ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?
Nutkave prejedanie sa
a inak Suzanah ako sa ti paci v irsku? co tam robis?
Suzannah: velmi pekne si to napísala , ja sa len pripajam JE TO TAK !!!
ja si uz tak realisticky uvedomujem ze nemam sancu s takymto pristupom na tejto skole, takymto pristupom by som nemala sancu asi nikde... a viem ze je to moja chyba, lebo som kaslala na vsetko a mrzi ma to lebo by som na to mala...mozno keby som bola v inom stadiu zivota, keby som bola psychicky na tom inak a nemala problemy sama so sebou a neriesila iba to... preto potrebujem presne ako si pisala, odist niekam, uvedomit sa a spoznat, mozno ked ma zivot nakope do zadku tak sa uvedomim a fakt sa zmenim a budem si vazit to co mam...je to fakt blbe ze chcem ist niekde kde to budem mat velmi tazke ale ja citim ze potrebujem zazit nieco take zle aby som sa prebrala a zacala si vazit svoj zivot. viem ze mam sebaposkodzujuce sklony a toho sa dost aj bojim, obcas mam taku chut ublizit si, alebo aby sa mi nieco fakt zle stalo, co by ukoncilo toto obdobie a aby si ma kazdy vsimol a vsimol ako sa trapim a starali sa o mna... ja nastastie nemam take hrozne zdravotne problemy, len take esteticke nasledky, teda ako som tak nahle pribrala tak mam po tele hocikde strie, ci ako sa to vola take jazvicky ked sa ti natiahne koza...a posledne obdobie mi hrozne vypadavaju vlasy, minule mi bolo do placu ked som si umyvala vlasy, iba si prejdem cez vlasy rukou a zostane mi v nej plna hrst vlasov a stale mi padaju viac a viac, uz neviem co mam robit, v piatok sa idem dat ostrihat lebo uz su uplne riedke...
Moj rekord bol 73 kil. Pripadala som si vsak tucna, aj ked som mala tych kil o dvadsat menej. Ako 53 kilova strnast rocna kocna som sa porovnavala so 49 kilovymi spoluziackami a citila som sa tucna. Citila som sa tucna az natolko, ze som sa z trucu prezrala az na sladkych 73. Isla som na strednu skolu ako byvala miss zakladnych skol nasho maleho mesta, koncila som strednu ako najtucnejsia kocna na stuzkovej.
Sladkosti boli moj jediny priatel. Priatel, ktory ma bral taku, aka som bola. Necitila som sa vtipna ani zaujimava. Zdalo sa mi, ze si nemam ako ziskat priatelov, ze som medzi nimi nula. A tak vsetky peniaze posli na sladkosti. Zavreta v izbe na private s knizkou a sladkostami a vsetko mi bolo jedno. Vsetci mi boli ukradnuti. Len nech mam dost penazi na sladkosti. Len nech mam dost sladkosti.
Normalna droga.
Normalna zavislost.
Ked uz ma prestalo bavit pozerat sa na svoje tucne 73 kilove telo v zrkadle, zacala som vsetky pozite sladkosti davat zo seba von. Vsetky moje peniaze vzdy skoncili najprv v potravinach medzi regalmi sladkosti, neskor v zachodovej mise. Celu strednu som prezrala, na vyske som zacala zozrate davat zo seba von. Dlhy kolotoc. Prezrate a pregrcane najlepsie roky zivota.
Lenze, baby, treba si uvedomit jednu vec: je to samoposkodzovanie.
A nezostane to bez nasledkov.
Konkretne u mna, karcinoid na slepom creve. Nasledne operativne odstranena polka hrubeho creva. Patnast centimetrova jazva cez pupok.
Co sa tyka vyskokej skoly, ja som mala pocit, ze som sa za 16 mesiacov v zahranici naucila o zivote, o seba a tak vseobecne viac ako za 5 rokov na strednej a 2 roky na vyske. Skusenost je to nenahraditelna. O to viac si potom clovek oceni moznost studovat. Navrhujem necakat na vyhadzov zo skoly, ale dobrovolne to prerusit, zazit si v zahranici ze zivot East European Girl bez rodicovskych penazi nie je med lizat. Dobre hladkaju ego krajiny so skaredymi dievcatami. Napriklad na Cypre su kocky tmave, stihle, s velkymi nosmi. Dobra krajina je Anglicko, alebo aj take Irsko (kde mimochodom uz stvrty rok zijem). Tu si uvedomi kazda Slovenka, ze Slovenky pravom patria medzi najkrajsie zeny sveta. Nezartujem, ked uvidite tie vzorky co tu chodia po uliciach, hned sa vam zdvihne sebavedomie. Anglicanky, Irky, nielen ze su tucne, su k tomu este aj skarede. Fakt to dviha sebavedomie uzasne J. No a zase si clovek uvedomi, ze v cudzine zostane vzdy len cudzincom. Parazitom na cudzom teritoriu. Druhotriednym clovekom ktory moze kludne padnut mrtvy na ulici na zem, nikoho to netrapi.
O to viac si potom clovek vychutna moznost vratit sa k ludom, ktorym na vas zalezi (rodina) a ku vzdelaniu, ktore dava cloveku status v zivote, ktory vam nikto nikdy nezoberie.
plan ne plat :) peniaze nemam :))
chcela by som teraz tych 60 ale len priberam a uz ani neviem z coho, lebo ci jem ci nejem stale poste priberam! rozmyslam ze prestanem jest uplne kym nezhodim aspon tri kila, strasne som nastvana. a ta hrozna chut do jedla! to sa neda zvladnut, ja neviem co so sebou, potrebovala by som nejaky oblbovak, alebo nieco co by mi to jedlo nahradilo...ale mohli by sme si dat nejaky plat a navzajom sa kontrolovat :) mozno to chce nejaku podporu..aspon sa budem mat kde vyplakat ked zase priberem a nebudem stym otravovat okolie
jaj ja by som tak rada ale uz teraz rozmyslam co si dam na ranajky, hladna som...a musim si do skoly pracu pisat a to sa neda ohlade :( nezvladnem to, zbytocne si to teraz slubim lebo viem ze to nezvladnem. ale zavidm ti ze si taka odhodlana, mna nedavno chytila taka chut cvicit a chudnut ale nakoniec som este pribrala tak som sa nato cele vykaslala a teraz neviem co bude s mojou vahou. ale mozno v piatok...
...ono sa to nezda ale vsetko je velmi kalorickie..a moj problem je ze to vsetko v priebehu sekundy do seba nahadzem tak ako by mal priet koniec sveta...ja ani pri vareni nerozmyslam kolko uvarim tolko zjem myslim ze to prameni z detstva ze mama bola velmi striktna a nic nemohlo ostat na tanieri...takze zajtra pride ten ,,den,,d :(...dufam ze to konecne zvladnem ...nechcem schudnut 20 kil za mesiac to ozaj nie chcem sa zacat stravovat zdravo a s rozumom... :) tak dufam ze do leta to zvladnem aspon na tych 60 :) ammanda nechces si dat so mnou zajtra vodovy den ???trosku stiahnut ten zaludok...inak mne vzdy pomaha ist do mesta a len tak sa tulat po obchodoch a predstavovat si ze si vsetko toto kupim ked schudnem a zze budem kocka :)
ja musim stale nieco pozierat - to je moj problem a vkuse myslim len na jedlo. inak nemam pocit ze by si tak vela jedla, to je v pohode celkom...vzhladom nato ze ja som mala na veceru dve cokolady a keksik :(
aj ja mam teraz obdobie prejedania...ale fakt sme natom neni vahovo tak zle ked uvazime diagnozu :)) aj ked kocka teda nejsom :( len sa bojim ze to do vianoc prekroci tu magicku 70tku