Niektorá: ahojky. Nemusíš sa vôbec obávať, že si tučná. Tvoja váha je normálna, keby si schudla také 2kg, bola by to už podváha. Mám pri sebe takú tabuľku, ktorú mi v pondelok dala moja dr. Na Tvoju výšku by si mala vážiť od 53kg do 68kg...Takže teraz sa môžeš pozrieť, ako na tom si. Ty vôbec nepotrebuješ chudnúť!
Ako dlho už trvá toto obdobie? Ja si myslím, že zatiaľ to anorexia nie je, i keď mám pocit, že k nej pomaly, ale isto speješ. Z vlastnej skúsenosti Ti môžem povedať, že lieky na chudnutie nemajú žiadny účinok. Ja som za tú dobu (t.j. 7r, čo trpím touto chorobou, vyskúšala snáď už všetky tbl. na chudnutie. NESCHUDLA som ani deko!!! Len vyhodila tisíce korún.
A ešte ohľadom toho vracania. Prosím Ťa, neskúšaj to, ani raz. Lebo potom sa z toho kolotoču už fakt nedostaneš. A môžeš spadnúť do bulímie. Do stavu, ktorý sa podobá stave narkomana. Budeš neustále myslieť na jedlo, na to, kde si ho kúpiš, kde ho zješ, kde sa vyvraciaš. Nebudeš chodiť do školy, lebo namiesto do školy ty pôjdeš do obchodu, nakúpiš hromadu jedla, budeš hladať miesto na vracanie, alebo ostaneš doma, a do školy sa ani nedostaneš. Začneš jesť, budeš v siedmom nebi, no, a keď si nakoniec uvedomíš, koľko si toho pojedla, prídu výčitky svedomia....a vracanie, aby si náhodou nepribrala...Stratíš kopu priateľov, lebo namiesto zábavy ty budeš doma vracať...
Prosím Ťa, ak si zatiaľ na začiatku, hneď to stopni, nech to nezájde priďaleko. Cesta späť je veľmi kľukatá, je to beh na dlhú trať...