Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem
Odkyslenie organizmu
cauko :), vy si tu tak krasne stebocete ako sa odkyslujete a detoxikujete a mne to akosi nejde :(, aj ked v kupeloch bolo supis ale to bolo len na oddychnutie a nazbieranie novych nervov :). Altenativa ta sauna pomohla :), chodili sme kazdy den do solnej parnej a po dvoch dnoch som uz spala bez ponoziek a bez hrubeho svetra :), ale usadeniny ktore mam v okoli chrbtice ostali :(, takze asi budem musiet kombinovat a navstivit aj doktorov. Moc sa mi nechce , s vami sa lepsie kvakoce ako s nimi :). Takze celulitida dostane kosom , aj ked mozno ked sa podari jedno a zlikvidujem niako to svinstvo, pomoze to aj tej skaredej "pomarancovej". Aspon BMI po trosicke vylepsujem a nerobim take desive vecerne vyjazdy na ladnicku :). Cerstva stavicka je lepsia a aj zasyti :)))
Caute vsetci od zihlavoveho cajika :D. Dik za kontakt, vzdy potesi. Bala som sa tej detox. krizy, aby ma nevyradila z "prevadzky". Ale snad to nebude take intenzivne vzhladom na moje pH :D. Na podporu detoxikacie vrelo odporucam medovu masaz. Ide o ocistny proces cez pokozku chrbta, toxicke latky sa "vytahuju" do medu a aj svaliky sa pritom prepracuju. Ale nepospite si pri nej, je mierne stipava, zalezi od stupna zanesenia - cim viac, tym je bolestivejsia. A otazka: preco ma den len 24 hod, nejako mi to nestaci, ale taki sme v tejto teme asi vstci :D.
Ahojte:)
Som rada že som opäť tu.
Z tech.príčin som sa dostala k PC až teraz.
Alternatíva to je super,keď k odkysleniu a očiste môžeme využiť aj mesačné fázy. Je dobré, že si to spomenula. Určite to má na nás vplyv.Napr.mám kámošku, ktorá počas splnu nemôže v noci spať.
To ubúdanie mesiaca beriem ako podporu pri odkysleni a dtxcii.
AHOJ Pišta:)
Ten kúpeľ so sodou môže byť dobrá vec. a tak ho najbližšie skúsim.
Jedálniček mám na chladničke snažím sa ho dodržať ale dnes som to trochu prehnala s tým jedlom. A tak od Pondelka bude zasa zelenina.
Je pravda že jedlo v správnom zložení, pôsobí ako liek a na každú chorobu rastie bylinka. Lenže v dnešnom hektickom svete sme na to akosi zabudli.
A ako dôležitý doplnok je aj pozitívne myslenie.
To s tými perlami som myslela vážne.
Pišta, veď ty by si mohol napísať o tomto spôsobe očisty knihu. Boli by v nej dobré rady, nápady, kúra zdravým jedlom, bylinkovými čajmi a tie opisy slnka,zeme sú balzamom na dušu. V jednom časopise som čítala ako takéto slová vedia vplývať na ľudí a zmierňujú depresie ľudom,ktorí nimi trpia a ostatní zasa pookrejú. Všetko by bolo rozdelené na viac kapitolí.
A máš to všetko z vlastnej skúsenosti
Máš dar reči a ducha%)
Dobrú noc ...
Lilliana...
Niekde na webe je zoznam očistných kúr, keď chlapci administrátorskí dorobia hľadanie, dám sem link na ne.
Na doplnenie snáď o jemnejšej technike . zmieňovaný kúpeľ v súde bikarbóne:
- podľa autora tejto knihy ide o priamy prienik zásaditých zložiek sódy a neutralizáciu kyselín, cez pokožku sa tieto látky potom dostávajú do celého tela
- myslím však, že ide tiež o celkové povzbudenie metabolizmu. V koži sú pupily, pod ktorými sú drobné cievky a žilky krvného ale aj lymfatického obehu. Pri aplikácii kúpeľa sa zlepší cirkulácia krvi aj lymfy, čo povzbudzuje aj vyplavovanie kyslých látok z organizmu ako aj čiastočné zrýchlenie očisty krvi a lymfy
.
Ahoj, Igris. Už si nám chýbala :)
Ahoj, Alternatíva. Bol som celý deň preč a tak sa ozývam až teraz.
Ale zrejme problém času poznáš aj ty.
Detoxikačná kríza je stav organizmu, keď vplyvom rozpustených usadenín v rôznych častí tela sa dostanú tieto látky do krvného a lymfatického obehu.
Keďže oba tieto obehy môžu prijať len určitú objem týchto látok, tak ich priebežne usadzujú po celom organizme.
To vyvolá prechodné zhoršenie zdravotného stavu a napr. bolesti sa môžu prejaviť aj na inom mieste.
Vtedy je nutné oddychovať a piť veľa tekutín, aby sa rozpustené nečistoty vyplavili najmä močom a stolicou von.
Preto je napr. dôležité, aby pri detoxikácii celého organizmu alebo aj jednotlivých orgánov bolo už aspoň čiastočne čisté hrubé črevo, lebo práve cez hrubé črevo ide veľa odpadových látok aj z detoxikácie z tela von.
Osobne som zažil bolesti úplne celého tela ako pri riadne náročnej chrípke. Trvalo to deň (i keď sa to zbieralo asi 7-10 dní) a potom prišla veľká úľava.
Špeciálne hrubé črevo som nečistil, ale som ho prečistil vitariánskou stravou počas spomínaných 5 mesiacov.
prajem krasny slnecny den vsetkym maminam a nemaminam a Pistovy :) , vidim ze ste sa snazili, velmi ma to tesi , odzajtra sa pridavam :)
Pista, prosim Ta, co si mam predstavit pod detoxikacnou krizou?
Ahoj, Alternatíva.
Môj spôsob detoxikácie bol pozvoľný.
1. Predovšetkým som vynechal potravinové jedy. Potom jedlá, ktoré sú stredne nepriaznivé (chlieb a spol, i keď napr. Walker a hlavne Wandmaekr o nich píšu ako o popredne nevhodnej potravine).
2. Zaradil som doma vyrobené šťavy – ovocné aj zeleninové.
3. cvičil som (až na obdobie, keď som sa cítil slabý)
4. veľa zeleniny, ovocia, bylinných čajov, orechy...to som dôsledne dodržiaval cca 4-5 mesiacov
5. za toto obdobie som si vyliečil cca 75% chorôb, ktoré ma dlhé roky sužovali
6. prekonal som niekoľko detoxikačných kríz, 2 z nich dosť náročné.
7. pár krát som vyskúšal Šank-parkašalánu – jógové čistenie tenkého a hrubého čreva so stredne dobrým výsledkom
8. chcel by som vyskúšať v krátkom období klystír a potom očistu pečene.
(8 a ešte obličky zvládol môj známy na 1 *).
Za obdobie detoxikácie a celkovej zmeny stravy a ani potom som nebol ani raz chorý.
(toto píšem nie pre chválu, ale ako pozitívnu informáciu aj pre druhých. Poznám ľudí, ktorí sú ďalej ako ja a učím sa od nich)
Ahoj vsetci,
dufam, ze dnesny spln Mesiaca ste vyuzili na ucinnu detoxikaciu :D. Ja som si kupila vcera mrkvovu stavu podla rady Igris, bola mnam a aj knihu od Kurta Tepperweina. Zacinam na sebe aj vdaka Vam pracovat. Ozaj, videla som nejaku mrkvovu stavu v tetra-pack baleni /krabica/ v Tescu. Znacku som zabudla. Su aj take stavy vhodne? Urcite obsahuju konzervacne prisady. Este nieco o Lune: Dalsie dni Mesiac bude cuvat, co je vhodny cas na odstranovanie vsetkeho, coho sa chceme zbavit, napr. aj detoxikovat. Pista, pls, mas nejaky osvedceny zdravy sposob? Ak ano, podel sa s nim s nami, dik.
Prajem pekný dník Pišta:)
Som rada že si nezabudol nevadí ja som veľmi trpezlivý človek:) a na radu ohľadom BMI si počkám....Veď mám na to rok:)))
Poviem ti tak ,že tie príspevky od teba , sú ako rozhádzané perly...
A teraz hľadaj Lilliana hľadaj...
Dobré by bolo, keby môžeme selektovať podľa podmienok: téma,prispievateľ,kľúčové slovo... Zo začiatku by stačilo založiť rebríček TOP prispievateľov s TOP radami.
A možno by sme Andrejovi prepáčili, keby kopu banalít vymazal a týmto dtbz. spriehľadnil.(a zas sa naklikááá...)
Tak ahoj...