Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

ľahká pomoc

ľahká pomoc proti prejedaniu!!!!
Naučte sa správne jesť!
Raňajky, obed a večera dodržujte medzi nimi odstup 4 hod. Nevynechať ani jedno jedlo. Žiadne prežieranie nebude a nemusíte sa báť že priberiete, práve naopak. Raňajky- môžte si dopriať čokoľvek najideálnejší je celozrnný chlieb s nutelou alebo džemom= energia raňajok sa nepremieňa na tuk ale na energiu- nebudete mať počas dňa záchvaty prežierania. Obed= polievka+ hlavné jedlo+ jeden zákusok alebo keks. Večeru skúste niečo ľahké napr. motivované delenou stravou, celozrnné pečivo+ kopec zeleniny. Ďalšia rada veľa piť, čistá voda, bylinkové čaje.
Rada na záver:
Kto sa bojí jedla ( že priberie, jesť pravidelne a normálne) tomu sa to vráti ako bumerang v podobe záchvatou žravosti. Len tak, že dáte telu pravidelne to čo potrebuje- zdravé, výživné jedlo si nebude pýtať viac. Trvá to asi tak týždeň kým si telo zvykne ale ja som šťastná! Dlhé roky som trpela PPP a prejedaním, nič nepomáhalo. Naučila sm sa normálne stravovať a od vtedy som šťastná. Žiadne lieky na chudnutie, žiadne diety, naučte sa jesť a hýbať. Inej cesty niet. Hľadať tú najednoduchšiu cestu v podobe zázračnej tabletky, ktorá všetku prácu urobí za vás je debilina na entú. Už to konečne pochopte!!!

kaccenna

sienna, čo sa týka tých tabletiek na chudnutie, skús na stránke -odkaz odstránený-, je tam písané o týchto liekoch, zrovna dnes som na to narazila, lebo už , už som chcela siahnuť po nejakých. Kamarátka si zohnala z čiech lieky na potlačenie hladu a zatial to funguje, ale... ked som si prečítala komentáre, skúseností ludí s týmito tabletkami, tak som si to rýchlo rozmyslela.

AlexFizz

Ahoj, Sienna, ja nepoznam, ale obavam sa, ze pomaha asi len disciplina ;(. Kedysi som sem napisala otazku, ze ci to niekto riesil s lekarom (prave aj kvoli liekom alebo tak), ale uz to bolo davno a vlastne netusim, ci niekto napisal na to...Podla mna by zaviselo od toho, ci by to lekar klasifikoval ako poruchu prijmu potravy, take zachvatovite prejedanie sa. Inak ja osobne neverim, ze existuju volne dostupne ,,lieky", co by toto vyriesili. Ale som zvedava, ci sa ti na tu otazku niekto ozve.

AlexFizz

No prave, obcas to funguje a vsetko ide ako ma byt, ale potom pridu vykyvy (volam to zachvaty) a cele sa to narusi: prejedenie sa, potom kompenzacia polohladom az mi pride zle. No to je des cele! ;(

kaccenna

ja vlastne ani nepoznám pravý význam: jesť normálne! buď jem veľmi málo, alebo žerem. pocit normálneho prirodzeného hladu ani nepoznám a ani pocit nasýtenosti. stašne by som chcela vedieť ako sa je normálne. jedlo je alfa omega v mojom živote, jednoducho ma totálne ovláda.

AlexFizz

V zasade sa bojim, ze som si fakt uz nieco privodila, pretoze mam pocit, ze mam uz zuzene hranice, co znesiem a kolko;(. Snad to nic nebude. Ulavilo sa mi, ze takto zle moze prist aj niekomu inemu...lebo parkrat mi tak klesol aj tlak, ze som musela rychlo odist zo spolocnosti domov a dat sa dokopy (obvykle v den, ked sa skombinovali faktory velmi malo jedla a zly vzduch v miestnosti, kde som sedela).
Toto vnimam ako narocny problem: najst tu mieru, kedy jem primerane. Obavam sa, ze moje instinkty su uz riadne otupene (otupele?)...instinkty hladu.

kaccenna

ano súhlasím s tebou. nie je to psychické, lebo ked si spravím poriadok v hlave a snažím sa jesť aspon normálne, tak telo si pýta svoju dávku a tiež mi to prináša neuveriteľné bolesti brucha, ktoré ked sa najem (aspon trochu) tak zmiznú. tiež čakám kedy mi to to moje telo spočíta.

AlexFizz

Aha, vdaka, Kaccena. Totiz, stava sa mi, akonahle sa snazim normalne jest, tak asi prilis okresem prisun energie a potom tak vyhladnem ze je mi na odpadnutie. Je to jednak neprijemne, a potom sa zlaknem, ci uz som si neprivodila nejaku chorobu vykyvmi v strave. Nevolam to abstak;), je to skor fyziologicke nieco, nechyba mi jedlo psychicky, ale hrozne vyhladnem a idem do minusu. A pride mi zle na odpadnutie. Vzdy sa zlaknem, preto som sa rozhodla spytat sa tu pritomnych, ako to mate:)