Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

wasabi

slizik..
psych.podpora je pri kazdej chorobe najdolezitejsia...a este ked ju mas od tak blizkeho cloveka...supeer..
vidis??..precitala si si par riadkov...a chlebik ktory si spapala...zostal v tebe..kedy sa ti to naposledy stalo hm???..je to uzasne...a tesim sa..
pytam sa..
aj z teba sa tesim...tie riadky zo vcera boli smutnee..velmi...ale dnes si pisala ako iny clovek...snad ti to vydrzi..verim ti :))))

lulu81

Wasabi,
si na dobrej ceste. len som sa ťa ešte chcela spýtať, či približne takto ješ i v ostatné dni. pretože je to trochu málo. najmä večera sa mi zdá slabá. to je riziko. pretože ťa neskôr môže pochytiť pažravka od hladu.
postupne skús zaradiť i niečo "kalorickejšieho" a uvidíš, čo to s tebou urobí. ale dopredu ti môžem povedať, že nič.
pri liečbe sa naučiť i vnímať svoje nasýtenie. hlavne večer som to spočiatku využívala.

wasabi

zuzka,
:)) si zlata baba..a uzasne nastartovana..asi tak ako ja pred zhruba 2 mesiacmi...veelke odhodlanie v sebe..duufam ze ti to vydrzi...
Marushik,
ťuk ťuk...aky si mala den??...vydrzala???hmmmm?? :)snad mas len dobre spravicky..
Lulu,
aj ja sa uz riadim hladom..jem ked som hladna...ale vychadza to tak asi 5x denne..a tiez jem na co mam chut...pred pol hodkou som si švihla nanuk :)) a ziadne vycitky..je to uzasny pocit...a stoji za to bojovat....
Od zajtra mam zase fofry...tak tu budem pomenej....TAK SA MI TU DRZTE BABY...nie ze povolite...budem na vas mysliet ;)

TINKA,OZVI SA...PROSIM..... :(

zuzka1911

Slizik, mas uzasneho manzela :) Dufam, ze Ti bude obrovskou podporou, budes to velmi potrebovat ! Drzim silno palce. Ja momentalne pozeram na youtube SUPERSIZE VS SUPERSKINNY , je to naozaj dobra relacia, kde im urobia complete medical check. Akurat jednej babe odhalili osteoporozu, ma 24 a kosti ako 60 rocna :( Takze baby, do toho, porazime tuto chorobu :)

slizik

ahojte,
akurat som si dala chlebik so syrom, boli ma brusko ale nechystam sa na wc. citam si tieto komenty a urcite nechcem mat viac zdravotnych problemov ako uz mam a urcite nechcem byt hospitalizovana....uz som povedala manzelovi ze som si nasla super stranku ktora mi psychicky pomaha, vecer si ju pozrie a budeme sa riadit radami ktore su tu napisane a potom to urcite zvladneme...dakujem

lulu81

ďakujem ti veľmi pekne wasabi. moje stravovanie je v štádiu, kedy už nepotrebujem jesť pravidelne. riadim sa svojim žalúdkom alebo chuťou. pokojne sa najem i o desiatej večer.
no spočiatku som jedla 5-6x denne: raňajky, desiata, obed, olovrant, večera a druhá večera. jednoducho každé 2-3 hodiny.
čo sa mňa týka, odkedy som skončila so svojou poslednou hospitalizáciou kvôli bulímii, som nezvracala, síce som som sa niekoľkokrát prejedla. no tým, že to zostalo vo mne, žalúdok postupne odmietal kvantá jedla a ja som sa prestala i prejedať.
dôležité je vytrvať i v prípade, že si myslíš, že si už v poriadku. pretože jedlo tam vonku na teba stále čaká. a keď príde obdobie, kedy si naozaj môžeš povedať, že si za vodou, je dôležité, veľmi neexperimentovať s diétami, pretože tá je priamou vstupenkou do nového kruhu, ktorý sa môžno znovu uzavrie.
keď som vyhladovaná, neviem sa dočkať, kedy ssa konečne najem. a keď je to hrozne dobré a ja si dám viac, netrápi ma to. veď možno zajtra mi tak chutiť nebude.

zuzka1911

Caute baby,

ja som dnes po dlhej dobe povedala pri jedle MNAM :) Tak dlho som si jedlo uz nevychutnala !!! Musim sa ale priznat, ze potom som trosku stresovala, ked som teraz pred pol hodinou dojedla moj salatik, no hned som si Vas tu otvorila a to ma presvedcilo, ze som urobila dobre, ze som si ho dala a uz nemam vycitky :)
Rano som sa zobudila, dala si cajik, kavu, ovsenu kasu s medom ... Potom som popijala caje na pozitivne myslenie, ucila som sa ... Potom som si supla banan, ucila som sa so spoluziakom, nemala som moc casu sa najest. Potom som bola na kave s kamoskou a teraz som zjedla ten salatik s pecivkom (celozrnnym). No a vobec som nebola a ani nie som uz hladna. Tie ranajky su sakra dolezite zistujem :) Nastartuju cely metabolizmus. Parada, od dnes sa snazim praktizovat kazdy den :)

Petrusiik,
jasne, pridaj sa k nam. Nie od zajtra, od teraz !!! Zacni zlahka, ale hlavne musis chciet a musis s tym zacat !!! Tesim sa, zvladneme to :)

Slizik,
pokial sa nechces liecit a nie si o tom na 1000% presvedcena, ze sa chces vyliecit, NIKDY SA TI TO NEPODARI. Pokial budes mat pocit, ze este je to ok, este stale mam menstruaciu, este mam vlasy, este sa mi nelamu kosti atd., nevyliecis sa. MUSIS TO NAOZAJ CHCIET. SKODA, ZE VELA Z NAS SA UVEDOMILA, AZ KED PRISLI NAOZAJSKE ZDRAVOTNE PROBLEMY :( To lutujem napr. aj ja :( Ale nevadi, uz to ide ...

pytam sa,
cestoviny ? Mnaaaaam, vyskusam asi aj ja v najblizsich dnoch, lebo cestoviny som uz dlho nemala. Teda mala, skusala som, ale vies asi kde skoncili. Proste som to psychicky nezvladla. Ale uz zvladam, uvarim si. Asi ale s kamoskou, aby sa mi jedli lahsie :) Super baby, tesim sa z nas :)

Marushik,
fandim Ti !!! Hlavne to nedat von, aj ked sa to prezenie. Jasne, to clovek postupom casu zisti, kedy ma dost. Teraz nevies, lebo si to neviem ako dlho nepraktizovala. Ono sa vsetko vrati do normalu, verim v to. Zaludok zacne fungovat, lebo ked sme nic nejedli a potom tam aj daco dali a dnes vyvratili, on chudak zabudol uuuplne co ma robit. Musi sa to znovu naucit. Pracovat, fungovat.

Slizik,
tie stavy, ze ides uz aj po caji poznam. To je zle. Ja som v tej najhorsej faze uz ani nepila, lebo moja sprosta hlava, v kt. nebolo nic len ta tzv. kaloricka kalkulacka si povedala, ze kriste pane, voda je taka tazka !!! No akoze chore, uplne zvratene !!! Potom som zacala pit, nejedla nic, tiez schudla vsetko co sa dalo. Nuz hruuuza. Teraz som spokojna, mam 55 kil a tak to aj zostane :) Este sa musim vela ucit, liecit ... Ale bude to ok. Neboj, aj Ty budes ok. Pis si tu s nami, navzajom sa podporujeme. Docela sa mi paci, ako sa to rozbehlo. Naozaj mi to pomaha.

Aj som sa uz stratila, som sa nejako rozpisala. Idem ja teraz umyt riad, uvarit si caj a pozerat ucenie :) Tesim sa z dnesneho dna. Dakujem baby :) !!!

wasabi

LULU,
ahoj moja..ty si ma od zaciatku podporovala velmi,velmi mi to pomohlo..leti Ti jedno velke DAKUJEM.. :)
teraz sa chcem spytat..ty papas ako..tiez 5x denne??
a vravis ze aj po 6-ich rokoch pridu "take" myslienky??
kedy je to..ked si vyhladovana..alebo ked spapas viac a mas vycitky??..či??

lulu81

slizik,nechcem ťa ľakať, ale ja som v najakútnejšej fáze pribrala v priebehu 2 mesiacov 10 kíl. a tiež som jedla iba sladké. hovorila som, že s tým musím prestať, pretože tie kilá sú strašné, ale nedalo sa. jedlo bolo silnejšie. zastav to skôr, pokiaľ nebude neskoro!