Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

pišta

Dobré ránko, Lilliana :)
Včera som sa akosi zahovoril inde.
Nezabudol som na BMI index.
Len je tu problém s duplicitou príspevkov a chýba vyhľadádavanie. Neviem takto podať ucelenejšiu predstavu alebo myšlienku, lebo sa to nakoniec všetko rozsýpa a triešti na kúsky, ktorú sa strácajú v hlbinách informácií.Myslím ale, že je to problém všetkých.
Napr. by som si celkom rád prečítal aj niektoré prípevky z minula (aj tvoje :)), ale nemám šancu.
Tak skúsme troch počkať, dobre? Inak, tvoj plán to rozvrhnúť s úpravou BMI indexu cca na dobu 1 roku nemá chybu : ))

pišta

Ahoj, Alterantíva. :) Vieš, čas...
Tvoje otázky sa dotýkajú niekoľkých tém:
1. bylinkové čaje vo všeobecnosti sú neutrálne až zásadité
2. ovocné šťavy sú podľa Walkera základom zdravia a teda aj dobrej acidobázickej rovnováhy, podľa Tapperweina sú mierne kyselinotvorné. Môj názor je, že minimálne prispievajú druhotným účinkom k odkysleniu – rozpúšťajú usadeniny prakticky v celom organizme. Mám s tým veľmi dobré osobné skúsenosti.
3. pri ovocných šťavách mám tieto osobné skúsenosti:
a. vždy na lačno
b. nikdy nie po obilovinových jedlách, najmä chlebe, potom úplne spoľahlivo kvasia – v črevách
c. nie veľa štavy, lebo v žalúdku kysne, nadúvanie...
d. vo všeobecnosti - čo kysne, je dosť silno kyselinotvorné
4. v rámci pitného režimu myslím, že je vhodné konzumovať dostatok ovocia a zeleniny, ktoré majú bio-chemicky viazanej vody, ktorá je pre organizmus veľmi prospešná. (čistá – i keDˇje to pojem relatívny, bez anorganických solí.) Potom prirodzeným spôsobom klesá potreba piť vodu.
5. pitný režim si regulujem tak, aby som pil najneskôr pol hodiny pred jedlom (inak sa rozriedia žalúdočné šťavy) a najskôr hodinu po jedle (aby sa rozbehlo enzymatické trávenie) Ak sa dá tekutina počas jedla alebo tesne po ňom, enzymatické trávenie vlastne nastane len obmedzené a viac prechádza do kvasného trávenia = opäť kyslosť
Takže väčšie množstvo štiav a bylinných čajov vôbec nemusí byť, aby si si udržala a zveľaďovala svoje fajné Ph : ))

Alternativa

Zatial mi na ranajsiu otazku nik nezareagoval. Tak upresnim: pochopila som, ze zeleninove stavy su OK, ale ved nimi nenahradim dennu potrebu tekutin. Takze co s ovocnymi a bylinkovymi cajmi? Fakt je, ze pri vacsom mnozstve mi niekedy "nesadnu".

Alternativa

Prosim Vas, viete mi povedat, ako vplyvaju na kyslost organizmu ovocne a bylinkove caje? V ramci pitneho rezimu a v blahej nadeji, ze robim dobre, sa nimi dost nalievam. Co je vhodne v ramci pitneho rezimu pit? Dik, pekny den

lilliana

Bon Giorno Pišta:)
Kmotrám Vás vítačko!
Ustolte si za náš sad,
Uchlebte si
z nášho kroja...:)
A tešim sa na BMI 25 bárs je aj mierne prekyslené:))))

igris

to ano nebolo na ten bar :), to bolo na to oddychovanie, dnes sa to tusim naozaj vsetko pletie , Alternativa ja sa uz smejem len pri pomysleni ze zajtra odchadzam aj ked mi trosku bude smutno za mijimi chlapmi :)Dobru noc

igris

Ano :), vsak poslucham co ste mi s Alternativou napisali :), budem veeeela oddychovat a saunovat sa , niake tie procedurky .... juuuuj tak sa tesim ;)

Alternativa

Ahoj Igris, pri tom odkyslovani na babinci nezabudnite si osladit spolocne dni dobrou naladou a smiechom. Aj do nejakeho baru "udriete"? Uzi si to, cau

pišta

Ahoj, Igris, ďakujem za privítanie : ))
Kúpele, to je zásada na zásadu. (ako šúplaty na cibuli)
A vieš aká je najväčšia zásada v kúpeľoch? Oddychovať... Ale ti ide byť! :)