Nutkave prejedanie sa

Príspevok v téme: Nutkave prejedanie sa
kissable

ahojte
tato tema je urcena nam vsetkym, ktore trpime nutkavym prejedanim sa. sama mam tento problem.. casto sa doma prejedam, hlavne ked nasi nie su doma (co je nanestastie dost casto). mnozstvo jedla, ktore doslova "zozeriem" je obrovske.. chuti mi vsetko naraz - klobasa, nutela, jogurt, rozok, hranolky, hrozno..
niekedy sa takto presytena citim spokojne, no inokedy ma zlomia vycitky svedomia a zvraciam.
mam nadvahu a nenavidim svoje telo. chcem schudnut z viacerych dovodov, ale vzdy sklznem k nechutnemu prezratiu sa..
je to zle. mate aj vy tento problem?

drobeeec

ahojte, ja mám momentálne po ukážkovom týždni zase žravé obdobie, len jem a jem kým mi neni špatne :-( a čo vy? milly a zelda, už dlhšie ste sa neozvali, ako sa máte?

ammanda

ahoj te baby...ako sa mate? napiste co mate nove ked sa tu nahodou zastavite :)
ja som tomu moc nedala za posledne dni, snazim sa odvykat od sladkeho tak zjem kadeco teraz len nech to neni cokolada :))

wyllka

dobry den,

rada by som Vas oslovila s prosbou o spolupracu. pracujem na diplomovej praci " Vplyv anorexie a bulimie na kvalitu zivota adolescentnych dievcat" s vyskumom pomocou dotaznika kvality zivota. pomocou neho by som chcela zistit ako sa VY citite a vnimate kvalitu svojho zivota, zdravia, partnerstva a dalsich oblasti v zivote. ake su Vase plany, radosti aj starosti.

bola by som velmi vdacna, ak by ste mi s mojim vyskumom pomohli vyplnenim anonymneho dotaznika (cca 26 otazok) - bez problemov to moze prebehnut len vramci emailovej komunikacie, teda Vas to nejako nezatazi. hotovu pracu som prislubila do kniznice ANABELL, preto dufam, ze bude prinosom, alebo aspon zaujimavym citanim. Ak si teda najdete cas a chut dajte mi prosim vediet na wyllka@gmail.com

vopred dakujem, Dominika B.

mimmy

ahoj kissable, aj ostatne baby. je to sila kolko dievcat ma dnes problemy s jedlom a ja partim medzi ne. teda je to hlavne problem s prejedanim sa. nie je to uz take zle ako v obdobi 3. a 4. rocnik na strednej ale stale do toho obcas padam. a samozrejme to u mna vyvolavaju psychicke stavy ako u vas niektorych. hlavne ked mi nieco nevyde, ked sa nudim, alebo sa mi nic nechce, alebo ked mam stres z niecoho. je pomerne zdravo, pijem vela vody, nesladim ale nejaku sladkost si doprajem kazdy den, aj kavu a pecivo. je naozaj pravda ze niecomu sa vyhybat je velka chyba, potom sa toho na co mal clovek chut vacsinou preje.
tento problem je ale neprijemny, pretoze aj ja by som chcela schudnut tak 5kil. mam 157cm, 54kg a chcem mat 50-49kg. takze u mna to vzdy prebieha tak ze urcitu dobu jem normalne a teda ranajky, obed, vecera, pomedzi to ovocie, nieco sladke, kava. a to v normalnych monozstvach. potom ale zacnem tuzit viac a viac po mojej vysnenej vahe a snazim sa nieco obmedzovat, a to najme sladke a veceru. niekolko dni to vydrzim a potom sa zlomi moja tuzba. a zacne sa prejedat a dohanut. u mna je su to najme sladke, pecivo, syry, cestoviny.. takze ked sa opat zastavim v prejedani poviem si ze idem radsej jest normalne a budem mat radsej tych 54kg ako by sa to malo vysplhat na 60kg, pretoze tolko som uz mala a to bolo fakt zle. lenze ja by som ozaj chcela dosiahnut vahu 50kg, tak poradte niekto ako, ked ani uplne male obmedzenie neviem vydrzat. proste nechcem schudnut rychlo, ani sa dostat na podvahu. chcela by som proste normalnym sposobom sa dostat na normalnu vahu. tak dufam ze sa mi to raz podari, a dufam ze aj vam vsetkym sa podari dosiahnut vsetko co si v zivote zelate.
lucim sa

angella

ahojte mam 181 cm. a vazim 87kg.. to asi normalne nieje. neviem co mam robit. som zufala a stale sa len prezieram slatkostami. poradte

šalena

Ajooojte,,, práve to tu všetko čítam, vštetky tie príbehy a tak,,, a ano aj ja sa extremne prejedám, par dni zdravo a potom bum, jedlo je môj život, ked jem som šťastná... je to choré, ja som chorá,,, stále nový začiatok, ale ten istý koniec... hladovka, prehanadlá :o((( kašlem na priatelov, lebo zas som sa prejedla a je mi zle... som hnusná na rodinu, pričom oni zanič nemôžu a tá nenávisť voči sebe samej :o( nevládzem,,, ako prekliatie, prečo??? hľadám samú seba a vnútornú silu, musím... inak sa z toho začarovaného kruhu nikdy nedostanem, a všetkým veľa šťastíčka, prekonajte strach z jedla a žite, aj ja už chcem konečne ZIT a nie iba JEST... držkajte sa :o)

zelda

ked iba sa citim tak zle stale, rano sa zobudim velmi skoro ale vobec nechcem ani vyliezt z postele pri predstave toho dna co ma caka... cely den iba nejako prezijem, a ked som s ludmi tak sa snazim pretvarovat a tvarit sa v pohode, a potom vecer sa radsej zavriem na izbe a som sama... a neviem co mam robit, lebo sa mi uz ani zit takto nechce, iba kukam blbosti na nete, a mozno zaspim okolo druhej ak sa podari....

neviem preco sa stale tak zle citim

zelda

hej tak ked som stastna a psychicky v pohode, tak je to ovela lepsie... lebo potom sa mozem sustredit na problem s jedlom, teda ked som stastna tak nemyslim stale na jedlo a neriesim stale iba co by som zjedla... ale ked ma trapi milion dalsich veci, a stale musim mysliet na to co mam urobit a vobec sa neviem rozhodnut a nenachadzam riesenie, tak potom iba jem a jem a cez jedlo sa iba ukludnujem... sice to mi je potom este horsie lebo k ostatnym problemom sa este pridaju aj depky koli postave...

ammanda

dakujem za prispevok :) viem ze co pises ma zmysel, aj sama na sebe som to zistila...a najma viem ze najdolezitejsia je psychicka pohoda, potom to cele funguje, bohuzial to obdobie teraz nemam.
ja by som primarne mala riesit asi depresiu a celkovo si usporiadat zivot a potom racionalne stravovanie pride samo.
a ktomu zahranicu...no my to teraz nemame lahke, len tak ist robit sa neoplati ako pred piatimi rokmi, v irsku je takmer nemozne v tejto krize nieco najst a to aj pre samotnych irov a platovo sa to tiez az tak neoplati ako kedysi :( takze neviem