Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
zabudla som este..pytala si sa na to cvicenie...noo..moc tomu nedavam..ale snazim sa vela chodit peso..a ked som doma stale stahujem zadok :D nech robim cokolvek..uz som si to tak zvykla ze niekedy sa pristihnem ze stahujem aj v obchode ked cakam v rade..no ten co stoji za mnou musi mat teda show :DD
Petrusik..
nepisala som to tu X razy??..ze pravidelnou stravou nepriberies??..neboj sa toho...no ja som sa teraz postavila koli tebe na vahu..a mam o 3,5 kg menej za nejaky mesiac a pol...
a jedalnicek??no urcite nie je vzorovy :D
ale ja na nejake extra pre seba varenie alebo pocitanie kalorii nemam cas..jem to co navarim deckam..takze..
RANO chlebik,niekedy aj 2 ked su malicke :)
DOOBEDA ovocie..najcastejsie banan,vraj obsahuje draslik ktoreho som mala isto minimum..tak dho dobijam :) ale zase niekedy si švihnem musli tycinku,aj 2,tie milujem..
OBED ako vravim..co je navarene,ale davam si na maly tanier.. ;)
POOBEDE ako kedy,zel.salatik,alebo tie musli..pokial som ich doobeda nemala,alebo ak som hladnejsia tak aj chlebik..je to rozne..zalezi na co mas chut..
VECERA nieco lahsie..bo mam potom divoke sny :D vacsinou ten banan..dva :)
vravim..zrovna ukazkove to nie je..ale takto papam ja..a samozrejme ze si švihnem sem tam aj nieco sladke..ked je chut..telu treba dat na co ma chut..ale přiměřeně :D
SLIZIK,este som zabudla..ty sa neboj ze ti bude chutit vela cokolady..teraz ju jes bo vies ze ju vyvracas..ale ked nebudes vracat...urcite jej tolko nepojes ;)
Wasabi: ahoj ja mam problem nedokazem sa proste prinutit jest pravidelne ale strasne by som to skusila :) no chcela som Ta poprosit ci by si nenapisala nejaky vzorovy jedalnicek napr. tvoj aby som vedela co asi ..dakujem Ti ak si najdes cas :))a este som sa chcela opytat ci aj cvicis? dik este raz :)
Zuzka: si super a zavidim Ti ze si taka odhodlana aj ja chcem uz konecne byt :( no akosi to nezvladam dam si jablko a pridu hned vycitky och ja s abojim ze to nezvladnem najvácsi strach je z priberania :( dufam ze sa aj ja uz konecne ohodlam od zajtra to chcem konecne skusit :)
slizik..
v prvom rade musis byt presvedcena a odhodlana na 100perc...
druha vec..ano teraz ti to vyhovuje..mozes zjest hocico a nepriberies..poznam to...LENŽE !!! dostanes sa do stadia ze budes zvracat a napriek tomu budes priberat..vrvim z vlastnej skusenosti..nechapem to..ale vazne som kusocek jedla v sebe nenehala..a priberala som kilo po kile...a citala som to tu aj od druhych bab..ze najskor chudli..parada...ale potom priberali rovnako ako ja..
takze sup sup do boja...daj si poradit moja...a mas manzela ktory pri tebe stoji..mas podporu aj tu...tak bojuj a na 100%..ok? ;))
UZLIK..
si zlata...dakujeme ;)
Marushik...
si kocka...ze napriek tomu ze si popala viac..nespravila si "to"...ono telo kym si zvykne na pravidelnu stravu je stale hladne..preto si spapala viac..aj ja som spociatku bola stale hladna..a nemohla som sa preto riadit hladom..bo by som jedla cely den v kuse :D ..tak som sledovala hodiny..teraz to uz nemusim..ale to je len par dni co si telo zvykne..potom uz ked sa napapas..najblizsie 3 hodky nebudes hladna urcite ;)
slizik..
neboj ze priberies naspeť..pravidelnou stravou urcite nie...skus to..ak priberies jedine kilo..kludne ma mozes vyhladat ;))) vlastne spociatku mozno kilo dve...pretoze telo ma sok..ze sa napapas a nezvracas..a asi nevie co s tym..ale tie pojdu za par dni rychlo dolu..naozaj..
pytam sa...
si uuužasnaaa :))) netusis ako rada citam od teba taketo slova...tesim sa ze si dostala chuť bojovat...
SUPER KOČENY..LEN TAK DALEJ..NEPOVOLTE..vsetko tu sledujem ;))))
Baby, ako sa nutite mysliet na jedlo v dobrom? ano ja sa chcem liecit ale nie som o tom na 100% presvedcena pretoze mi to urcitym sposobom aj "vyhovuje". to je chore vsak? no ano vyhovuje mi zjest hocico, nasledne to vyvratit a nepribrat pri tom...ty kokso tak toto je fakt chore...musim schovat vahu...necitat kalorie...nejest sladke, pretoze momentalne jem sladke na kila aby som mala aspon aku taku energiu....a hlavne jest!!!!kedy to uz ta moja chora hlava pochopi???
Baby dúfam,že sa nenahneváte,že sa Vám sem pletiem ,pretože naštastie tento problém nemám..ale vždy mi príde strašne ľúto,keď vidím ako sa mnoho dievčat trápi kôli jedlu,ktoré nám má byť prospešné a osožné,lenže veľa krát sa stáva doslova nepriateľom.Veľmi obdivujem všetky dievčatá,koré bojujú s PPP a prajem Vám veľa sily aby ste sa z toho dostali a boli štastné a hlavne zdravé.Držkajte sa!:)
ps: Ako si to myslela s tou porodnicou? :)
A pytam sa,
pocuj moja, ma nehnevaj :D
100 kil? Cosiii, to by si sa predsa musela neuveritelne prezierat a to sa tebe nestane, to viem, ved je to len a len v TVOJICH rukach, neber jedlo ako zakazane ovocie, alebo nieco co toa ovlada, ale ako nieco coho mieru si urcujes ty sama, tvoja vola, ktora je PEVNA a zalezi len na tebe kolko toho spapas :)
Hlavne si uvedom ze je chore, ak mas po jedle vycitky(ked zjes 3 velke studentske pecate vecer o 11, tak su opodstatnene, ale ANI za to sa nestriela, ved sme iba ludia, casto krat sa potkneme a padame.. ale padame preto aby sme opät vstali!!)...a ak na teba pridu, co predpokladam ze ano, kedze nie sme zdrave v tomto zdrave :) tak ich nepocuvaj, povedz si ze su to satani, diablici, ktori ta chcu dostat priamo do pekla, do hrobu...lebo v podstate to tak je :) nauc sa ich IGNOROVAT, pretoze je nad sllllnko jasnejsie, ze su to uplne neopodstatnene a obsedantne chore myslienky. ok? Sme dohodnute?
:*
slizik,
som rada ze si prisla medzi nas na toto forum :)
Vsetky sme v tom spolu a vsetky sa z toho chceme dostat, pretoze je to jedno velke svinstvo...
Verim ze ti to, teda vzajomne si pomozeme lepsie prekonavat PPP
Kludne napis vzdy ked budes potrebovat...tak ako to robim ja a pomaha mi to posledne dni.
ocenujem hlavne tvoje odhodlanie povedat to mazelovi, pokial ta dostatocne miluje(co
urcite :), tak ti to velmi velmi pomoze, lebo to v sebe nemusis dusit sama...
Tak ja len tak,...drzime si vsetky prsty a dostaneme sa z toho. Hlavne je potrebne zacat TERAZ.
:)