Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

pytam sa

velmi sa tesim z toho :) len sa bojim ze teraz fakt budem stokilova :( ale tak co uz no, niekto musi mat aj sto kg :)) :))
vdaka Bohu za to ze mi nedovolil a ani nedal tu chut nikdy vracat, lebo verim ze to musi byt hrozny pocit potom :( a ani nechcem ziadne vracanie, a ani NEBUDEM NIKDY! baby zvladneme to!
a ozaj, stretneme sa v porodnici :D
ako sa vam dari dnes?

marushik

Mooooja :)

si skvela! Prosim ta, pokracuj tak nadalej, NEVYDAVAJ TO, tes sa aj na zajtrajsi obedik a potom na dalsi a dalsi...nezabudaj, jedlo=zivot

posielam ti milion :*

slizik

ahojte baby,
Ja som si dlho myslela ze nemam ziadne problem alebo ze ho mam pod kontrolou. Zhruba pred 3 rokmi mi cele okolie davalo najavo ze som pribrala a mala by som s tym zacat nieco robit, tak som si to zobrala k srdcu a zacala som cvicit 2-3 krat tyzdenne, jedla som malo, bez sladkosti a vecer uz vobec. za rok som schudla 20 kilov a bola som na seba hrda a aj vsetci okolo si to samozrejme vsimli a chvalili. ale potom nastal problem, skoncila som vysoku skolu zacala som pracovat u otca vo firme a s manzelom sme kupili krcmu ktoru davame do poriadku. cize rano idem k otcovi na firmu robit uctovnictvo alebo co si vymysli a poobede nastupujem do krcmy kde som az do desiatej vecer. no a tu niekde nastal problem, prestala som chodit cvicit lebo nemam kedy, manzel pracuje v zahranici tak krcmu mam na starosti ja a kedze sa len rozbieha nemozem si dovolit ziadnu pomocnu silu. no a kedze som prestala cvicit tak som si vzala do hlavy ze ked nieco zjem a nevycvicim to tak to nejako musim zo seba dostat. ako "super" moznost mi prislo vygrcat to...najprv to bolo len po obede no teraz je to uz pomaly aj po caji. myslela som ze to mam pod kontrolou ale urcite nie. ako dobru radu ste tu mali povedat to blizkemu cloveku tak som to povedala svojmu manzelovi, prijal to ako tak v pohode a snazime sa to spolu nejako vyriesit. na tomto fore som nasla nejake rady ktore mu hned vecer poviem a zacnem ich praktizovat. dufam ze mi pomozu. najviac sa bojim toho ze zas priberiem naspat tych 20 kil ktore som tak pracne rok davala dole. chcem byt vsak stastna, co teraz urcite nie som. tak baby drzme si palceky

pytam sa

baby ste uzasne...tak:
dnes som mala prvy krat po 4 rokoch teply obed :) uz sice minuly tyzden bol pokus o kuracie na prirodno ale teraz som si povedala ze bude nieco co uz roky nebolo :) ze: CESTOVINY a syrova omacka v restike
bojujemeeeeeeee :) dakujem baby velmi!

marushik

Ahojte babky,

tak mala som desiatu a uz aj obed. Musim sa priznat, ze som toho zjedla viac ako som chcela...ale necham si to pekne v bruchu aj keby neviem co, nech si telo zvyka a pekne travi, ako ma!

Zuzka dakujem a tesim sa s teba, vydrz a ono to potom pojde samo...:)

Wasabi, dakujem velmi pekne, ze ma/nas takto motivujes :)

Pytam sa, moja, bude z teba krasna zena (nevravim ze teraz nie si :), len treba papat a budes este krajsia! Treba tomu verit, a skus neverit svojej hlavke, ktora ta taaak strasne klame...Drzim prsty!

zuzka1911

pytam sa,
ako sa donutit nechciet mat rozstiepene nechty atd. ? No proste sa na ne kukni a povedz si, ze je to nechutne. Lebo je. Polamane vlasy, kruhy. Ked sa budes usmievat, hned sa budes citit lepsie. Ja som dnes den zacala uplne pozitivne. Momentalne mi tu vresti hudba, pekne som sa obliekla, namalovala, vlasy urobila a normalne sa sama sebe pacim. Akoze ani nikde extra nejdem, spoluziak mi ma povysvetlovat nejake veci, tak sa idem stretnut a potom idem na kavu s naj kamoskou :) Takze tak. Tiez si vezmem nejaku desiatu, lebo ked dojdem domov, bude aj 5 hodin a to nevydrzim. Takze sa pridaj k nam, daj si nieco dobre, chod sa prejst, alebo si zaplavat. Alebo nejedz sama, chod s niekym na nieco dobre. Nebud sama :) Dobre moja ? Hlavu hore, my tu bojujeme, hecni sa aj Ty !!! Spolu sa tu budeme podporovat. Ked budes chut sa mat prejest alebo tak, sadni za pc a napis nam o tom.
Inak, som si teraz objednala take 2 svojpomocne knizky, takze potom dam vediet ake su, ked mi pridu :)
Nuz, ja idem este vyvesit pradlo, trosku poupratovat to oblecenie (kym som nasla zase gate, ktore mi nie su velke ... musim doplnit skrinu, asi pojdem nakupovat po skuskach ...) a pojdem smer ucenie :)
Ok baby, majte sa.
Marushik, Ty sa drz dnes !
Pytam sa, Ty sa pridaj k nam a pome bojovat spolu, uvidis, pojde to, len treba zacat a treba hlavne CHCIET. LEBO AK SA NAOZAJ NECHCES VYLIECIT, NEPOJDE TO !!!
Wasabi, vdaka za podporu :)

wasabi

pytam sa...
kazda baba sa chce pacit...urcite aj ty...preco si take navravas ze nie...skus zabojovat aj ty...prosim...vidis ze to ide....musis chciet ale....ja dufam ze chces...

wasabi

teeeda baby...
ja mam z vas radost.... :)))) len tak dalej...
Zuzka ako pises...ziadna vaha..zieadne zrkadlo....
Marushik...supeer ze takto rozmyslas..myslim tu desiatu...aby si nevyhladovela...uvidis ze telo si zachvilu zvykne na pravidelnu stravu...a pojdu aj kila dole..uvidis...to ta potom namotivuje este viac ;)))
DRZKAJTE SA.....

pytam sa

zuzi:D dokonale si to vystihla (vyklady, chytanie kosti, brucha, mozgova kalkulacka,...) zvlastne ako su tieto crty rovnake medzi vsetkymi...
viem ze "ved kto by ma takuto nechutnu chcel" ale akoby mi o to islo, sa co najviac zhovadit aby som si pvoedala ze "ha, ved ajtak ma nikto necce" hove psycho...a neviem ako sa donutit nechciet mat rozstiepene nehty, kruhy pod ocami, chore vazne

zuzka1911

Paradicka :) Tesim sa ! Ja mam dnes program skoro az do vecera, takze cas na premyslanie o debilinach mat nebudem :)