Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem
Odkyslenie organizmu
Alternativa :), pizza, tiramisu :)), co tak 1/2 litra zeleninkovej stavicky ? :). Malo by sa jej vypit aspon tolko ,aby mala liecive ucinky, a ked liter ide uz o kuru proti celulitide :). A kedze ide leto a pozrela som sa do zrkadla, davam sa na to :). Docitala som sa ze dokonca cvicenim sa to zhorsuje, lebo sa kyselina mliecna uklada najma v stehnach :(, takze odkyslovat , odkyslovat...:)))
Mnam, taka spravna Italiano Pizza a tiramisu. To len na zasmiatie, ved som si dnes kupila pohanku :D Pekne zazitky a stastny navrat domov, Pista.
Ahoj Pišta%)
Ďakujem za ten jedalniček a teším sa na reportáž samozrejme odkyslovaciu:)
Šťastnú cestu:)))
Ahoj Igris, to by som sa na tie 2 dcl nachrumala mrkvicky, hotovy zajko :D. A neviem, preco je dobra kombinacia s jablkovou, som v tomto totalny analfabet a je cas to zmenit. Pozriem si tu temu fenomenalny...Tu duzinu z mrkvy fakt skuste dat do pecenia.
kedze sme v teme odkyslenie , zacnem s tou mrkvovou stavou :). Mrkvova stava je bohata na draslik, ktory pomaha neutralizovat nadbytocne kyseliny, obsahuje velke mnozstvo vitaminu A, pomaha pecienke pri odstranovani toxickych latok z tela. A kedze tazke kovy sa ukladaju v tukovych tkanivach, hlavne nam dievcatam to spravi dobre :).
Alternativa :), z 1kg mrkvy dosiahnes cca 0,5 l mrkvovej stavy, samozrejme ze zalezi od mrkvy. Mrkvu nesupat, len poriadne poumyvat. V teme fenomenalny Walker sme sa o tom s Pistom dost bavili, hlavne to ze ju treba pit na lacno, a preco sa moze miesat s jablckovou, ale to ty urcite ovladas :)
Ahoj dievcata, dik za mini kurzik. Kedze som pri vareni rozmyslala aj o tych stavach, napadla ma aj kvantita. Ved napr. 2dcl mrkvovej stavy vypijem sup-sup, ale schrumat cca 2 kg mrkvy nie je take jednoduche.
Milá Alternatíva:)
Je jasné že zdrojom vitamínov a minerálných látok je ovocie a zelenina.
Surovú rastlinnú šťavu odporúčajú lekári pri rôznych druhoch chorôb.
V ovocí a v zelenine je veľa nestráviteľných látok. Tieto látky zvyšujú objem a hmotnosť nestrávených zvyškov v hrubom čreve. Zlepšujú jeho pohyblivosť čím pôsobia pozitívne na ľudí ktorí trpia zápchou.
Starší ľudia, malé deti ale aj dospelí ktorí majú zoslabené žuvacie schopnosti,chorí na srdce, ľudia majúci problémy so žaludkom, nemôžu alebo môžu len v malej miere konzumovať surovú stravu bohatú na celulozu.
V týchto situáciách sa radšej uplatňujú ovocné a zeleninové šťavy.
Šťavy nám utišujú hlad, chránia nás pred chorobami a pozitívne ovplyvňujú liečbu.
Stresy, hektická doba, zhon nám vplývajú aj na traviaci systém.
Prekonať toto všetko nám pomáhajú šťavy.
Šťavy obsahujú látky ,ktoré pôsobia odkysľujúco a protitoxicky na organizmus.
Pôsobia omladzujúco sú vhodné pri dietach a dopľňaní jedálnička pred operáciou aj po operácii, odľahčujú krvný obeh, urýchľujú látkovú výmenu. Takže milá Alternatíva, keď si mám vybrať na uhasenie smädu limonádu, sladké farbené vody dám si radšej mrkvovu šťavu s citronom:)Ahoj Lilianna
ahoj alternativa :),
zase iba na rychlo /krajam mnozstvo salatu na oslavu :)/, uz mam vela veci co by som chcela napisat :), snad vecer zasadnem.
.stavicky:/ toto som len rychlo nakopcila :)
. ... zbavia Vaše telo nečistôt rovnako ako čistá voda. Riedia sa najlepšie čistou vodou za účelom lepšieho príjmu obsahových látok Vaším organizmom.
... zabezpečia Vaše telesné zdravie, nakoľko sú telom spracované obzvlášť rýchlo za nízkej spotreby energie
. ja to na sebe pozorujem, ze naozaj zasytia, myslim si ze su zdrave a naozaj to nie je unavujuce travenie, ked zjem vela surovej mrkvy ,lezi mi v zaludku a je mi tazko, stava je v pohode, to co odmakas na odstavovaci , nemusi potom travit brusko :). Samozrejme ze to treba kombinovat, teda jest aj zeleninu. Zatial som zaciatocnik /Pista ma inspiroval :)/, ale je to SUPER, aj deckam to velmi chuti
Som presvedcena, ze najlepsou ochranou pre Tvoj pokladik je materske mliecko. Snaz sa mat vyvazenu, plnohodnotnu stravu.
pH mocu zistis ocikanim tzv. pH-papierika /mozes si ho pytat aj ako lakmusovy papierik/. Neviem, kde sa da kupit, skus zdravotnicke potreby, obchod kde predavaju chemikalie, mozno lekaren, fakt neviem. pH papierik sa najde urcite v kazdom aj chabo vybavenom labaku. Moze sa merat aj na pristroji tzv. pH-metri. Je to presnejsie, ale pre Tvoju info uplne staci ten papierik.
Ahojte vsetci,tak to som prekvapena zo vsetkych receptov ktore tu citam,je to fajn,ze sa tu stretava viac takych uznavacov vsemoznych teorii o zdravi,ja patrim tiez k nim,no a vyskusala som uz vselijake extremy,ale nakoniec som aj tak zvolila ten zlaty stred,co sa aj napriek tomu mnohym zda ako extrem.. no teraz mam maleho sest mesacneho syna,ktory este takmer nic nepapal,lebo mu zatial chuti a dobre sa dari mojho mlieka,ale mam vaznu dilemu akym smerom ho viest,lebo vsetko co citam a studujem je na nieco dobre a nieco zas zle..keby ste mali nejake zaujimave rady ako ochranit (aspon ciastocne) taketo male deticky pred vsetkymi "neduhmi" stravy,tak budem nesmierne vdacna..