Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

pišta

No, Igriska, niežeby som sa hlásil do rodiny, ale ten týždeň, čo si bola preč, veruže aj mne dlho bolo : -))). A vieš čo sa udialo?
Walker je zatvorený. Teda, nie v base, ale sekcia. Vraj napádaná bola. Z Ameriky. Veru, v Amerike vymysleli už všelijaké ameriko-habaďury, napr. aj hamburgery a posledným hitom je riadny výpek spod mäsa + majonézová omáčka. Tak! Viete si predstaviť tú acidobázickú totál nerovnováhu? Na to nepomôžu ani 3 kúpele v sóde, len zopár po...zadku.
No, ako mi dobre padlo kus napísať zase „po mojom“.: -)

Alternativa

Ako anorganicky vapnik sa oznacuje vapnik v anorganickych zluceninach. Niektore tieto zluceniny su malo rozpustne /siran, uhlicitan/ a tym sa nam usadzuju kade-tade.

Alternativa

Mozno, ze Pista poradi, ked sa s nami spoji, co moze urobit citron pri grepe. Prosim Ta, Igris, posli mi www, co spominas. Pozerala som na google Walker, ale tam ich bolo more. Takto mi to bude jednoduchsie. Dakujem.

igris

este som sa ta chcela spytat , prosim ta aky je to anorganicky vapnik ? /poprosim jednoducho :), aj ked mam "niaku" skusku z chemie, ale to neprekrocilo vedomosti stredoskolskej, kedze profak zahlasil ze strojara chemiu nenaucis :)))

igris

Mna inspirovalo toto:
Grapefruity jsou prokazatelně jedny z nejhodnotnějších ovocných plodů při odstraňování nebo rozpouštění anorganického vápníku, který se, jako třeba při artritidě, usadil v chrupavce kloubů jako důsledek nadměrné konzumace výrobků z bílé mouky.
S tym citronom /bez cukru/ s vodou som sa uz viackrat stretla, pozdavasa mi to , ale neviem ked to zmiesam ci to "neprekombinujem" , potrebujem sa zbavit tych usadenin. Ked ma maserka masirovala tak to "chrupalo" doslovne. Po prvom porode som mala take iste a rehabilitacie mi velmi pomohli, teraz to dufam ze zvladnem lepsie ked to budem precistovat aj z vnutra :)

Alternativa

K tomu grepu si, Igris, pridaj citron. Mozno aj tu je male vysvetlenie z navodu na jarnu detoxikaciu :
Citrónová voda
3 týždne každý deň ráno vypite hneď po prebudení, teda na prázdny žalúdok, 1/4 litra odstátej citrónovej vody. JA VODU UZ ROKY NAHRADZAM GREPOM. Najlepšie je už v predvečer si vytlačiť šťavu z 1/2 citróna, pridať vodu a nechať cez noc odstáť. Citrónová voda zlepší po 3-týždňovej pitnej kúre stav pokožky a spôsobí zmiznutie nečistôt na nej.
Žihľavová kúra
Dokáže úplné zázraky, a nielen na jar. Môžete použiť žihľavu z vlastnej záhradky, kúpiť usušenú v lekárni či v predajni s bylinkami. MOJA RADA-CERSTVU TREBA NADROBNO POREZAT. Dajte 4 kopcovité čajové lyžičky do litra vriacej vody a nechajte krátko lúhovať.
V priebehu jedného dňa by ste mali vypiť liter žihľavového čaju.
Žihľava čistí krv, čo má pozitívny vplyv nielen na pokožku, ale môže aj odstrániť únavu, poruchy prekrvenia, bolesti žalúdka, a dokonca i alergiu. Žihľavový čaj je ideálny aj na čistiacu kúru, keďže táto liečivá rastlina podporuje pravidelnosť stolice a odvodňuje.

igris

Alternativa :))), jasnacka ze to zvladli "supis perfis" a zvitanie bolo neopakovatelne :). Zrazu z "inventara" bol niekto za kym im bolo troska smutno, vrele odporucam, aj ked by sa hodilo asi trosku dlhsie aby to malo tie spravne ucinky.... Stavicky nemusis pit iba rano nahrad olovrant alebo desiatu, ale dolezite je nalacno. S tym mnozstvom je to dost zlozite, zavisi co od nich cakas , ci chces nieco vyliecit alebo len ako doplnok. Porovnavam tri knizky o stavach, v kazdej je to trosku inak, ale najviac sa mi pozdava nas "Walki" /Pista mas dobry vkus :)/ a to si mozes citat na nete. Ja som si to vytlacila, som stara skola - potrebujem si do toho carbat :). Inak si ma inspirovala a na ranajky som prichystala grepfruidovu, uz lezka v ladnicke :).

Alternativa

Som ja ale popleta skleroticka, ved mne uz Pista o stavach odpovedal, len to mnozstvo som akosi prehliadla. Tak sorry Pista, ver mi, ze temu citam pozorne :D, aj rady Vas vsetkych, ale nieco potrebujem aj viackrat zopakovat.

Alternativa

Ahoj, Igris, ako Tvoj maly "boj o prezitie" prezili Tvoji chlapci doma? Urcite v pohode, to si len my myslime, ze sme nenahraditelne. Ale ved aj sme.Kupila som si tie Tebou odporucane stavy v Bille, mnam. Len mi napiste, pls, aky objem z nich je odporucane denne vypit a kedy najlepsie /asi rano na lacno?/. Lebo ak sa budem riadit chutou, tak co nevidiet skrachujeme :D.