Včera som to videla v správach, tak ma to zaujalo, hlavne ma zaujímajú osobné skúsenosti, či vám to chutilo, či ste prestali fajčiť, za koľko ste to kúpili, či to bez problémov funguje atď. Na iných fórach neviem čo je reklama a čo osobná skúsenosť :)
Elektronická cigareta - skúsenosti
e-Go: gratulujem k uspechu, drzim palce a to este okrem toho ze nesmrdis ake budes mat biele zuby... Ja co fajcim e cig mam pocit, ze fajcim aj menej. Predtym som mala stres, ze niekde nebudem moct fajcit tak som si zapalila aj 2-3 "do zasoby", co je jasne ze blbost a toto mi teraz nehrozi.:-)
Daj si do vyhladavaca jednoducho eGo-T Ja za seba jednoznacne odporucam nekupovat lacne carachy /niekde na zlavach som videla uz aj za 7€!!!/. Myslim, ze ak je prva skusenost negativna - napr. je treba prilis silno tahat, nie je dostatocna tvorba dymu...- tak to hned odradi a neskusame to potom uz s nicim alternetivnym. Moja stala 68€.
Tie cigy sa odlisuju hlavne sposobom plnenia - eGo-T ma princip jednoducheho dolievania naplne - a dalej je treba zohladnit vykonnost baterky - bezne sa predavaju 650mAh, ja som kupila 950mAh ale na nemeckych strankach som nasla uz aj 1100mAh.
Cerstva skusenost - slubila som pozriet naplne aj v kamennych obchodoch - potvrdzujem, ze maju v lamacskom Tescu v trafike oproti pokladniam. Kupila som si presne taku, aku som objednala aj z netu, samozrejme ale o 1,90€ drahsie. Takze ako "zachrana" aspon viem, ze tam su, kvoli cene ale asi budem aj tak objednavat cez net.
Dnes som druhy den bez klasickych cigariet, tesim sa a hlavne - NESMRDIA mi veci, vlasy... :-)
Ktora z e-cigariet je teda najkvalitnejsia? rada by som si kupila ale nechcem dajaku cinu :/
Ja svoju taham praveze uplne jemne, mam manualnu baterku, taham jemnejsie a dlhsie ako klasicku cigu. "Dymu"-pary vydava pozehnane :-)
Niekde aj v riadnych kamennych trafikach sa vraj da kupit liquid, skusim dnes pozriet v lamacskom Tescu - dam vediet. Lebo vazne - cakat na napln tyzden cez net - dost zleee.
tiez som si kupil e-cigu. bilancia: 15 rokov fajcim asi krabicku na den. na e-cigu som presiel hned a vydrzal som 5 dni (len prvy den som mal jednu normalnu, potom uz nie).
nanestastie mi dosli patrony a dalsie dosli az o tyzden, tak sa to prerusilo. teraz mam patronov zasobu, ale fajcim normalne - cakam pokial budem mat take obdobie, ze aspon tyzden nebudem vychadzat z domu a potom uplne prejdem na e-cigu.
s tym kaslanim a dusenim mam podobne skusenosti - asi konzistencia dymu nie je uplne taka ako pri normalnych cigaretach a tiez treba trocha viac tahat, tak to moze byt asi z toho.
e-cigaretu som kupoval v akcii na tejto stranke: mega-discounts.sk
Takze ani vecer som sa uz neuchylila k normalnej cigarete. Pravda je, ze som sla s elektronickou na balkon este asi 4x /moja zvycajna davka cigariet je okolo 10-12 denne/, ale zaspavala som prvykrat po mozno 10tich rokoch tak, ze som za den vyfajcila 1 cigaretu.
Rano ma bolelo hrdlo - neviem, ci zhoda nahod, alebo to nejak suvisi s "parčenim", hoci nemyslim. Tak uvidime dnes.
Inak len pre uplnost - fajcim uz skoro 20 rokov s jednou 3rocnou prestavkou. Takze aj jeden den bez cigariet je pre mna super...
Je 17.15 - dnes som stihla este rano vyfajcit obycajnu cigaretu, v praci ma uz cakala elektonicka - a doteraz som obycku v ustach nemala. Kazdu situaciu pocas dna, kedy by som za normalnych okolnosti bola sla fajcit /7x zatial/ som nahradila e-Go a zatial mi teda vazne nechybala normalna cigareta. Kym pojdem spat, vyfajcila by som este takych 5 cigariet, sama som zvedava, ci ich vsetky nahradim elektronickou.
Inak Mustafa tu pisal pred casom, ze ju fajcil POL HODINU - tak pravdu povediac, si to neviem predstavit. Mna ta moja tak klasicky "skrabe" v krku, proste si nemyslim, ze by som mala potrebu tahat ju ani 10 min., nie to este pol hodinu.
Pridavam prvu skusenost s mojou el. cigou.
Po dobiti baterky som naplnila tank liquidom - uplne bez problemov, ked ho vsak budem doplnat doma, asi pouzijem injekcnu striekacku, hoci sa dalo aj bez nej. Mam manualnu bateriu, takze musim stlacat ten gombik pri potiahnuti - na toto si budem musiet zvyknut. No a to slukovanie je uplne v pohode, taham ako beznu cigaretu, povedala by som, ze este jemnejsie. Pri vtiahnuti do pluc citim niekde v hrdle taky "normalny" pocit ako pri slukovani klasiky, co je fajn. Bala som sa, ze to bude slabsie. Dymu pri vyfuknuti je habadej, co tiez hodnotim kladne a hlavne - NESMRDI :-) V celku prve dve "fajcenia" hodnotim pozitivne. Uvidime, nakolko mi to dnes nahradi potrebu zapalit si tabak. Snazim sa dodrziavat tie "ritualy", kt. som mavala pri klasickom fajceni - vyjdem na balkon aj s kavou...hoci by som teoreticky nemusela, ale budem takto klamat podvedomie. Uvidime dalej.
e-Go: s tou baterkou ste dobre urobili, ja som si az neskor kupila silnejsiu, nebavilo ma to stale nabijat...Vela stastia, a nehadzte ju hned do kosa ako moja kamaratka. :-)
e-Go, som zvedava :)bud trpezliva kym to hodis do kosa please :)