Dievcata,kedze je tam v prvej teme uz skoro 4000 prispevkov,zalozila som ,,dvojku'',kedze sa mi neda tam pridat odpoved uz... tak pokracujme tu,ak suhlasite...
Nehanbim sa za to co som dnes zjedla 2
ja jem vela syra,asi az moc, kazdy den. a jogurty tiez asi kazdy druhy den. soju nelubim. kedysi ked bola popularna - nova, som ju jedavala, mama varila. sa mi prejedla, odvtedy nie. tofu som nikdy ani neochutnala. mi to pripada proste take umele.
cottage cheese mam tiez rada, ale zjem na posedenie cely kelimok tak si ho davam tak raz za mesiac :) vajicka som dlho nejedavala, teraz si sem tam dam prazenicu ci varene vajce, alebo vajicka namakko (spomienka na detstvo). ale fakt zriedka. masa zjem tiez asi viac nez je zdrave, som sa rozhodla pred dvomi tyzdnami ze radsej to obmedzim. lebo som ho mala tak patkrat do tyzdna. aj ked chude, varene. sem tam šnicel :)
smajliQa, ved ja viem, zatial velmi velmi dobre a drzim ti palce, nech to tak ide aj nadalej :)
ja sa napriklad kavy neviem vzdat a nahradit ju cajom, takze v tom si lepsia :)) ..ale zas, clovek si musi obcas aj dopriat, ved o com by to bolo.
no ved netreba jest nasilu nieco co ti nechuti, ja tiez strukoviny obcas - teda okrem soje, to mam rada ale ja zjem napr. vela tvarohu, cottage cheese a maso mam rada, vajicka su super tiez /bielky/ .. staci si hodit do googlu "nutricne hodnoty potravin" a pozriet tabulku, ktora potravina co obsahuje. Zaujimave je, ze ten dobry hrasok novy co teraz predavaju ma len okolo 7g bielkovin na 100g a normalny okolo 23!! nechapem, ale sranda :))
tuniaky su tiez super, hlavne ked sa cloveku nechce varit ;-)
xdanielax
ja viem, pravdu hovoris, ale ked si to tak vezmes, stravujem sa normalne este len 4ty den, a uz som v jedalnicku mala
pecivo, ryzu, zemiaky, masko, ovocie, zeleninu, mlieko, polievku, pomazanku,vlocky, med, jogurty, polyst. chlebiky
...
zajtra ma rodicia pozvali na taky neskorý obed, planujem si dat rybu... len nemozem vsetko hned... takze snad zatial sa mi to dari :)
hej inak strukoviny ryby to si musim davat pozor tiez aby som nezanedbavala. na ryby niekedy nemam chut aj mesiac a potom mam taku velku ze proste musim :)vacsinou si dam tuniaka v konzerve ci file alebo peceneho pstruha. a strukoviny hm no maximalne sosovicova ci hraskova polievka. minule som si kupila plny sakel suroveho hrasku :)alebo sosovicovy privarok.
smajli, este ti v jedalnicku chybaju bielkoviny. tzn. napr. tvaroh (kludne aj nizkotucny), soja - ta sa da pekne pripravit na milion sposobov, strukoviny, maso, ryby, syry ..
wasabi je ok, nanuk je tiez ok, ak sa bojis ze priberies, tak vzdy je lepsie jest maskrty skorej cez den, povedzme do takej 15.00
jest treba pestru stravu :)
nanuk - niekedy po jedle. ja si davam najcastejsie poobede. to je asi najlepsi cas lebo predsa je to sladkost, a do vecera to spalis.
silvus, aj ja milujem ceresne...
ludia.. mam este otazku.. ze ked si budem chciet dat nanuk, tak kedy je vhody??? asi na olovrant, ze??
a este ze.. wasabi...moze sa??
dnes:
R: čerešne, káva
D: čerešne
Obed: pšeno s orechami a Hermelínom, uhorkový šalát
Ol.: čerešne, káva
V: kuskus s orechami, biely jogurt, čerešne
Teraz je sezóna čerešní, tak si nimi detoxikujem organizmus...