Chcela by som reagovat na tuto temu, hlavne pridat osobnu skusenost, ktora zacala davno, trvala dlho a skoncila necakane....a velmi rychlo...citajte :
Ked som mala 19, videla som jeden film, prvykrat som sa vtedy stretla s bulimiou, ukazovali, ako sa ista modelka prejeda a priberanie na vahe riesi vracanim....skusila som, fungovalo, pomahalo, nikdy som nemala nadvahu, prave naopak, bola som uplne normalna, ale pacilo sa mi zjest vsetko, vychutnat si dobroty tohto sveta :) a nepribrat...moj zivot sa vsak zacal tocit iba okolo toho...jest a vracat...takmer na nic ine som nemyslela cele dni, mala som vztah, do dnesneho dna to ten chlapec nevie, ostali sme kamarati a vlastne to nevie nikto z mojho okolia, iba kamaratka, ktora zacinala s tymto so mnou. Nenavidela som svoju povahu, bola som nervozna, upokojila som sa iba tesne po vracani, ked som si vravela ake super je citit sa prazdna...trvalo to dlhych 7 rokov....nemohla som normalne fungovat, spontanne reagovat na navrhy vyletov, akcii po skole, ci praci..pretohze jedlo mi zaberalo vsetok cas...az naraz, tento rok, pri sporte sa mi zlomilo zapastie i klucna kost, naraz, bolo to tazkym narazom, viem, ze to bolo na pricine, ja som si vsak uvedomila ake dolezite je zdravie a ze chybajuci vapnik v mojom tele nerobi dobre kostiam....sadra na ruke miznemoznila vracaie....6 tyzdnov som mala pauzu a zvykla som si na rezim, normalny, ranajky, obed, vecera...bez problemov, neostavalo mi nic ine. Desila som sa toho, co bude ked mi daju sadru dole a nebolo nic...nepokracovalo to....ano, odvtedy uz presiel nejaky a netvrdim ze ma to nelakalo a ze som nedostala chut na prehresok, jednoducho som zhresila...teraz sa mi to stalo naposledy pred 3 tyzdnami, ale iba raz, tak ma bolelo cele vnutro, ze som nemala chut to uz viac opakovat..neviem ci si moje telo odvyklo od zleho navyku, ale ak ano, tak som SKORO zvitazila, nie?? Vobec sa uz netrapim jedlom, jem normalne a som stastna, fungujem a to ci mi trochu trci brusko je mi v podstate jedno, lebo viem, ze si nenicim zdravie a teraz ked milujem svojho priatela a chcem pre neho zit nechcem sa dozvediet prave po jeho boku ze ZOMRIEM preto, lebo sa sama nicim..nechcem to...chcem fungovat takto a dari sa mi.... je to uz polroka a mozem povedat, ze som sa z toho dostala uplne uplne sama....skeptici povedia..nedostala..ale ja citim ze dostala...mam ine hodnoty a ine radosti v zivote ...toto je moj pribeh...poucte sa a verte vo svoju silu...ja som prilis hrda na to, aby som to pred niekym priznala, osud to sam zariadil tak, ze som zlomeninou dostala lekciu...a tak to malo byt a ja som za to vdacna... Drzte sa a napiste k mojmu prispevku komentar ak Vas cosi zaujalo....