Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

petrusiik

Zuzka: ahoj tak to je fajn ze mas taky fajn pocit aj ja by som chcela :) ale zacala som aj ja dnes rano s tym ze to zvladnem:) vcera vecer som vobec nemohla a zaspat a stale som premyslala o tom co budem robit ci sa na to dam(pravidelne jedenie) alebo ostanem tam kde som v tom zacarovanom kruhu :( a tak som rano vstala zacvicila si trochu ako vzdy a potom som si dala ranajky 100ml mlieka a ciste ovsene vlockyasi 2lyzice ale aspon predsa daco a uplne som citila taky cudny pocit v zaludku ze mi je hrozne lebo som prestala rano jest a teraz mierny sok ale vydrzala som a je to dobre teraz si dam nieco na desiatu asi jablko :) no a na obed este neviem :( ale snad nieco vymyslim :)vies ja ked som vcera tak nad sebou rozmyslala tak som zistila ze to vobec niesom ja ale niekto iny a ten proste nic nerobi podla seba a pomaly sa straca..stratila som vsetko svoj zivotny styl stale som chcela byt ako niekto a z usmiatej holky sa stala stale nahnevana baba ktora je vecne hladna a v duch som si navravala ze to tak ma byt a ze to je prave stastie :((( vcera bol u mna priatel a videl ze sa nieco deje tak sa pytal a teda som mu vsetky tie moje pocity povedala a on ze ma bude podporovat a ze spolu to zvladneme to bolo take fajn :) noo ja za 3 dni odchadzam do anglicka lebo tam teraz ziju moji rodicia ( odisli za pracou a mozno by sa mi to nikdy nestalo keby som ich citila blizsie seba) no teraz budem s nimi 2 mesiace tak dufam ze mi to pomoze :) uz sa naozaj tesim budem sa ozyvat aj odtial ci sa mi dari :)inak ja mam 165cm a 53.5kg a citim sa tucna ved je to chore :(( tak sa pekne uc a papaj aj ja sa budem snazit...som sa trochu rozpisala no snad precitas az do konca som rada ze som nasla ludi ktorym to mozem povedat :)

Wasabi : aj tebe velka vdaka za tvoju podporu :)

zuzka1911

Ahojte, dobre ranko zelam :)
Ja sa normalne usmievam do monitoru ako velmi sa vytesujem.
Marushik, ja sa tak tesim !!! Dobre, ze sme sa na to dali. Pocuvaj, 60 kil na zdravu babu absolutne nie je vela ! A tie prsia Ti vies jak zaaavidiiiim ? Ja ziadne nemam, este aj podprda A je mi velka. No, takze bud na ne hrda, chlapom sa to paci a snaz sa z nich vytazit :) Tancovanie ? Uzasne, aj ja chcem chodit. Je to pohyb, endorfiny, baba, kt. vie tancovat ... No paraaadicka. A ziadne hentake fuj myslienky, ouki ???

Pred nami novy den, idem si dat ranajky :) Vcera vo mne tiez vsetko jedlo zostalo, drzim si a aj vsetkym Vam palce, aby to tak bolo aj dnes :)

Wasabi,
podla mna dalej zajdes a preto si myslim, ze to pomale prezuvanie je uplne v poriadku. Ono sa to vsetko casom da do normalu, vratis sa k normalnej standardnej rychlosti a normalnym porciam. Ja tiez jem hrozne pomaly. Niekedy sa citim trapne, ze to jem az tak pomaly, no to je mi jedlo. Proste som vobec rada, ze to jem a nejdem to dat hned von. Clovek ked je pomaly si to dokaze lepsie vychutnat a mozog ma moznost a cas zhodnotit, ci mas alebo nemas dost. Takze podla mna v pohode. A radsej to jedz 3 hodiny ako 10 min a potom smer wc :) Taaaaakze tak :)

Idem si ja dat tie ranajky a ucit sa, cekujem to tu cely den, takze piseme si ako sa dari, ok ??? Tesiiiiim sa strasne velmi najviac na svete ake sme uzasne a silne :)

Cmuk

WASABI

:))))) zlata....
TAAKZE...MARUSHIK..ZUZKA..PYTAM SA...SLIZIK...PETRUSIIK..AJ TINKA..AK SA PRIDA..A PROSTE VSETKY....DRZTE SA HOLKY !!!!! A NEPOVOLTE.... ;))

marushik

Wasabi, Lulu,

ja placem! Od vsetkych tych emocii..., ze som dnes nevyvratila nic, aj ked som mala silne nutkanie... ale v PRVOM RADE od radosti, ze vas tu mam!!!

Idem spat...napriek vsetkemu s dobrym pocitom len vdaka vam..Prajem vam krasnu noc!

A viete vy co?
Vy ste teraz moji anjelici strazni O:)

wasabi

noo..holky ja sa lucim..mam pred sebou pernych par dni..vecer padnem ako gaťa :)) takze net nehrozi..nie ze tu na mna zabudnete...a drzte sa a podporujte navzajom..ako doteraz...snad tu pak najdem len same dobre spravicky hm?? ;)))) budem na vas mysliet....papa

lulu81

marushik moja,
na to ti môžem napísať len jedno: daj si peknú podprsenku, ktorá ti podvihne čo má a pozrieť sa. tento pohľad chlapi obľubujú.
netráp sa, i mne trvalo, kým som si na svoje proporcie zvykla.

wasabi

no jeeje..Marushik...
tak som cakala ze sa ozves..a mala som velkeho zveda ako sa ti vodilo...
boze ty si mi spravila takuu radost....holka...si na spravnej ceste...som na teba hrda...
inak cinska kapusta??..to uz co je...zeleninka...plus nejake uhorky??...nemusis si nic vycitky...ako prislo odide...ale tym spravnym otvorom :DD ..zvladla si svoj prvy den na JEDNOTKU :))))

wasabi

LULU..
viem ze mas pravdu...vo vsetkom...velmi ti dakujem za podporu..za nas vsetky..ale ja konam ako citim...idem na to pomalicky....tak aby sa nestalo to coho sa najviac bojim...keby som zjedla viac...neviem ci by som to v sebe dokazala udrzat...preto aj obdivujem Marushik....spapala viac ako chcela..a nedala to von..no klobuk dolu...
inak psychologicka...to by bola spravna volba pre teba...uz len preto ze si si tym sama presla...a vies tak spravne poradit...ja ti drzim vsetky prstiky...chod za tym...urcite....