Bulímia,anorexia

Zuzka

Pre niektorá
Ahoj! No presne ako písala Miška, anorexia to ešte nie je, ale určite je to veľký nábeh na ňu, alebo na inú poruchu príjmu potravy a je len otázka času, kedy do toho spadneš úplne. U mňa to začalo celkom podobne. Len tak zo srandy pokusy o vracanie, čo mi nikdy nešlo, tabletky som nikdy nebrala, ale pijávala som čaje podporujúce reguláciu hmotnosti a užívala preháňadlá a nakoniec to skončilo tak, že som už vôbec nejedla. Tak ak máš možnosť, tak to nenechaj bez povšimnutia a už teraz si vyhladaj nejakého psychológa, ktorý ťa udrží nad tou hranou a nedovolí aby si pod ňu spadla. Vela šťastia :)

Zuzka

Pre zuju
Držím palce a verím, že to zvládneš a nezabudni, že aj keď padneš, treba vstať, oprášiť sa a pokračovať v tom čo si začala. Ja som tiež nabehla na režim, ale stále sa vykrúcam ako nejesť. Hold, je to zdĺhavý boj o zdravie, ale tak snáď raz nám to výjde. Veľa šťastia :)

zuju

Ahojte dnes som bola na terapii, viem ze robim pokroky ale stale to nie je ono, stale som zavisla na jedle. Dohodli sme sa s psychologom ze budem pravidelne jest, urcim si hodiny jedla / tak ako v nemocniciach v Pezinku a Blave/. Mam do vecere 20 minut, a velku tuzbu jest hoci nie som hladna, je mi do placu, normalne citim abstak. Neviem ako to zvladnem, ale ina moznst ako ist do toho tvrdo cez slzy nie je. Nemozem sa nadychnut chce sa mi kricat, revat. Ale viem ze aj taketo chvile prejdu postupne. Preto baby uz ziadne slova chcem, urobte to co chcete. Revte, placte, krcte ale urobte.
Prosim drzte mi prsty

veve

viete co je najhorsie? ze sami pred sebou si nedokázeme priznať ze je to uz fakt zlé, a vseliakimi obchádzkami a pretvarovaním sa, tzv.kamuflovaním sa nič nevyriesi

monicka

Ahojte.som monca.Mam 20 rokov, 160cm, 50 kg, studujem, co ma bavi, mam super priatela a vsetci ma maju za prototyp bezproblemoveho cloveka. a...len tak mimochodom- v bulimickych zachvatoch lietam uz cele roky.Bulimia je svinstvo a najhorsie je na tom to, ze z vas spraví niekoho uplne ineho. zabudnite na rodinu, priatelov, ambicie, zabavu, konicky...jedine, co ostane v strede vasho zaujmu je jedlo, vela vela jedla a , samozrejme, zvracanie.uz davno som stratila iluzie, ze sa mozem tejto choroby zbavit. tak sa aspon snazim neustale vyhladavat nove podnety, situacie, vyzvy, cokolvek, co ma aspon na chvilu odputa od myslienok na prejedanie.je to strasne tazke, asi viete, o com hovorim. Ak sa najde citatel, ktory je len na zaciatku, upozornujem, ze bulimia zdaleka nie je cesta k schudnutiu. Co raz zjete, nedostanete von uplne, ani pri sebeväcsej snahe. maximalne tak polovicu. vysledok-stale viac a viac sa to vo vas nakopi a nakoniec este priberiete.ale to je tak jedina rada, ktorou sem mozem prispiet. pretoze liek na bulimiu, bohuzial, zatial nepooznam...

Miška

Niektorá: ahojky. Nemusíš sa vôbec obávať, že si tučná. Tvoja váha je normálna, keby si schudla také 2kg, bola by to už podváha. Mám pri sebe takú tabuľku, ktorú mi v pondelok dala moja dr. Na Tvoju výšku by si mala vážiť od 53kg do 68kg...Takže teraz sa môžeš pozrieť, ako na tom si. Ty vôbec nepotrebuješ chudnúť!
Ako dlho už trvá toto obdobie? Ja si myslím, že zatiaľ to anorexia nie je, i keď mám pocit, že k nej pomaly, ale isto speješ. Z vlastnej skúsenosti Ti môžem povedať, že lieky na chudnutie nemajú žiadny účinok. Ja som za tú dobu (t.j. 7r, čo trpím touto chorobou, vyskúšala snáď už všetky tbl. na chudnutie. NESCHUDLA som ani deko!!! Len vyhodila tisíce korún.
A ešte ohľadom toho vracania. Prosím Ťa, neskúšaj to, ani raz. Lebo potom sa z toho kolotoču už fakt nedostaneš. A môžeš spadnúť do bulímie. Do stavu, ktorý sa podobá stave narkomana. Budeš neustále myslieť na jedlo, na to, kde si ho kúpiš, kde ho zješ, kde sa vyvraciaš. Nebudeš chodiť do školy, lebo namiesto do školy ty pôjdeš do obchodu, nakúpiš hromadu jedla, budeš hladať miesto na vracanie, alebo ostaneš doma, a do školy sa ani nedostaneš. Začneš jesť, budeš v siedmom nebi, no, a keď si nakoniec uvedomíš, koľko si toho pojedla, prídu výčitky svedomia....a vracanie, aby si náhodou nepribrala...Stratíš kopu priateľov, lebo namiesto zábavy ty budeš doma vracať...
Prosím Ťa, ak si zatiaľ na začiatku, hneď to stopni, nech to nezájde priďaleko. Cesta späť je veľmi kľukatá, je to beh na dlhú trať...