Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
Wasabi,
ale musíš si uvedomiť, že ty už NIKDY nebudeš zdravá. stále budeš LEN abstinujúca bulimička. a akákoľvek manipulácia s jedlom by ťa mohla vtiahnuť späť. ale to už nechám na tvojom rozhodnutí. no potom po niekoľkých mesiacoch sem nenapíš, že si zlyhala. pretože k tomu speješ. za tými slovami si stojím, pretože tie isté kraviny som robila i ja!
Lulu,ja si nemyslim ze ked jem pomaly a mensie porcie ze to je zle...musim ist na to pomaly a v podstate toto je moj prvy den ked sa snazim papat pomaly a malo a ide mi to celkom fajn ked neratam ranajky...urcite postupne treba tie porcie zvacsit a normalne jest, ale normalne jest neznamena nahadzat do seba jedlo za 5 minut a nasledne ho rozvratit...dnes mi je fajn som na seba pysna a zajtra?...uvidime....
Pytam sa, podla mna si kludne mozes dat ten salatik ked nedokazes spapat nic ine...lepsie salat ako nic no ale postupne musis papat aj viac kaloricke veci co ti daju viac energie ako ten salat ale neboj mi sa dopracujeme aj k tomu :D ja tomu verim! musim....
SLIZIK,
na teba som zabudla??...si holka...tesim sa...vydrzkaj... :)))
dievcata mam otazku ohladne vecere ZDRAVEJ ZENY:)
ked zdrava zena povie ze veceria zeleninovy / ovocny salat, tak je vsetko ok a "drzia si liniu"...akonahle by som chcela ja tak to je chore...ano viem v tomto stadiu ked uberam aj ine jedla, ale ak sa naucim jest aj teple a pridam aj na ranajkach atd, tak mozem jedavat na veceru ten salat? preco si mi nemozme drzat tiez liniu? zdravu myslim samozrejme...
LULU,
nie je to strach z priberania..ani nie je cielom znizovat porcie...cielom je..aby som citila ze som syta...
a ved sa aj odporuca ze susto by sa malo prezut minimalne 36x...
mne to pomale jedenie velmi pomaha..vzdy viem kedy mam dost..a dalej nejem..tak sa mi nestane ze by som sa prejedla..a tak sa to aj vsade odporuca..neprejedat sa...tak co je na tom zle???
dnes som si schvalne..podla tvojej rady dala na obed velku porciu..aj tak som to nezjedla cele..asi tak tristvrte..inokedy zase ked som si davala na maly tanier..a stale som citila hlad..tak som si este trocha pridala kym som nebola syta..
ide mi jedine o to..pocitit kedy som zasytena...nemyslim teda ze to je zle ked na to idem takto...
dnes tu uz nebudem...teraz som si len odbehla mrk ako sa vam dari..
ZUZKA..dakujem moja...ako hovoris..radsej jest 3 hod..ako 10 minut a smer WC...inak je to u mna asi tak pol hodky..noo..a super sa drzis :) papa ;)
baby nebláznite!
pomalé jedenie?! čo tým získate?! iba to, že si tým nevedomky podporujete svoj strach z pribratia! tým, že sa budete snažiť jesť pomaly, znížite svoje porcie a to je vaším cieľom?! ak áno, znovu sme sa dostali ku strachu priberaniu.
a slová ako, že by to vo vás nezostalo sú iba výhovorkou, ktorou by ste neobstáli ani u lekárov, ktorí sa PPP zaoberajú už roky!
cieľom liečby je jesť normálnou rýchlosťou a normálne porcie racionálnej stravy.
zároveň treba pracovať so strachom z pribratia, z ovládnutím sa a s prijatím svojho tela. jedno nevylučuje druhé. svoju liečbu musíte brať ako celok!
Slizik,
hlavne, ze si to nevzdala a nepovedala si, ze "tak teda od zajtra, dnes uz je to itak zabite". Ranajky vonku, no obed dufam stale nie :) Ja mam v sebe vsetko. Ranajky a teraz aj obed. Vsetko zdrave, vela zeleniny, vitaminy ... A sup do ucenia. Bola som aj na kave s kamoskou, trosku sa odreagovat. Takze tak. A presne, radsej menej, pomaly, ale hlavne to nedat von. To je zaklad !!! Takze ak budes mat dnes chut, dopapaj ten obedik alebo si daj nieco ine. Nejaky ovocny salatik, alebo ja uz neviem ... Chcebik s medom, to je mnami :)
Drzim palce !!!
ahojte baby, ja som strasne rada ze som nasla tuto stranku, precitam si ze v tom nie som sama a velmi velmi mi to pomaha. dnesny den som sice nezacala idealne ( islo to von) ale obedik zatial v poho, dala som si masko so salatikom a zjedla som z neho stvrtinu! inokedy by som to zjedla bez mihnutia oka cele ale automaticky by to islo von...ale dnes som to jedla pomalicky(dobra rada) tak som potom citila kedy mam dost...je to super pocit!!!!mozno to este dnes dojem alebo si dam nieco lahsie ale velmi ma tento poznatok ze ked papam pomalsie zostane to vo mne potesil...dakujem vam ze si tu navzajom pomahame a podporujeme sa
Baby, síce nemám také problémy ako vy, aleee, držím vám palce, ste úžasné, že sa takto dokážete podporovať a spolu takto bojovať. Vzdávam vám hold, lebo prekonávate každý deň samú seba a svojich "démonov". Tak, ešte raz nech sa vám darí v tom čo ste si predsavzali a pre mňa ste už teraz víťazkami, lebo ste sa rozhodli správne, tak, veľa síl do prekonávania prekážoch :)
Ahoj Petrusiik,
uzasne, gratulujem ! Treba vydrzat, neboj, urcite to zvladnes s nasou aj s priatelovou podporou, verim v to !
Vahu na svoju vysku mas podla mna uplne maximalne idealnu. Ja mam 167cm a 55kg, cize tiez uplne v norme. A ak budeme pokracovat tak ako sme zacali, ja vcera a Ty dnes, ani nepriberieme, akurat tak budeme zdravsie, budeme sa citit uzasne, vplne zivota , optimizmu a neboj, aj usmev sa Ti vrati a nebudes furt nasrata, nabrucana, smutna. Vies preco ? Lebo nebudes hladna a nebudes stale mysliet na jedlo.
Mame inak dost podobnu situation :) Moji rodicia su tak isto v zahranici, uz dobrych neviem kolko rokov. Najprv som bola aj ja s nimi, no vratila som sa a odvtedy zijem sama. Uz je to 6 rokov co som sama. Moje problemy sa este zacali ale davno predtym... No ale to je jedno. Ked budes s rodicmi, urcite Ti bude fajn :) Mne je vtedy tiez vzdy lepsie. Aj ked sa hadame, lebo sme si na seba uz odvykli, ale vzdy je to fajn. Mamina mi vari, ideme na kavicku, prechadzku, nakupy. To je super, prides na ine myslienky a nie furt len jedlo a jedlo ...
Jablcko na desiatu je super, ja si asi tiez dam. Ale ja si dam asi banan kvoli tomu spominanemu drasliku, lebo mi velmi casto trpnu nohy a ruky a to je nedostatkom toho. Takze ho tiez musim nutne doplnat :) Na obedik nieco dobre urcite spapaj. Ja lubim polievky ! Polievka je tepla, urobi Ti len dobre. A potom este daco male urcite zvladas. Potom este jablcko a vecer nieco si tiez daj. Napriklad s priatelom. Spolu pekne pomaly. Ak v nom najdes podporu, to je uzasne ... Ja som to v mojom byvalom priatelovi nenasla :( Taaaaakze drzim palce, idem sa spat ucit ... Som nejaka zaseknuta s tym ucenim, vcera mi to islo lepsie.
Pa zatial a drzte sa !