Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem
Odkyslenie organizmu
lillianka , mna zo zaciatku bolela hlava ked som vynechala cely den kavu, nenechaj sa odradit :)
Pistinoooo :)
Igris :), je mi ľúto, ale tie siemiačka ak prešli pečením s chlebom, ten tuk už taký najspuser nie je :(. Ale určite je to lepšie, ako bielomúkové "skorosmrťáky" :)
Pista :), fuuuu, to mi odlahlo :), u nas na trhu zahoraci predavaju fantasticky spaldovy chlebik. Je v nom kooopec semienok.
Ahoj, Igris :)
Prepáč, to asi preto, že pochádzam z krumpľového kraja.
Chlebík + semiačka = mňam. Semiačka sú prvotriedne tuky, netreba ich ale veľa . Tuky sú všeobecne dobre zlučiteľné s obilovinami.
Inak, množia sa nám pekné témy aj odpovede :))
ahoj Pista :), mne osobne nevadi ked sa tu ty alebo niekto iny vykecava, este k tomu k veci. Ja relaxujem pri citani prispevkou, obcas nazvladam prispevky typu "mam ju opuchnutu a pod..." , ale vtedy ich necitam. Ked to tym kockam pomaha tak to sem urcite tiez patri. :)
S tym miesanim jedla a roli mas uplnu pravdu, vzdy som obdivovala vyrovnanych ludi asi aj preto ze taka nie som, ale uz "niaky ten patek" na tom pracujem :) aj ked obcas dost neuspesne. Tak ako dneska som na oslave popila "bubliny" a dala si tortu. Hmmm zajtra bude ocistak :)
.Prosim ta, vratim sa k predchadzajucemu prispevku, ja som ta dotazovala na chlebik so semienkami a nie zemiaciky . Dakujem .
.Prajem vsetkym prijemny a uspesny zaciatok tyzdna :))))
Už som tu dlho nebola,ale ešte ma napadlo ,že dobre na stiahnutie kyseliny pôsobia aj mandle-poriadne rozžuť,alebo mám doma aj obyčajný kalcium v tabletách s vit.D,môj manžel si nevie vynachváliť aj acidko,svokor minerálku Fatru-nechať odbublinkovať.Skrátka každému niečo iné.Ešte som niekde čítala ,písal asi Pišta ,že skúša obilninové zrniečka,len preto ,že ja som s tým raz mala problém upozorňujem alergikov,že je to dosť častý alergén.Po tepelnom spracovaní stačí aj sparenie sa toto nebezpečenstvo stráca-samozrejme "živá"energia sa stratí.Č už,zdravím.
Človek je absolútne neštandartný : obýva všetky klimatické pásma, je bojovník aj manažér, pilot lietadla aj šička odevov. kuchár aj odstreľovač v lome, bagrista aj spisovateľ, matka aj výkonný riaditeľa významnej firmy...
Nájsť úplne jednotnú potravu pre všetkých nie je podľa mňa možné. A tak hľadám princípy o to viac, že sa v priebehu dňa resp. roka ocitám vo viacerých rolách. Možno tajomstvo zdravého a (s)pokojného života je aj v tom, že nemiešať prílôiš stravu ale ani svoje role.
Keď tak rozmýšľam o mojom veľkom (knižnom) učiteľovi, Walkerovi, oba základné princípy sa mu podarili výborne skĺbiť....
....
Hm, nejako sa mi rozbehli prsty po klávesnici. Ak máte pocit, že je toho (zbytočne) veľa, napíšte. Pritiahnem opraty.
Igris, ten článok som si prečítal. Bol mi veľmi blízky. A tak mi prišlo na um nasledovné:
- srny, ktoré mne sa veľmi páčia, majú surovú stravu po celý rok. Zaujímavé je, že so "zeleniny" (kríčky, tráva, ...) vyrastie taký kus pekného zvieraťa. (a nepotrebujem pri tom bravčové rezne a ani kravské mlieko,hm)- medvede prespia celú zimu, veď je to oštara pod snehom, stále niečo zháňať- sťahový vtáci preletia tisícky km, aby mohli prijať svoju potravu cez našu zimu,- levy a levice drúzgajú do seba mäsisko každý deň a nemajú reumu-rybky papajú riasy a sú v pohode
- Naše chute sú klamlivé do doby, kým nevydolujeme z našich hĺobocj pôvodné stravovacie inštinkty. Nuž, perlí sa mi pri tom pot, perlí. Problém je v tom, že naše zvyky ale najmä bizmis okolo potravín nám to takmer dokonale sťažuje
- zemiaky+oriešky = (potenciálny) problém. Oddeliť stravu je základ našej pohody. Tento základ má viacero podôb a nedá sa (mi) dosiahnuť zo dňa na deň. Iba ak človek tým sekne. Ale revolucionárom som býval za mladi. Teraz skôr dôverujem evolúcii
- zemiaky s múkou podľa mňa sú v relatívnej pohode, ale radšej by som sa tomu vyhol. Ja osobne túto kombináciu nepoužívam.
- fantasticky dobré sú mono-jedlá z ovocia. Napr. plný tanier sliviek na večeru=pokojný spánok a ráno svieži ako rybička. (ale nie vždy sa takéto situácie podaria)