Včera som to videla v správach, tak ma to zaujalo, hlavne ma zaujímajú osobné skúsenosti, či vám to chutilo, či ste prestali fajčiť, za koľko ste to kúpili, či to bez problémov funguje atď. Na iných fórach neviem čo je reklama a čo osobná skúsenosť :)
Elektronická cigareta - skúsenosti
Zajtra al. v piatok by som ju mala mat doma. Vela som o tom pocitala, popozerala videa...a - kedze som dost skepticka - beriem to s rezervou.
Otazka na tych, kt. ju uz dlhsie "fajcia": Objednala som e-Go s 950mA baterkou, pochopitelne bola drahsia ako standardne 650-tky. Myslite, ze aj rozdiel vo vydrzi baterie bude cititelny?
Inak - skusim postupne pridavat skusenosti od prveho dna, ci uz to bude ok alebo shit :-)
AJ JA JU MAM DOMA A KUPILA SOM JU AJ OTCOVI A SESTRE :) STOJI 12 EURO A NAPLNE 3-10 KUSOV V BALENY PRICHUT MALLBORO :))
to e-fajciar:
Pises: Závislosť od nikotínových žuvačiek a náplastí nemôže vzniknúť, pretože je tam len zanedbateľné množstvo nikotínu, v podstate je to len placebo efekt.
---------------------------------
Realita: Jedna nikotinova zuvacka, nazov nepisem, su v kazdej lekarni, obsahuje 2 alebo 4 mg nikotinu. Vyrobca doporucuje 8-12 zuvaciek denne (co je 16 - 48mg nikotinu denne).
Nikotinova naplast pre zmenu obsahuje 7,14 alebo 21mg nikotinu (uziteho pocas 24 hodin).
Naproti tomu jeden e-liquid do elektronickej cigarety 10ml obsahuje 16mg nikotinu, ktory by mal vydrzat aspon tyzden. Zrejme ho neminies za 1 den.
---------------------------------
Cize zaver,
nehovoris pravdu, ked tvrdis, ze v naplastiach a zuvackach je menej nikotinu ako v e-cigaretach.
Prave naopak, v naplastiach a zuvackach je mnohonasobne nikotinu viac.
Pokial predavas e-cigarety, kludne to rob, drzim ti palce. Bud ale cestny obchodnik a nezavadzaj nepravdivymi informaciami. Pretoze ked bola nepravdiva jedna, zrejme ich moze byt aj viac ...
Zahodila to od zurivosti. Jasne ze sa to da dat inemu. Kazda e cig sa sklada z baterky, atomizera/cast, ktora vytvara ten dym/ a cartrige - tam sa kvapka nikotin. Nemala to komu dat, tak to vyhodila.... :-(
preco vlastne do koša? a keby ju niekomu darovala? neviem , da sa to čistiť, akoze, je to postupitelne inej osobe z hygienickeho hladiska?
Mne trvalo prejst na e cig asi rok, a podarilo sa mi to definitivne v zime, ked sa mi nechcelo mrznut vonku. chce to tiez trocha pevnej vole. ale teraz by som sa k smradlavkam nikdy nevratila. je to hnus. Ale moja kamaratka hodila e cig do kosa. Tiez zalezi aku e cig si kupis a ci uhadnes silu nikotinu.
E-cigarety chutia báječne. Na trhu je nespočetné množstvo e-liquidov s rozmanitými vôňami. Stačí si vybrať buď tabakové chute, ale predávajú sa aj napríklad ovocné chute, kávové, čokoládové, pistáciové a pod.
Mustafa, asi si mal slabú a nevýkonnú e-cigaretu. Ak by si mal poriadne e-Go, alebo Unicaat a k tomu clearomizér,alebo cartomizér, tak by si hovoril ináč.
Ináč medzi fačením smradľaviek a e-cigaretami je rozdiel. E-cigareta nemá za úlohu nahradiť fajčenie klasiky. Je to niečo úplne iné. Úplne iný pôžitok a chuť. Človek až časom zistí, že smradľavky mu už prestávajú robiť dobre a že väčší pôžitok má z e-fajčenia. Mne trvalo, kým som úplne vylúčil smradľavky asi pol roka. Dnes si už na klasické cigarety ani nespomeniem. A to som nemal žiadne predsavzatie, že s cigaretami prestanem. Proste to prišlo samo.
Závislosť od nikotínových žuvačiek a náplastí nemôže vzniknúť, pretože je tam len zanedbateľné množstvo nikotínu, v podstate je to len placebo efekt.
Štartovacia sada e-cigarety stojí okolo 30 Euro. Pravidelné mesačné náklady na e-fajčenie sú okolo 15-20 Euro.