Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

igris

Ahojte, vitam ta Pista :), teraz odcestujem na chvilku ja /idem sa rekreovat na "babsku " jazdu do kupelov :))). Dufam ze to tam trosku odkyslim :). Alternativa, potom pokecame o stavach. Prijemny vecer

masti

ahojte, sice budem trosku mimo pisat, ale vy mi to iste prepacite, som rada, ze som tu opat s vami takze po prve. Boli sme pozriet dedka, ma 91 rokov a jeho vitalita, pozitivna energia a optimizmus je uzasny a myslim si ze duchom je este stale mlady, neviem mozno je to clovekom, mozno je to zivotom, fakt neviem, ale je to uzasne, bodaj by kazdy z nas bol taky optimista. Po druhe sa mi podarilo zlomit nohu:) ale aj tak som plna optimizmu a poslusne cakam, kedy pojde dole sadra:))) inac som rada, ze som vas tu nasla a poklona Igris, zase dalsia dobra tema:)))

Alternativa

Ahoj Pista,
my Ta tu cakame a Ty sa venujes mladym kockam :D. Tie prispevky pre nich su milucke a nevtieravo poucne, klobuk dole.

Alternativa

Ahoj Igris, myslela som lit. o tom, na co sa davas po pozreti sa do zrkadla :D.
Som na tom podobne, ako pises Ty, len moj dovod celulitidky a sadielka je primerane veku - menopauza. Cvicim pravidelne, pocity take ako Ty pises. Bez tych endorfinov sa to jednoducho neda :D. Zajtra si vybehnem pozriet knihu, co citujes v texte pri zalozeni temy.

igris

Ahoj Alternativa :), nechcela som ta vystresovat , ak ano sorry. Utekaj ty pekne k moru a dobre si zacvic :), budes na dobrom vzduchu a spravnym dychanim a vhodnou stravou to zvladnes. Moja celulitida je dost pokrocila /otehotnela som, schudla som a opatovne pribrala, plus ochorenie stitnej zlazy= spomalenie metabolizmu :( a tak.../. K tomu moje ranajsie ph sa stale pohybuje okolo 6, uz som mala pocit ze som kyselina, ale okolo 17:00 ma byt ph najzasaditejsie a nastastie som mala kusok nad 7 :). Neviem ci cvicis pravidelne, pre mna je to jeden fantasticky relax, nie som ziadna "fitnes" zena, a nakolko moja chrbtica je dost pretazovana /nemame vytah a ked sa 14kg fagan cukne ze nevypochoduje na 4 poschodie sam, tak ho musim vyniest.../, takze mi to pomaha aj ako rehabilitacia. Prajem ti prijemny den :)

igris

ahoj zanocka, mas pravdu aj ja som si uvedomila ze som deti najprv oducala od "tzv." delenej stravy a teraz ich to zase ucim :). U parkov je to asi jedno, lebo maso tam nie je :)))

zanocka72

Čaute,aj ja by som chcela trošku prispieť k tej strave.Tiež som už prešla všetkým od ťažkého mäsožrúta cez vegetariána až k dnešku ,ja tomu hovorím decká intuitívna diéta.Vymysleli ju totiž moje deti,myslím ,že nad tým nerozmýšľali majú len 9,11 rokov ,ale ako ich tak pozorujem od mala stále si vyberali zvláštne spôsoby jedla.Myslím ,že kedže sú zdraví a v dobrej kondícii asi im to prospieva.Ich strava spočíva v tom ,že nikdy nekombinujú .Keď si urobia praženicu,alebo volské oko nezjedia k nemu chlieb,ani k párkam.Keď zasa jedia pečivo,tak ho zjedia len také samé-šunku zložia dolu.No o hodinu prídu a dojedia tú šunku napr. s jablkom alebo pomarančom.V nedeľu,alebo keď skrátka varím nemá význam variť prílohy/zemiaky,ryžu a pod./Zjedia len mäsko so zeleninou.Inokedy si vypýtajú zasa ryžu a tú mi zjedia napr. s kompotom,alebo so zeleninou.Na túto stravu sme prešli už celá rodina.A robí nám to dobre na postave aj na pocite zo stravy,skrátka sedí nám to.Skúste aj vy a napíšte skúsenosti.

Alternativa

Bum, tak s tou kys. mliecnou si ma prekvapila. Ako ja viem, tvori sa sice pri cviceni=svalovica, ale dalsim cvicenim alebo masazou sa "rozozenie" a vyluci z tela. O mesiac by som mala lezat a cvicit pri mori, takze mam co robit /problem s plavkami/. Kde najdem, ako zacat a s cim? Nemam ziadnu lit. k tejto teme, ale kupim si, ak mi nieco odporucite. To by som mala byt len na stavach? To asi nevydrzim :D Prosim konkretizujte mi postupy, dik. Znacka: SURNE :D, ked som sa v zime "nabalila" ako medvedik.