Včera som to videla v správach, tak ma to zaujalo, hlavne ma zaujímajú osobné skúsenosti, či vám to chutilo, či ste prestali fajčiť, za koľko ste to kúpili, či to bez problémov funguje atď. Na iných fórach neviem čo je reklama a čo osobná skúsenosť :)
Elektronická cigareta - skúsenosti
Ano, presne, snazi sa racionalne zdovodnit neracionalne (podvedome) spravanie.
takze clovek je taky blby a sa oblbuje somarinami a keby chcel tak by mohol prestat fajcit aj bez toho :D no je to super musim uznat :P
Stop,
elektronicka cigatera nema ako zabranit prestat fajcit. Je len o nieco menej skodliva ako bezne cigarety.
To ze niekto fajci, je zakorenene v jeho podvedomi. Lebo fajcenie nechuti ... chuti ten pocit fajcit, ten pocit uvolnenia, alebo ten pocit ze si jednym z nich, co sa spolocne bavia pri popolniku, co si povedia, co by si inak nepovedali, zdielaju svoje tajomstva...
To su fajciari. Elektronicka cigareta je pekny marketingovy tah, dajme ti nieco do ust co je o nieco menej skodlive ako bezna cigaereta.
Elektronicke cigarety neodsudzujem, vravim len, ze je to marketing. Kto dokaze prestat fajcit bezne cigarety a prejst na elektronicku, dokaze prestat fajcit uplne, pokial by chcel ... ale nechce (vid dovody hore). Preto ma elektronicku cigarety, pre svoj pocit uspokojenia.
na nikotinovych naplastiach neziskas navyk lebo nikoho nenapadne ze si zacne lepit naplaste - nie je to zabavne :) ale fajcenie je spolocensky zlozvyk, velmi rozsireny. preto nepoznas nikoho zavisleho na naplastiach. ale pravdu mas v tom , ze na fajcenie je silny navyk nielen fyzicky, ale aj psychicky.
Nikotin je sice prirodny jed, ale JE SKUTOCNE NAVYKOVY, ci uz sa ti to paci, alebo nie :-D
preco tu potom pisu ludia ze prestali fajcit hm?? nechapem teraz ... alebo ty to tvrdis lebo si to nevyskusal a si sa hned vzdal lebo si myslis ze to nepomoze ?? lebo inak nechapem ..
Ja viem, ze treba robit marketing, ale nikotin nie je navykovy, nikotin je prirodny jed, hlavne jeho zluceniny. Navykovy je pocit relaxu po potiahnuti cigarety, lebo clovek sa zhlboka nadychne a vydychne, cim sa ukludnuje. Nasledne je toto ukludnenie asociovane s cigaretou. To je vsetko.
Keby bol nikotin navykovy, na svete su desiatky milionov ludi zavislych na nikotinovych naplasiach, zuvackach a elektronickych cigaretach. A to nie su ...
Elektronicka cigarete je modny trend, marketing a troska malo podoby s cigaretou. Nezbavi Vas fajcenia, stale budete mat navyk, ale budete modni a tredny (neviem ake i/y sem ma ist ;)
Mimochodom, sam som fajciar, ale ako tisice dalsich, neviem sa sam toho zbavit.
Matok, to je práve rozdiel oproti klasickej cigarete. Chuť. Do e-cigarety existuje spústa liquidov s rôznymi chuťami, napríklad kávová chuť, alebo čokoládová, pistáciová, banánová a podobne. Takže e-fajčiar si skutočne môže pochutnať a popri tom aj inhalovať nikotín.
Matok: Ale ja som predsa len odpovedala na povodnu otazku Janky001. Tu sa vobec nebavime ci fajcenie je zdrave, alebo nie. Chcela vediet skusenosti, cenu a ci to funguje. Fajcenie NIE JE ZDRAVE a to ani s e cig. A zavidim vsetkym nefajciarom, alebo byvalym fajciarom, co mali silu tohto zlozvyku sa zbavit.
Katarina, e-fajciar a ktokolvek dalsi, tak majte v sebe kusok hrdosti a uprimnosti. Fajcenie NECHUTI ani zaciatocnikovi ako advanced fajciarovi.
Takze neskusajte prosim marketing ako ze je to chutnejsie. Na cigarete nie je nic chutne.
Fajcenie je podvedomy zvyk, keby ta zakazdym poskrabali za uchom ked mas stres a preslo by ta to, bol by si o par mesiacov a rokov poslusnejsi ako domace zviera. Cigareta je to iste v bledozelenom, akurat tahas do seba dym.