Odkyslenie organizmu

Príspevok v téme: Odkyslenie organizmu
igris

Čítala som jednu zaujímavú knižku, ktorá bola už viackrát spomínaná na tomto fóre od Kurta Tepperweina "Omladzujúce odkyslenie". Inšpirovala ma k pokusu vyskúšať svoje "ph" :), ktoré dopadlo dosť "katastroficky" :(. Rada by som si prečítala váš názor na túto problematiku. V knižke sú spomínané rôzne zásadité prostriedky /čaje,pitné kúry,.../, ak máte dobré skúsenosti s konkrétnymi produktami sem s nimi :))).
ďakujem

igris

toto som citala :Na strávenie akýchkoľvek bielkovín (orechov, semien) potrebujeme šťavy kyslého charakteru. Škroboviny (obilniny, strukoviny, kukurica) vyžadujú zásadité šťavy. Kyseliny a zásady sa navzájom neutralizujú, a ak zmiešame tieto rôzne tráviace šťavy, potrava zostane v žalúdku nestrávená, bielkoviny začnú hniť a škroby kvasiť. Výsledkom je plynatosť, pálenie záhy, bolesti, choroby.
Dotaz : vychadza mi z toho ze chleba zo semienkami moze sposobit problem ?
Zemiaky s mukou su v pohode ?

igris

ahojte :), nemyslim to skodoradostne ale potesilo ma ze aj vy byvate hladny. V jednej knizke od O.Weisa Detoxikacia,odkyslenie a precistenie pisu ze sme sa naucili v priebehu vyvoja ako sa mame chovat v dobach nudze. Clovek mal casto nedostatok potravy, naucili sme sa tomu prisposobit a nase bunky toto poznaju. Vedia co maju robit. Problem vznika, ked dostavame prilis vela . Clovek je emocionalna, citova bytost /hlavne dievcata :)/ a miluje hyckanie, hyrenie, pouzitok...Tuto hojnost vsak neprezival casto a preto sa clovek hlavne s nadbytkom jedla nevie vysporiadat. Ale co s tymi hroznymi chutami ?

pišta

Ahojte, akosi nás tu pribúda :)
Doobeda jesť ovocie a na lačno doporučuje viacero autorov kníh o zdraví. Tomuto doporučeniu som podľahol aj ja. Realizujem to cca 1,5 roku.
Má to svoje + / - :
- doobeda máte k dispozícii rýchly cukor, rýchlo vám to myslí
- nedrieme sa vám
- čo rýchlo prišlo, rýchlo aj odíde, furt som hladný. Tak pijem vodu a bylinný čaj. Keď však idem na jednanie alebo do telocvične, dám si niečo „mocnejšie.“, čo dlhšie vydrží. Experimentálne som zaradil sem-tam na desiatu čisto zeleninové jedlo
- napriek nevýhodám určitého hladu, ostávam pri tomto „modeli“. Som presvedčený, že aj vďaka nemu som sa zbavil dlhoročného svalového reumatizmu, lebo telo má doobeda čas dokončiť „upratovacie“ práce a zbaviť sa aj kyslého odpadu.

damaxy

mne by lepšie vyhovovalo najest sa večer ked mam klud a pohodičku a nie ráno mat plne brucho.No ale akurát opačne to má byt.Ráno mi stačí jogurt,zelený čaj,ani obed sa mi tak nežiada ale okolo piatej to začne.Nie nejaká pažravost.ale prebudia sa chute.Odolam s tým ,že si to slubim na ráno,ale ráno nemam na to chut.

manka

ja sa tiez uz snazim jest rano malo aj ked niesom si tym ista lebo niektore pramene prave uvadzaju ze rano by sa mal clovek najes tak neviem:(

lilliana

Igris, tieš sa snažim jesť ovocie na lačno. NO mám viac takých dní, keď si ráno dám len kávu bez cukru, vydržím do 12:00 potom obedujem a až potom zjem niečo pre mňa normálne = klasické jedlo. Keby sa naraňajkujem, tak by som celé doobedie bola v práci otreštená. Skúšala som aj musli zaliate mliekom to sa ešte ako tak dalo prežiť. Ale raňajky skoro vôbec radšej nejedávam. Aj ty chceš či nechceš musíš si dať počas dňa normálne jedlo ,ktoré ťa zasýti.

lilliana

Damaxy to by som rada vedela aj ja.Ozaj stači o vlások natiahnuť alebo skrátiť čas v každej situácii veci sa začnú vyvíjať úplne iným smerom.
Ako sa ty odkysluješ?

igris

Alternativa, neni to s tou chloreou tak, ze organizmus sa zacne cistit a cisti sa cez pokozku a preto to zhorsenie ? to ma len tak napadlo...