ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
Ano, to je psychicka porucha. Konkretne PPP. Vola sa to tak ako tato tema. Je to velmi podobne bulimii, az na to, ze nevracias a neuzivas prehanadla. Mam prehnane obavy o svoju postavu, neustale myslis na jedlo atd... Je to porucha:( Da sa liecit.
hej karbo mas pravdu ale nevies aky je to pocit ked vies ze si zdrava zivot je len jeden a nemas nikoho a ja to velmi zmenit nemozem aj ked prestanem jest budem vzdy sama som asi padavka co sa len lutuje
preco by sme si akoze nemali vsimnut vsak sme ludia a amusime si pomahat a neber to tak tragicky len nornmalne jedz,,striedas prejedanie s hladovkou tak sa necuduj ..staci ak zacnes zajtra normlane jesta polhodku si zacvicis brusaky a tak aky problem ???potom uz nebudes hladna a so senou trochu viac spokojnejsia uz nebudes mat nutkanie prejedat sa tak to aspon skus a potom s aozvi ze co a ako
keby to bolo take lachke ale neje a pochybujem ze v skole to bude o nieco lepsie no nic musim zase od znova tak dakujem ze ste si ma tu vobec vsimli
sebalutost je anjhorsia lutost s ytm sa neda nic robit treba swi uvedomit ze to nieje koniec sveta ..mnohi si neuvedomuju ake amju stastie ze su zdravi ja som si toho prezila preto si viem niektore veci viac vazit , ani by si neverila kolko je na svete nestastnych ktori maju naozaj problemy a ty tu lamentujes nad tym ze si dnes vela zjedla a ze mas velke brucho , podla man su to hlupostia toto je moj anzor , spamäataj sa dievca a a k ta to naozaj tak stve tak s tym nieco rob
ked ja nechcem ist ku psychologovy ja viem ze stym treba daco robyt a sama si nepomozem lebo to pojde stale dookola?a co mi psycholog pomoze ved ja nesom chora na hlavu aspon dufam
psychicke problemy???myslim iba ak by sa tym prepracovala k bulimii alebo anorexii, dufam ze mas dost rozumu aby si to ani neskusala ..skus jest normalne trosku cvicit a o tyzden uvidis ako ta to nastartuje urcite aj motivuje dalej a potom sa budes citit uplne uzastne a ked sa ty citis dobre tak ta tak beru aj ostatny a pohne sa to dalej aj v inych veciach myslim co sa tyka priatelov atd a ak zacnes choditdo skoly budes mat co robit neboj na jedlloo az tak cas neostane teda mas dve moznosti len si vybrat
no hej ale ja jeden den sa najem a potom sa bojim ze priberiem 2dni nejem lebo mam velke brucho tak treti den jem nieco zdrave a tak sa zase ojem,aspon mas skim ist von a ja nemam akazdy okolo mna ja stastny a ja len tixo placem aby si ma nikto nevsimol a nikto si ma ani nevsimne .teraz 2dni nebudem nic jest iba mysliet na jedlo uz sa tesim.no drzim ti palce nech sa z toho dostanes lebo ja asi ne a cely zivot budem nestastna aj tak to nebude nikomu vadit
Fish, na tvojom mieste by som s tym zasla ku psychologovi, kym si este "len" na zaciatku. Sposobuje to velke psychicke problemy. Treba riesit to, co ta trapi. Ak chces, mozes aj sem, ale to nie je ono. My ti tak nemozeme pomoct.
presne preto jed lebo nemas co robit a s jedlom najrychlejsie prejde cas poznam to a hlavne ked si smaa doma amas plnu chladnicku proste nemas pre koho a podla mna ani preco chudnut ...vsak si chuda bud rada a sa aj prejedz vsak co ublizi to niekomu ani to na tebe nevidno a brusko to sa da regulovat ...