Dievcata,kedze je tam v prvej teme uz skoro 4000 prispevkov,zalozila som ,,dvojku'',kedze sa mi neda tam pridat odpoved uz... tak pokracujme tu,ak suhlasite...
Nehanbim sa za to co som dnes zjedla 2
silvus, krupicovu kasu, puding, prazenicu, to vsetko mozes jest
staci sa pozriet po nete, je tam toho vela popisaneho o spravnej zivotosprave. Necitat len to, co kto jedol a nejedol. Vsade sa dozviete, ze jest treba. Telo musi dostavat palivo, aby spravne fungovalo. Ako chcete aby pre vas vykonavalo vsetko potrebne aj o 50 rokov, ked mu nebudete davat to, co potrebuje? Tak ako so vsetkym, aj telu treba davat spravne latky aby fungovalo v poriadku.
Mimochodom, vyhovorka zlomeny zub, neobstoji. Mne trhali 4 naraz a jedla som vsetko co treba, akruat pomixovane. Takze ziadne aliby ale chybu si priznat. A ist k zubarovi, samozrejme;)
ja som dnes zjedla toho moc dve jablká, dva jogurty, celú 500gramovú pizzu, briošku, koláč,miňonky...nič poriadne len samé nezdravé a tučné je mi ho seba zle mám 18 a neviem jesť!!!
dnes: nízkotučný jogurt s ovs. vločkami a veeeľa kávy s mliekom - jem tak málo kvôli zubu, mám problémy so zlomeným zubom...
Oui
z toho mi potom vyplyva, ze ked o jedle potrebuju pisat, vobec nie su na tom dobre... az ked prestanu mat potrebu o tom pisat, sa vlastne pohli dalej... s tym musim suhlasit, nieco podobne mam za sebou, ale nevedela som, ze to takto funguje :)
goccia, to je jedno s druhym.
samozrejme, ze ked si vyhladovana, tak sa nevies sustredit na nic ine, ako na jedlo a na problemy s jedlom. to je obranny mechanizmus nasho tela. preto aj akoby vznikala ppp, clovek ma v urcitom obdobi na seba obrovsky naklad, ktory nedokaze vyriesit a tento problem ho uplne zastrie. doslova fyzilogicky ho zastrie, lebo mozog vyhladovaneho cloveka sa nevie sustredit na ine, ako na jedlo.
cize prvym krokom je zacat jest. po case, ked uz telo bude mat aj dake ziviny nie len na najnutnejsie prezitie, bude aj na riesenie beznych veci, bude schopne zacat riesit pomalicky aj problemy, ktore ho viedli v vzniku ppp.
no cim viac to jedlo budete riesit, tym viac sa v nom budete zamotavat. treba bojovat v danej chvili, ked treba jest, nejak to do seba natlacit a potom rychlo utiect od myslienok a cinnosti spojenych s jedlom, aj ked je to tazke. hlavne v zaciatkoch ppp.
garantujem, ze ked bude mat telo viac zivin, mozog zacne pracovat omnoho efektivnejsie a uz vam ani nebude pripadat zaujimave a zmysluplne premyslat nad tym, co ste kedy jedli, skor to bude povinnost (ak to bude napr. sucastou terapie). ale to, ze nad tym zamerne este viac premyslate teraz, tym si to len stazujete.
ono vsetko ide ruka v ruke. musime jest, aby ste boli schopne celit problemom, no musime riesit aj tie, aby sme boli schopne dlhodobo nemanipulovat s jedlom a neutiekat sa k nemu.
gordura, ale aj tak jes malo, o to ide. ja viem ze nie si jedina, ale zatial jedina co sem dala svoj jedalnicek.
Suhlasim s tym, ze clovek nema jest blbosti, zbytocne nezdrave jedla,ale treba jest vyvazenu stravu, lebo si ublizujes. Jedine normal jedlo mas ten rozok so syrom a jabko. inak.. :/
ako si na tom inak po zdravotnej stranke? zatial ok? neprejavuje sa to nejako? Ja si pamatam, ze ked som kedysi nejedla maso, mala som strasne nizku hladinu zeleza. A to som nejedla len maso, tak preto som zvedava :)
Oui
ale ako inak chces vyriesit problem s jedenim, ak sa nebudes zameriavat na to, ze sa budes snazit jest?
Caute kocky, ked som mala 15 rokov tak som mala priznaky anorexie, skoro nic som nejedla a ked som zjedla \"nieco viac kaloricke tak som mala vycitky svedomia este 2 tyzdne. Vtedy mi do duse prehovorila moja teta, ktora mala tan isty problem v mladosti, no prehnala to este viac ako ja a zvysujucim sa vekom mala strasne problemy so zaludkom, s crevami, s pecenou a doteraz ma zle testy a zly metabolizmus, len preto, ze si v mladom hlupuckom veku, takto dobabrala zaludok. ze jedla miesto vidatneho jedla cukriky a pila kavy, jedla len ovocie a blbosti. proste vsetky doplnky, no ziadnu plnohodnotnu stravu. V 16 som odpadla od hladu a isla som do nemocnice. Vtedy prvykrat v nemocnici som sa pozrela do zrkadla a zistila som, ze vlastne nie som vobec tucna, ze som dokonca celkom pekna a ze sa mam vlastne natolko rada, ze si nebudem takto postupne nicit zivot...Namiesto toho som sa zacala starat sa o vlasy, o plet, robila som brusaky. No primerane- 100 kazdy den. Dnes mam 21 rokov mam zdrave huste dlhe cierne vlasy, dobru plet, pevne brucho a nikdy nemam nudzu o obdivovatelov. Jem uplne normalne, vazim 52 kg pri vyske 166 cm. A napisem vam aj moj jedalnicek: napr. na vcera:
R: asi tak 3 kusky chleba, zeleninovy salat (uhorky, paradajky, cibulka, paprika) s kyslou smotanou
D: croissant, kava s mliekom a cukrom, este niejaka cokoladka
O: cesnakova polievka, cestoviny so syrom a kuracéím masom- dost velka porcia
O: nejake sladkosi tycinky, ovocie, puding
V: isla som s priatelom na veceru a dali sme si grilovane kridelka, s feferonmi, chlebom a pivo. ja som zjedla 4- 5 ks.
A tiez suhlasim s kockami podomnou, netreba si pocitat kazde susto, ja som teraz musela lovit v pamati asi 15 min. aby som si spomenula nato, co som vsetka zjedla. Je mi fajn a som spokojna so sebou, hlavne ja sa teraz tesim z toho, ze si zajdeme s priatelom niekam na obed alebo veceru...Ved si vezmite ake je jedlo potesenie pre cloveka. Samozrejme, ked budem starsia a zacem priberat, tak to obmedzim, ale zatial nemusim, takze je to super :) Drzi palce, aby ste si uvedomili ake problemy si mozte takymto zanedbavanim seba sameho spravit cloveka, a jedli s chutou a potesenim :) A ked chcete lepsie vyzerat, je lepsie sa zamerat na nieco ine ako na vahu...
prave to je porucha prijmu potravy - ze sa zameriavame na jedlo, na podporu v jedle, na jedenie, na nejedenie, na strach z jedla, na pocit uspechu, ked jeme ... na vsetko len a len s jedlom a utekame od podstaty ...
cesta z ppp je prave v kontakte s podstatou nasich problemov, ktora je krasne zasypana pod nanosom "problemov s jedlom"