Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem
Odkyslenie organizmu
Hawai,perly, more, bajky.... :))), dobreeee
. pridavam sa k tomu ovociu NALACNO , netreba vymyslat, na mna to funguje.
.mala by som na Vas vsetkych dotaz,davam si parkrat do tyzdna uz spominane ovocne doobedie / do 12:00/, len ja som potom tak nepricetne hladna :(, ako tomu predist ? aky druh ovocia zaradit ? A ake mnozstvo vlastne zjest ?
liliana,mám hrozu z toho ,keby ta holubica neprišla,alebo to bol tvoj anjel strážny?
Vítam ťa opäť na rovnakej vlnovej frekvencii :)
Hrozno ozaj dodá energiu. Podporuje aj koncentráciu.Pre vodičov ako stvorené.
Môže potom pôsobiť aj ako prevencia proti dne.
Lillianka, prihováram sa skôr za konzumáciu ovocia ako sólo potraviny.
So škrobmi má ovocie tendenciu kvasiť.
Čerstvé hrozno je veľmi dobrá potravina. Má veľa fruktózy, ktorá dodá človek rýchlo veľa energie, výborne pôsobí na vylučovanue kyseliny močovej z tela.
Ja osobne ho rád používam zavčasu ráno na raňajky pred služobnou cestou, keď šoférujem. Sólo hrozno je výborne stráviteľné, nevytvára prakticky žiaden odpad a aj keď vstanem, napr. 4,30 hod a o hodinu som už v aute, šoféruje sa mi výborne, lebo som čulý ako taký „čulo“ :). Negatívna stránka je, že cca po 1-1,5 hod. treba jesť znovu.
Alternatíva,
som rada ,že to hneď využiješ v praxi. Praktická to bytosť:)
Pišta:) Aký máš názor na to čerstvé hrozno:)? Pomáha pri trávení škrobov?
Ahojte vsetci, to rozdelenie ovocia je pre mna novost, ktora sa da krasne vyuzit v kuchyni. Dik. Ide weekend, budu kuracie, morcacie prsicka na ovoci zo skupiny "bielkovinovej". A do palaciniek dostanu dobry pridel hrozienok :D. Vsetko v zivote je take prirodzene. Asi pri starych receptoch sa nikto nezamyslal, preco sa na masko davali jablka a nikdy nie hrusky. Jednoducho to tak bolo.
Môže byť aj šťavnaté hrozno ale musí to byť sladšia odroda.
maš na mysli sušené hrozienka,nie štavnaté hrozno ano?
Samozrejme áno. Každá z nich obsahuje rozdielne množstvo a pomer minerálných látok. Hlavne opatrne s tým sodíkom tom sa už vyjadrila Alternatíva.