Bulímia,anorexia

Zuzka

Prosím ak mi môže niekto poradiť, tak by som bola naozaj rada. Čo pomohlo vám pri obnove cyklusu? Už som ho nemala 18 mesiacov. Je pravda, že jem ešte málo, ale naozaj by som rada vedela, čo pomohlo vám...Vopred ďakujem..

Chrobacik

Hanka, ty vracias kazdy den? Alebo ako casto? Ja mam take skusenosti, ze ked sa prezeriem a vyvraciam to prvy krat, nepriberiem, no potom sa mi roztiahne zaludok, hned po prvom zvracani zacnem jest opat, no to jedlo sa dostane uz tak hlboko, ze sa neda vyvraciat a ulozi sa v tele vo forme tukovych vankusikov. Ja mam tiez zdravotne problemy, od kedy mam bulimiu - 5 rokov, vobec nemam menstruaciu. Iba ked beriem antikoncepciu.

Hankafds

Ahojte.
Ja ani sama neviem či mam problém,ale hej mám.A hlavne neviem si s ním poradiť.KeĎ som ešte chodila na základnú tak som bola neuveriteľne chudá a svojej váhe, jedlu alebo postave som nepripisovala žiadny význam. Na strednej som v priebehu roka pribrala desať kíl a odvtedy sa začali problémy.Už niekoľko rokov chudnem, niekedy sa mi to aj podarilo ale problémy ma vždy dotiahli do chladničky a cvičenie je v poslednej dobe pre mňa neznámi pojem. Tak som začala s vracaním. Trvá to už dva roky s malými prestávkami.Ja niekedy vraciam aj 3 krát za deň.Je to jednoduché stačí sa poriadne najesť, napiť, vyvracať to a už o chvilu vás znovu prekvapi hlad, znovu sa najesť a tak to pokračuje každý deň. Snažím sa vypadnúť z domu aby som to nerobila,ale niekedy mi ańi to nezabráni aby som jedlo vyvracala.Najhoršie je že aj tak stále priberám,lebo predsa len sa nedá zakaždým všetko vyvracať,niekedy už nemám na to síl.V poslednom čase,ked hocico ziem,tak mi je zle a ked to nevyvraciam hned tak o pár hodín to dám zo seba aj tak.Už sa mi objavilo aj kopec iných ťažkosti, ktoré mi nahnali strach ale pominuli, tak som na ne zabudla aj ja.Je to napríklad krv v stolici, vypadavanie vlasov, nechuť, únava. Ja fakt s tym nedokažem bojovať, nedokažem si odoprieť to jedlo a vlastne sa prejedám s pocitom, že to možem robiť lebo to aj vyvraciam. Ak mi môže niekto poradiť tak mi nejako poraďte, už to takto asi dlho nevydržim. Ďakujem

Chrobacik

Ahojte. Ja som zacala s bulimiou vtedy, ked som pribrala 12 kilo v Anglicku. V telke v jednom videoklipe som videla ako jedna tucna baba zvracala do WC a tak som to skusila aj ja. Takto sa spustil kolotoc, ktory isiel raz rychlo a raz pomaly. Ked som mala dobre obdobie, robila som to raz za 3 tyzdne, ked som mala krizove obdobia, robila som to 3x tyzdenne. Nikdy som s tym ale naozaj nechcela uplne prestat, teraz sa to zmenilo. Chcem prestat, lebo chcem mat dieta, no dieta nebudem moct mat, kym z toho nebudem uplne vonku. Momentalne presiel tyzden a vobec som na to ani nepomyslela, mozno prejde 2 tyzden a nepomyslim na to, no najhorsi je 3 tyzden, ked ma len mala vecicka vytoci, otvorim firmeny bar a vyjem polovicu sladkosti, ktore skoncia vo WC. Bojim sa toho, uz to nechcem urobit. Lietam v tom 5 rokov a je na case prestat. Ked som bola mala a citila som sa mizerne, plakala som. Teraz, ked som velka a citim sa mizerne, zvraciam.
Drzim nam vsetkym palce, ktore v tom lietame, aby sme to vydrzali az kym sa celkom nevyliecime!

Zuzka

beloved
Ďakujeme, aj ja ti prajem úspešný rok, aby sme sa konečne už navždy striasli toho svinstvá. Veľa šťastia, sily a pevnej vôle :)

susi

Zuju
Držím ti palčeky. Ja mám zas anorexiu s občas bulimickými záchvatmi. A teraz je to ešte ťažšie, keď vidím tie plné stoly s koláčmi, je ťažké neodolať a keď už neodolám, tak sa to do mňa súka ani neviem ako a potom prídu výčitky a túžba to rýchlo zo seba vypudiť. Ach jáj, kedy mi už tí čerti v hlave dajú pokoj, ale aj napriek tomu som optimistka a verím, že raz to skončí :o) Prajem to aj tebe a dúfam, že už to bude v budúcom roku...

zuju

Krasne pozehnane vesele a milostiplne Vianoce, ten boj s bulimiou je tazky, vaha mi stale ukazuje 73 kg pri 180 cm, myslim na to ako schudnut a pritom neodolam jedlu. Proste mam bulimiu s anorektickymi myslienkami. Ale nevzdam to.

Miška

Všetkým: Najskôr vám chcem tiež popriať všetko najlepšie v Novom roku, veselé Vianoce...
ja sa chcem len rozlúčiť...Už sem chodiť nebudem. Mám pocit, že mi takéto stránky moc nepomáhajú, skôr naopak. Viac sa sebou zaoberám...Prajem vám,aby ste sa z tohto svinstva všetky dostali. Zatnite zuby a bojujte. Verte, oplatí sa to!