ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
sisina... súhlasím je to ako s fajčením aj prejedanie sa može bvyť závislosť. Ja sa teiž prejedám, čo je najhoršie, hlavne v noci. treba mať silnú volLú.
nooo to si este len na zacitu myslim ze potrva kym najdes sposob ako zit normalnejsie ..mne to trvalo asi 3 roky az kym som nenastupila vysoku tam sa ako tak naucila normalnejsie stravovat ..vsetko bolo v pohode zachvaty ma chytili no max na 5 dni a potom som sa zase po tyzdni vratila do normalu tiez to bolo chore no dalo sa ..ale teraz neviem co bude davno som nebola v takom zlom stave co sa tyka psychickeho aj fyzickeho ....viem ze dokazem zamakat no terz som prbrala tak ze sa bojim ze to potrva dlhsie a mna z toho ide porazit ,....
Ahoj, uplnou nahodou som zabludila na tuto stranku, pretoze chcem schudnut, kym zacne skola. Trpim rovnakym problemom ako vy- prejedanim sa... V aprili som mala ledva 50kg a dodnes som pribrala peknych 10. predtym to nebolo este tak vidno, ale teraz je to uz brutal, kazdy mi hovori ako som pribrala a ja mam z toho depku, tak sa len prejedam a prejedam... moja pevna vola je neviem kde :( ale idem sa aspon snazit viac hybat kym zacne skola, mozno sa mi podari par kg zhodit- aspon aby som zapla nohavice :DD
a strasne s abojim ze sa takto dostanem opat k ppp ...ze prestanem zase jest lebo kazdy jeden gram na vyse je pre mna tragediou ..ovedomujem si ze to takto nemozem brat kolko ludi je na svete ktory maju trochu viac kil ..bab ktore su plnostihle apredsa su krasne a atraktivne ...som posadnuta sebou ..uplne ma to obmedzuje v zivote..nedokazem uz ani vyniest smeti alebo zajst do obchodu lebo rozmyslam co si obliect ...aby som sa mohla pozriet do zrkald a a povedat si nieje to az tak zle .....nechodim uz ani von s kamaratkami ...stales a vyhovorim na nieco lebo pomyslenie na to ze ludia pozru na mna a povedia si hmm pribrala ma zabija ...zacinam sa zase nenavidiet ...
davno som sa neozvala a le to len preto ze sa mi moc nedari ....uz dva tyzdne sa neviem kontrolovat astraasne som pribrala...nie tak ako predtym ze z prejedania ,,terz uz riadne a toto teda potrva kym zhodim ..to bude zase trapenie ..neviem uz co mam robit ...som z toho nervozna ...vam to ako ide?
Myslím, že je to podobne ako s fajčením!! Treba len strááášne pevná vôľa a pôjde to samo! Nedovoľte, aby Vám jedlo rozkazovalo!!!
:( ...ja by som ani nemusela chudnut...len nech sa neprejedam a zijem normalne.
cawte babulky...no toto iste sa stalo aj mne..tiez som raz tak schudla...podarilo sa mi z 56 kg schudnut na 45..potom mi vsetci hovorili,ze aka som chuda..ci nie som anorekticka..a tak som sa rozhodla pribrat..ale pribrala som az na 60kg a teraz uz vobec nemam volu schudnut..strasne by som chcela aspon tych 50 kg..ale uz neviem ako dalje..1 den sa drzim..zdravo jem..a na 2 den sa potom prezeriem a vycitam si to...som uz z toho uplne na nervy..ako mam schudnut...proosiiim..kto ma podobny probleeem..?????
tie stranky su naozaj...navykove...
Baby....práve som si prečítala vaše príspevky a už som zistila v čom je môj a tiež aj váš problém.
Ja som pred pár rokmy vážila 60kg pri výške 165cm, nosila som veľkosť L.no už sa mi to ,,nezdalo" a rozhodla som sa, že schudnem. Nerobila som si z toho ťažkú hlavu a prestala som jesť sladké a schudla som na 54kg. Po čase (aj vplyvom HA) som však opäť pribrala na 60kg. Opäť som sa rozhodla, že schudnem. A aj som schudla...až na 47kg. Dovtedy som nemala žiadne ppp ako nutkanie na jedenie a tak.... Teraz to však prežívam...prejedám sa až kým mi nie je zle a neviem si odoprieť žiadne jedlo.-(((
Predtým, keď som sa rozhodla, že schudnem aj som schudla..., rozhodla som sa, že prestanem jesť sladké...a aj som prestala. Nevedela som, že čo sú to ,,pro-ana" stránky a ani slovo anorexia mi veľa nehovorilo -))).
No odkedy som na nete len zo zvedavosti (po prečítaní jedného článku o anorektičkách) zašla na pro-ana stránku...videla thinspiration......zrútil sa mi život (Bohužiaľ). Začala som trpieť depresiamy a záchvatmy prejedania sa.......prestala som sa zaujímať o okolitý svet a kamarátov a o seba...všetko sa začalo točiť okolo stravy. Pribrala som, mám tráviace problémy z toľkého jedla....a cítila som sa stále v depresii pretože nedokážem schudnúť, tak ako tie kočky na pro-ana. Nevedela som, že z kadiaľ pramenia moje depky.
Teraz...náhodou po prečítaní tejto témy som konečne pochopila ,,z čoho" sa vyvinula moja depresia!!!
Baby....od zajtra už nikdy viac nezajdime na žiadne pro-ana....radšej začnime cvičiť a hýbať sa!!! Ináč je to začarovaný kruh!!! Robme všetko to, čo sme robili pred zhliadnutým tých stránok!!!! Prameňom našich depresí sú práve oni (pro-ana) tak si nenechajme od nich zničiť náš život!!!!
Veľa šťastia Vám prajem