Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

kaccenna

Ja určite mám takú skúsenosť.
Ja tomu hovorím absťák, musím rýchlo hocičo zjesť, aby som vyrovnala hladinu.

AlexFizz

Ahojte, mate skusenost s tym, ze po dnoch prejedania sa snazite vyrazne obmedzit stravu a moze vam prist az od hladu zle?

sweet_lolitta

baby, treba si uvedomit, ze vas problem nie je "prezieranie". Nema zmysel bojovat s niecim, comu nerozumieme, najprv treba pochopit, kde vo vas je problem, ktory prejedanim zahanate. Ked ste v tme tak s nou nebojujete, lebo by vas este viac pohltila. Zaznete svetlo a je vyriesene. Preto s prezieranim nebojujte. Pochopte jeho mechanizmus a ono zmizne.

lucia2255

caute,ja som tiez velmi schudla....a potom som si povedala, ze ci mi to stoji za to, aby som svoje telo trapila hladovkami (a pritom som vobec nebola tucna-nikdy)--a tak som papkla a papkala---plno sladkosti a vela inych veci....tym som zahanala vsetko zle v mojom zivote.. AZ KYM SOM NEPOCHOPILA, ZE TO ZLE JE MOJE PREJEDANIE....je to tazke ale dokazala som od tej doby co to schudnu- NO NEBOL TO MOJ ZAMER ANI ZIADNE HLADOVKY.. jednoducho som tolko nezrala...dolezite je vstat, nie padnut...VELA STASTIA

natika

ahojte ja mam tiez problem.asi pred rokom som zacala chudnut a chodit do posilky to vsetko bolo v pohode lebo som mala par kil naviac ale nikdy som nevyzerala az tak zle ako som si myslela.Za pol roka sa mi podarilo schudnut osem kil.A za dalsi, dalsich osem.Vyzerala som a citila sa super.Potom ma skolila choroba chribka take nieco cely tyzden som prelezala a len som spala a pila.Az som sa odvazla a mala som 56,5 kila.moja zaciatocna vaha pred chudnutim bola 75kil.Jasne citila som sa uzastne sak som nemusela jest a zvladala som to.Lenze ani neviem ako po chorobe som vydrzala este par dni takto a zrazu som sa jeden den prezrala povedala som si fuj.o niaky tyzden zas a tak sa to furt zvysovalo.Teraz sa prezerem aj niekolko krat za tyzden.Uz to vsak nechcem prezivat bo som uz pribrala na 61 kil a mam strach ze sa vratim do minulej hmotnosti.Spravila som si maly kalendar kde si budem zapisovat ci som ten den zvladna bez prezierania alebo nie.neviem ci to pomoze alebo nie ale musm to vyskusat lebo sa blzi leto a ja chcem byt spokojna aj ked som este nikdy nebola.Drzte mi palce

bejbiv

lienocka - zdielam podobny nazor, ze ked sa prejem, druhykrat to uz nespravim

1) ked sa uz prejete, nechodte to vyvratit, povedzte si, ze nabuduce to uz nespravim..

2) predidte prejedeniu - urobte si nachvilu prestavku..odlozte jedlo..pozrite si nejaky serial.chodte von so psom alebo co ja viem co.. a napite sa.. apotom si uvedomte, ci este ste hladne a ci vam stoji ta dalsia nie nevyhnutna dvka za to, ze si budete vycitat..PEVNA VOLA.

3) vela vela vela pite medz jedlami.. a snazte sa jest jedla s nizkym glikemickym indexom, to znamena ze musli, ovsene vlocky, bio-ryzu (nie klasicku bielu), grahamove cestoviny(nie biele)
..budete mat dlho pocit sytosti a verte mi, ze ani nebudete mat chut na jedlo..nebudete ho chciet ani vidiet

4) nenakupujte si domov sladkosti... s tymto som zacala ja.. a zakazala som aj mamine.. aj ked sa sem tam este niekedy prejem aspon su to take veci ze orechy, slnecnicove sem., susene ovocie, musli.. a tak.. a samozrejme aj naormalne jedla.. ale urcite je to lepsie ako prejest sa sladkostami.. ja som bola schopna zjest okrem celej jednej bonboniery aj dva baliky cipsov.. ale hovorim..nekupujeme uz nic taketo.. len zdrave veci..

snad aspon trosku pomozem..

a este nieco...ide leto..predtavte si ako sa budete prejedat, ze ako budete vyzerat v plavkach.. a ci potom to prejedanie vlastne chcete.. ja viem, ze neiktore z vas si povedia, ze \"ja uz teraz vyzeram zle\", ale chcete vyzerat este horsie? alebo chcete za tie dva mesiac vyzerat aspon trosku lepsie.. a mt tym padom aj dobry pocit a verte mi, to vas este viac povzbudi, ked budete vidiet vysledky..ked si aj ostatni vsimnu, ze \"to sa mi len zda alebo si schudla?\"

slniecko87

ahojky,nejako sa mi podarilo najst tuto stranku,mam podobny problem ako tu pisete.Cez leto som bola v zahranici kde som si sama kupovala potraviny a varila,mala som super zivotny styl,vela pohybu,citila som sa zdravo a vyrovnane..ked som prisla domov,zacala som sem tam s nejakym kolacikom na vecer,prisli internatne vecerne oslavy a vikendy doma s kopou jedla..a tak to pomalinky zacalo.Mam pocit ze to uz zacina byt poriadny problem,niekedy aj tyzden zijem zdravo,ani nemam chut dako na sladke a potom zrazu akoby mi preplo v hlave(-: a mam nenormalnu chut jest..proste len nieco jest,ani velmi nezalezi natom co,ale mam pocit ze su to skor nezdrave veci ako zdrave..a samozrejme potom mam vycitky,citim sa velmi plna a tucna...a poviem si ze zajtra to uz nespravim (-:
Viem co to z oblasti zdravotnictva a mozem vam povedat ze aj ked to uz urcite vsetci vieme..nie je to dobre,ublizuje to nasmu telu..taketo prejedanie moze dokonca sposobit aj cukrovku,co vobec nie je sranda..Hladat utechu a radost v jedle tiez nie je prave najspravnejsie...no uz som si dala jednu motivaciu nato ako prestat..dufam ze sa mi to podari a hlavne ze mi to vydrzi dlhsie ako jeden tyzden..Neviem ci ste veriace alebo nie,ale ponukam vam svoj nazor,teda lepsie povedane navod ako sa budem snazit prestat prejedat ja...rano si poviem ze z lasky k Bohu sa dnes "budem snazit" neprejedat a obetujem to za nejakeho cloveka kt.to teraz potrebuje..Viete,myslim si, ze z lasky k niekomu(a o to viac k Bohu)clovek dokaze robit veci kt.by za inych okolnosti nedokazal spravit..Urobte si nato vlastny nazor,toto je len moj pohlad,nikoho k tomuto nenutim (-: nech sa vam dari a velmi drzim palce aby ste vydrzali v tom o co sa vsetky snazime (-:prajem pekny dnicek.Adka
PS: nie je dolezite kolkokrat si spadol,ale to kolkokrat si sa potom postavil...

jana22222222

ako tu citam prispevky, prisla som na to, ze vela bab je tu takych, ktore maju skor problem s tym, aby nepribrali spat.. A TOTO JE PRICINA ZACAROVANEHO KRUHU....prestante hladiet na svoju vahu..ZAOBERAJTE SA INYMI PLNOHODNOTNYMI VECAMI VO VASOM ZIVOTE..cas vsetko napravi....ja som bola anorekticka, no nepreslo to do stavu beznadeje...potom som sa zacala prejedat a pribrala som spat..a toto pokracovalo dalej..snazim sa s tym bojovat...BABY, NEVZDAVAJTE TO! mame len jeden zivot.....

kaccenna

čaute všetci trpiaci!
odkedy sa pamatám, držím diéty, ako puberťáčka som sa striedala hladovky s prežieraním a to vo velkej miere aj v noci. potom mi bolo ráno zle, vracala som a jedla prehánadlá. nadváhu som mala ale stále +,- 10 kg, totálne som si rozbila metabolizmus. teraz mám 35 a liečim sa na depresiu a posledný mesiac som pribrala asi 5 kg, možno aj viac, už nemám odvahu sa postaviť na váhu. v robote sa držím, ale ked prídem domov, tak jem a jem a jem. kúpim aj celý kýbel zmrzliny a tajne ho vyjem, aj deťom sladkosti a tak. nenávidím sa, už sa vyhýbam aj mužovi, lebo sa bojím, že zbadá ako tučniem a budem sa mu hnusiť tak, ako sa hnusím sama sebe. už ani nikam nechodím, lebo nechcem sa ukazovať medzi ľudmi. ani neverím, že sa dá niečo robiť v takýchto prípadoch.už som toľko krát začínala, že už nemám silu.....

codalej

ahojte, som uz na dobrej ceste, ked mi to prestalo chybat? cely den vydrzim uplne v pohode, ale vecer 1-2x ma to chyti..ani neviem, ci z toho ze chcem, skorej zo zvyku.. co mam spravit dalej, aby som sa toho zbavila uplne?