ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
stacinka,,,ked citam co tu pises uz ani o sebe pisat nemusim presne mam tie iste stavy ako ty,,,, tiez mavam v pohode den a potom vecer to pride napcham sa strasnee proste...alebo zo skoly tiez ponavstevujem vela obchodov nakupim tolko jedlaa ,,,a potom ked si to predstavim kolko penez som na tom otrepala tak sa citim este horsie dokonca by som si bola mozno za to schopna aj ublizit,,,,,,,a ked si predstavim kolko razy som s tym chcela uz prestat,,, no da sa povedat ze kazdy den s tym chcem prestat,,,ale nejde to sak to jedlo je jak drogaaa:((
ahojte uz davno som sa neozvala ....a dnes ma chytila taka zvlastna chvilka aka davno uz nie ....30 dni som vydrzala bez prejedania bolo to super no dnes som nevydrzala ...nevravim ze to lutujem len automaticky ma chytilo to co vzdy ked mam taku chvilu ....za ten mesiac bolo vsetko skvele ....alebo lepsie povedane dalo sa zacal som chodit do skoly s kamartmi von v piatky a to ze som taky introvert bez chalana akoby vzdy mimo reality som neriesila ....ked sa viac najem akoby sa moj mozog uvolnil aj vsetko aj terz rozmylsma inak ako pred tou hodinkou .....a len som sa chcela vyrozpravat mozno s niekym pokecat ,,,ozve sa mi niekto zo starych znamych ??ze ako sa vam dari a tak ...
super stranka ale nic som skoro nerozumela:(
Ahoj tinus- dnes ma inspirovali dve veci- prva, fyzicka bolest zaludka, psychicke dno a stavy medzi zivotom a smrtou. druha- webova stranka, kde bolo popisane to, coho sa asi najviac bojim: www.geocities.com
myslim, ze som sa tym utvrdila a takisto pocitujem nejake pochody v tej mojej premyslavej hlave... a na vysledok si pockam zajtra- idem na krv...
sewie u teba to aspon uz opadava ta chut na jedlo ale u mna stale nie...ja neviem ci potrebujem nejaku inspiraciu alebo co ale vzdy si poviem ze no dnes sa to uz nestane a vzdy to dopadne rovnako..
tinus..to poznam,ja s tym bojujem uz asi rok a pomaly ta chut sa prezrat opadava...ale nenavidim sa za to ako vyzeram....uz sa mi nechce ani pozerat do zrkalda:(
Dnes sa to opat stalo:((( Sla som domov zo skoly. Postupne som sa stavila v kazdom obchode, ktory mam po ceste a vsade som nieco kupila. Povedala som si, ze to vsetko nezjem. Ze sa podelim aj s bratom. Ved cely den som jedla dobre- kazde 3 hodiny malu porciu plnohodnotneho jedla. Doma som zacala jogurtom light, ryzou, 170g oblatky, trubicky, 2 parky, krajec chleba natrety vypekom, syr, halva (bez cukru), mandle v cokolade, cokoladove boby (bio), platok sunky... ide mi prasknut hlava, brucho, uf:(((
Namiesto jedenia som si chcela spravit ulohu do skoly, dat sprchu, upratat v suplikoch... mala som tolko planov a nerozumiem tomu, preco som sa opat ocitla s notebookom a jedlom v mojej izbe:(
ahojte mam strasny problem s prejedanim..asi rok som nejedla skoro vobec nic stale som cvicila chodila behat a rapiden som schudla ale potom to prislo zacala som jest a jest a cvicit sa mi uz nechcelo no a neskor prichadzali obrovske vycitky a zvracanie..uz dalej nevladzem citim ze som chora a chcem to zastavit pomozte prosim
Niekedy mam strasnu chut sa prejest. Viem, ze potom budem nestastna, ze nebudem vediet spat, ze budem cvicit ako blazon, aby som to zo seba dostala von. Tabletky uz brat nechcem, no caje stale pijem. Viem, ako sa budem citit po TOM. Aj napriek tomu to robim. Niekedy sa snazim jest kazde 3 hodiny. Snazim sa zaplnit si den tak, aby som nemala prilezitost napchavat sa, no paradoxne, potom mi chyba ten okamih prepchavania sa a urobim to vecer. Akoby z trucu. Ale su aj dni, ked nemam potrebu prejedat sa. Ako je to mozne? Akoto, ze si vsetko uvedomujem, viem o tom a predsa to robim? Citim sa, akoby som mala v sebe dalsiu osobu, ktora ma pri mojom plnom vedomi ovlada. Je mi z toho tazko... Mavate niektora podobne stavy? Ako to zvladate? Dakujem...
Niekedy mam strasnu chut sa prejest. Viem, ze potom budem nestastna, ze nebudem vediet spat, ze budem cvicit ako blazon, aby som to zo seba dostala von. Tabletky uz brat nechcem, no caje stale pijem. Viem, ako sa budem citit po TOM. Aj napriek tomu to robim. Niekedy sa snazim jest kazde 3 hodiny. Snazim sa zaplnit si den tak, aby som nemala prilezitost napchavat sa, no paradoxne, potom mi chyba ten okamih prepchavania sa a urobim to vecer. Akoby z trucu. Ale su aj dni, ked nemam potrebu prejedat sa. Ako je to mozne? Akoto, ze si vsetko uvedomujem, viem o tom a predsa to robim? Citim sa, akoby som mala v sebe dalsiu osobu, ktora ma pri mojom plnom vedomi ovlada. Je mi z toho tazko... Mavate niektora podobne stavy? Ako to zvladate? Dakujem...