Včera som to videla v správach, tak ma to zaujalo, hlavne ma zaujímajú osobné skúsenosti, či vám to chutilo, či ste prestali fajčiť, za koľko ste to kúpili, či to bez problémov funguje atď. Na iných fórach neviem čo je reklama a čo osobná skúsenosť :)
Elektronická cigareta - skúsenosti
Skus RIVA sada duo
kolko stoji taka jedna e cigareta s celym prislusenstvom co k tomu treba-?
ako to chuti?
citala som ale mnohe reakcie, ze ich to bavilo fajcit. tych menej trpezlivejsich ale nie, asi od toho cakali nieco ine, a e-ciga sla do kosa. tiez pisali ze je to hodne o kvalite tej cigarety.
ked sa fajci e-cigareta, nemali by sa subezne fajcit normalne cigarety, vtedy to straca efekt.
Suhlas, nemoze to bavit, nebude to fungovat. Podvedomie je ovela silnejsie.
A k predchadzajucim prispevkom, nikotin nie je v zasade navykovy, zase zopakujem, co uz som pisal, keby bol tak strasne navykovy, tak tu mame miliony ludi s navykom na nikotinove zuvacky, naplaste atd.
Na odvykanie je vyborna kombinacia hypnoza + champix.
Takže moja čerstvá a prvá skúsenosť s e-cigaretou:
Prišla mi už vo štvrtok v piatok som si ju nabil úplne do plna, nasadil nový cartridge a začal fajčiť e-cigaretu. Fajčil som asi 30 minút, najviac ma to bavilo v kúpeľni pred zrkadlom. Po 30 minútach e-fajčenia som dostal chuť na cigaretu, takže e-ciga išla do šuflíka a ja som išiel s Camelkou na balkón. Normálne nechápem ako toto môže niekoho baviť e-cigareta. Alebo ako môže niekto z klasických cigariet prejsť na e-cigy.
"Nikotin nie je v zasade velmi navykovy, navykove su aditiva, ktore su pridavane do tabaku."
Nie je to pravda, návykovosť spôsobuje jednoznačne len a len nikotín.
Ano, aj jogurt aj heroin sa kedysi predavali v lekarni, lebo sa verilo, ze su to lieky.
Nikotin nie je v zasade velmi navykovy, navykove su aditiva, ktore su pridavane do tabaku.
Nema zmysel dalej pokracovat debatu, lebo kazdy mame svoj nazor. Pre mna elektronicka cigareta stale je a bude len sikovny marketingovy tah a marze viac ako 80% pre naivnych kupujucich.
Nikotín je jed a vysokonávyková droga. Avšak najnovšie výskumy potvrdili, že v malých dávkach môže paradoxne mať aj liečivé účinky. Napríklad na Alzheimerovu chorobu. Dokonca sa hovorí, že je schopný zabíjať rakovinové bunky. Nikotín zlepšuje pamäť a kognitívne uvažovanie. Dokázaný je jeho účinok na potlačenie depresívnych stavov. O ďalších účinkoch na organizmus sa stále ešte veľa nevie. Robili sa výskumy s myšami, ktorým dali inhalovať nikotín a zistilo sa, že tieto myši boli omnoho odolnejšie na rádioaktívne žiarenie, ako myši, ktorým sa nikotín neaplikoval
Netvrdila by som, ze kto dokaze prestat fajcit bezne cigarety a prejst na elektronicku, dokaze prestat fajcit uplne. Pretoze fajciarovi podla mna chyba prave vysoko navykovy nikotin a toho sa pri e cig nevzda. Naopak nemusi tahat ostatne svinstva, ktore osobne mne vadili a smrdeli. A tiez som si nie ista, ze cisty nikotin nemoze sposobit rakovinu.
e-cigareta nie je len o niečo menej škodlivá ako klasická cigareta, ale je výrazne menej škodlivá. Všetko to svinstvo, čo je v klasickej cigarete, v e-cigarete jednoducho nie je. Je tam len aromatický liquid, ktorý absolútne nezaťažuje pľúca. Dym z e-cigarety proste nie je škodlivý ani trochu. Rakovina pľúc vzniká z dymu klasickej cigarety, ale určite nie z dymu e-cigarety. E-cigareta obsahuje jediný škodlivý komponent a to je nikotín. Nikotín však sám o sebe rakovinu nevyvoláva.