ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
Tento problem je fakt problemom asi vsetkych dievcat.....mam 170cm a vazim medzi 57-59 a vobec nevyzeram tucne.......a podla BMI som ok.......no prezieram sa ako take "prasa"......ranajky, desiata, obed, druhy obed, olovrant, vecera, druha vecera........clovek by povedal ze by som mala mat aspon 90 kil, no mam pre vas recept na chudnutie, abo lepsie povedane na zlepsenie postavy.....treba len vela cvicit a je to.....ja som teraz zacala chodit na kickbox a pomaha to......prezerem sa kazdy den, no kazdy den to aj zhodim vdaka neustalemu skackaniu a buchaniu do vankusov (na vrece nemam :-P ) .....akoze vazne holky, dajte sa na dajaky sport a bude to......a nemusime mat vobec pocit ze vela jeme, pretoze je lepsie byt zdrava a mat za den dostatok alebo vecsi dostatok jedla ako mat anorexiu.......ja sama som pred rokom mala 45 kil a vkuse odpadavala.....a teraz sa prepchavam a citim sa fajn......newem ci toto dajak pomohlo, ale dajte sa na sport, je to fakt super.......a ked sa vam nechce ta aspon tancujte doma......aj to pomaha.....:)))))) (ospravedlnujem sa za preklepy a gramatiku)
miri17, ja mam za sebou nieco podobne - bulimiu a prejedanie sa.suhlasim s tebou , ze je velmi dolezite identifikovat, preco to vlastne robime .
a aj s tym , ze pravidelne jest je jednou zo zakladnych veci , aby sme sa takemu bezhlavemu a nekontrolovatelnemu prejedaniu vyhli. vsetkym , ktori maju podobne problemy prajem vela sily , aby sa z toho dostali a boli v pohode. ahojte :)
Ahojte, nutkavym prejedanim spolu s ulimiou trpim niekolko rokov...za ten cas som si jedine tak vypestovala peknu nadvahu a nic viac. Posledny rok som zacala s pravidelnymi avsetvami u psychologicky. Velmi mi pomohla spoznat samu seba, casto krat iba nevieme definovat dovod preco sa clovek prejeda.
Mozno to poznate..mozog je uplne zatemneny a mylsime iba na jedlo....nezbavila som sa uplne tohot navyku, zatial, ale pracujem natom...Momentalne uz dokazem identifikovta situacie a pocity, ktore ma nutia prejest sa , tym ze ich definujem , viem o nich premylsat a pokusam sa s tymi pocitmi radsej pracovat a rozoberat ich ako ich zatlacit do uzadia a bezhlavo sa prejest. Nie vzdy a to podari :) ...ale drzim Vam vsetkym palce a nezabudnite, jest pravidelne je dolezite vtedy sa vyhneme bezhlavemu prejedaniu ...ahojte mima
Ked som prichadzala do puberty, zacalo mi chutit papat a aj moje zenske tvary sa zaokruhlovali, co mojho cynickeho fotra viedlo k podpichovaniu, ked mi prstom stuchol do slaninky na bruchu, ci na bokoch so slovami> rytnacka-korytnacka, ci pucik medovy a pod. Zakazoval mi solit, ze sa z toho tucnie, ked mal pocit, ze som akosi pribrala, zakazal mi vecere a to ma priviedlo k nutkavemu prejedaniu> nasytit sa, kym sa da, kym je cas, kym je co... Ked som mala medzi 18-20, zabijala som chut do jedla cigaretami a to som pri vyske 163 vazila 53 kg...co bolo super. Potom som mala 5 rocny vztah s typkom, co bol nehorazny zrut a pri nom som sa rozjedla aj ja. To, ze sa na moju vahu neodmyslitelne podpisala hormon. antikoncepcia nemozno nespomenut. Uz sme boli aj rozideni, ked som sa od zialu a inych vyhovoriek prezrala k 85 kilam a vypadala som ako velryba, ktora kypi z nohavic aj triciek. Jedina vec, ktora mi nevadila bola, ze mam velke prsia, ale to som mala koniec-koncov aj predtym....len to neboli 4-ky. Dnes mam 77 kg a moju podvedomu, zakomplexovanu pazravost prave riesim Reductilom, ktory vypada, ze zatial funguje. Len velmi dufam, ze si moje telo nan nevytvori taku toleranciu, ako pri Adipexe - ten som *oklamala* uz po troch dnoch a ze mi naozaj pomoze. Ja sa inak stravujem mimoriadne zdravo, co najviac dodrziavam delenu stravu, vobec nedavam cukor, len kde-tu daka sladkost, ale oproti inym zanedbatelne, grahamove a celozrnne pecivo a aj to malo atd.....akurat by som najradsej jedla 12x denne a pokial mozno velke porcie. Dufam, silno dufam, ze ten Reductil bude aj nadalej fungovat, beriem ho 5 den, tak drzte palce, lebo by to bola prva vec, co by mi po rokoch konecne pomohla.
Ahojte baby!
Mám 32 a stále mám problémy s váhou. Doma som síce mala detstvo super, ale vždy som bola bacuľka, čo a v puberte dosť štvalo. Po prvom pôrode som schudla zdravou stravou a cvičením až 24 kg a bola som na vrchole blaha. Po druhom bábätku som však opäť pripbrala a neviem to už zhodiť späť na pôvodných 55kg. Skúšala som už aj zvracanie, nejedenie, ale nič mi nepomáha. O dva dni som s kilami naspäť. nechcem byť anorektička, ani bulimička, len mi poraďte, čo robiť, aby som sa večer neprejedala. ďakujem.
Nutkave prejedanie sa moze mat niekolko pricin, z ktorych najcastejsie su tieto:
- nedostatok energie rozneho povodu
- unava
- nedostatok spanku a jeho oddalovanie
- kompenzacia stresu a psychickeho napatia jedlom
- nedostatok pocitov stastia
- pocity viny, odpor voci sebe samemu, depresie...
aj mna trapi taky cudna problem vzdy ked som hladna tak zozerem vsetky sladkosti co dom najdem a potom je mi zlee
jeni....aj ja som mala minulé leto 60kg pri vyške 165 ale pomalinky som schudla na 56. ja to nechápem mne v lete strašne chutí jest...ale už toto leto sa budem snažit aspon si udržat doterajšiu váhu...tiež sa prepchávam večer ale no snažím sa ovocím, polystyrénovým chlebom ale furt sa tak že mi idem akoby brucho roztrhnut :(