tato hodnota pH je hodnota CISTEHO vzduchu. Cize nie pH 7, ako si mnohi myslia. pH 5,5 u cisteho vzduchu nam poskytuje pritomny oxid /po starom kyslicnik/ uhlicity.
Neviem, vdaka comu mam pH 7. Ved ja som netusila, ze cierna kava zabranuje prekysleniu, myslela som, ze je kyselinotvorna. Cize ziadna veda u mna, len pocit, co mi "sedi" a co nie.

igris

s tymi poslednymo bodmi nemam problem :))), stavy uz dva dni studujem :), s liekmi..., ale ta strava to je kamen urazu, s tym sa bortim :(, chcela by som aj niake cajiky poriesit

pišta

Nebojko, máme ďalšícj pomocníkov (asi niektorých aj poznáš):

Zabránenie prekysleniu:
- čierna káva, cigarety, mäso, syry vajcia vo väčšom množstve, mäsové vývary (!!!), veľa šošovice a orechov, lieky všeobecne (treba naozaj zvážiť, ktoré áno a ktoré nemusíte)
- nadmerné stresy
- málo odpočinku
- príliš veľa práce a nereálnych cieľov, prílišné ambície
.
Odkyslenie organizmu, základ:
- zeler, surový postrúhaný alebo šťava v pomere 1:1 s vodou alebo 3:1:1 )mrkva, zeler, červená repa) – pomaly, sú naozaj zásadité, na začiatok radšej 1 dcl 2-3x denne
- všetky šťavy sa pijú na lačno
- šťava zo surového zemiaku, 1:1 zriediť s vodou
- malá lyžička sódy bikarbóny + 2 dcl vody
- mierna aeróbna aktivita
- hlboké dýchanie
- primerané milovanie (žiadne „cikaničky“)
- LÁSKA

pišta

Dvaja vo vani nie sú problém. Keď si rozumejú, je to skôr naopak. Ale vieš, oddelená strava a ...
20 minút si myslím, že je minimum, aby telo zareagovalo.
Ten cely proces, kedy sa kyseliny dajú do pohybu a neustralizujú, je zložitejší a dlhší.
Ale aspoň takto...:-))

igris

ahoj :);
tie dve hodiny pisali v knizke a dost ma to odradilo, 20 minutiek je v pohode :), len mozno v okoli nastane problem so sodou bikarbon
.ja som si myslela, ze zasadity kupel "vstrebem" do tela ale neuvolnujem hned zo seba "zle" veci, neviem ci tomu rozumiem takze keby boli dvaja vo vani /z akeho kolvek dovodu :)/ sposobi to problem ? Ako casto to mozem aplikovat ? Zacala pelova sezona a "teoreticky" by to mohlo pomoct, lebo travim skoro cely den vonku a vecer mi velmi slzia a opuchaju oci /lieky , kvapky beriem, pravidelne aj ked nerada lebo mam pocit ze zjem aj klince/ Dakujem

pišta

Keď je veľa O2 (kyslíka) nenaviaže sa na bežné metabolické procesy a začne robiť "galibu." a vznikajú voľné radikáy. Druhým spôsobom ako si to okysliť, je hydroxylová skupina OH-, ktorá bezprostredne súvisí so zlým trávením (potravinami).
Vo vani nemusíš byť 2-3hodiny sama, stačí 20 minútiek... a tvoje telo aj s priľahklými oblasťami sa ti poďakuje : - )))