Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

yuka_

ahojte baby, velmi tazko sa mi tu pise, ale som na tom velmi zle, takto to uz dalej nejde. citam tu uz par dni vase debaty a som uplne ohromena, ako si super pomahate a povzbudzujete sa... ja som \\\"v tom\\\" uz riadnych 9 rokov, mozno viac... neviem ani co napisat, mozno to, ze som anorekticka bulimicka a vsetko naraz. nenavidim sa, raz chcem chudnut, raz aspon nechcem pribrat. a mozno len prave z toho strachu sa prejedam a vraciam. milujem tu chut jedla, ked si mozem dat kolko chcem a kedy chcem...strasne sa za seba hanbim... prijmete ma tu medzi seba? strasne rada by som tu bola medzi vami a podporovala sa... napisete mi nieco o vas? o vasej \\\"historii\\\", odkial ste, ako bojujete? budem vam vdacna... dnes mam hrozny vecer, nabuduce napisem viac... pytajte sa co chcete

wasabi

..ja som sa dnes vykaslala na kopec roboty..co mi to nedalo..chcela som vediet ako holky bojuju..ako sa im dari...a nasla som tu take slova..z ktorych som smutna...
evidentne nieco proti mne mas...to uz nie je snaha pomoct..ale snaha za kazdu cenu najst nieco co robim zle...
ja si myslim ze robim spravne...pomohlo to mne..chcela som tak pomoct aj ostatnym...
Marushik drzkaj sa moja...aj ked mas zle pocity...nemaj...hlavne ze si vydrzala..to je presne to ako ja zo zaciatku...ked sa mi sem tam nepodarilo najest ked som bola hladna..no a vyhladovana som tiez nevedela jest pomaly..spapala som toho viac..potom ten pocit ze som prezrata..a chcela som to dat von...ale nedala :)))
teraz aj ked sa stane..ze som vyhladovana..ze nie je cas na jedlo...jem pomaly bo som si tak uz na to za tie 2 mes.zvykla..a ani ja som to volakedy nevedela...pomaly prezuvat...ale naucila som sa... ;) drzkaj sa...aj Zuzik..Slizik..pytam sa...vsetkym drzim palceky...bojujte a nevzdavajte...myslim stale na vas :)

lulu81

jednu vec sa ťa Wasabi spýtam. ako vyzerá tvoja "normálna" porcia obeda. uvedieme si jeden príklad:
0,33 ml polievky
3-4 knedle, cca 80-100g mäsa, 2 veľké nakladačky omáčky
koľko by si si naložila ty?

wasabi

Lulu,
akym "tymto" sposobom hm??..vsak jem normalne..5x denne..jem cokolvek..na co mam chut..jedlo si nevycitam..pri jedeni si jedlo vychutnavam..nemyslim absolutne na svoju vahu...jem..a ked citim ze mam dost..prestanem...co je na tom zlee?? ze to dlho prezuvam??uz som si tak zvykla..ale aj to je zdrave..odporuca sa..a este raz..nejem dlhsie ako pol hodky..niekedy 20 min..aj to je ok...nemam nutkanie sa prezrat a vyzvracat..tak potom co robim zle???

lulu81

pozri Wasabi, ja len píšem z vlastnej skúsenosti. dva roky som sa týmto spôsobom snažila "vyliečiť" a vždy som po určitom čase skončila nad záchodovou misou.
rob ako myslíš, v budúcnosti uvidíš. ja som sa ti snažila iba pomôcť.

pytam sa

podla mna nie je nic zle na pomalom jedeni...(ak to fakt netrva 3 hodky) ak to ma pomoct tak preco nie...a pises ze pol hod tak to je podla mna ok. Postupne podla mna sa to samo "upravi" a ani nebudes vediet ako a kedy :)

wasabi

Lulu,
uvedomujem si ze nikdy nebudem ZDRAVA !!!
ale nemyslim si ze s jedlom manipulujem..preco to o mne tvrdis??..vsak jem ked som hladna..a jem vsetko..aj kaloricke...ze to jem pomaly??pisala som ze pol hodky..sama pises ze to je ok...
ja som sa snazila tymto tu holkam pomoct..a mne prave TOTO pomohlo..ze som to jedlo zacala papat tak ako sa jesť ma...poriadne prezuvat..aj pre ine dovody..sliny to jedlo rozkladaju a zaludok ma potom s tym jedlom menej roboty..a neobera ta potom o energiu..
a nemyslim si ze spejem k tomu ze tu napisem ze som zlyhala..dakujem ti pekne za taketo slova :(((
myslim si ze keby mam zlyhat..uz by sa stalo..ked budem jest stale takto...verim si ze zlyhanie nehrozi..
mam pocit akoby si proti mne nieco mala..chcela som len pomoct..kaslem sa na to :((((
mozno NIE VZDY VO VSETKOM MAS PRAVDU....
ja si za pomalym jedenim stojim...dostalo ma zo sameho dna...zo stavu ked som si zelala zomriet..a pomaha mi normalne zit...a tesit sa zo zivota..na zvracanie si nespomeniem ako je den dlhy..iba ak tu ked o tom piseme..
takze holky..je to na kazdej z vas...ako budete papat..pa :(((

marushik

Ahojte anjeliky moje!

no, ja az mam stres z toho, ze to tu nestiham citat, kedze vacsinou sem dojdem az vecer :)

Ale chcem vas pochvalit vsetky...zeby toto forum prinieslo nejake ovocie??? :)

Zuzka, tesim sa s teba :) a dakujem ti!
Tesim sa aj z petrusik, aj zo slizika aj z wasabi...och! Ste uzasne!
Len zo seba som trosku sklamana...totiz, dnes som bola na brigadke od 8 rana do 5. Rano som sa napapala normalne, ja totiz nastastie aspon z ranajok vycitky nemam, lebo si poviem ze mam cely den pred sebou, lenze, nemala som kedy desiatovat a na obed sa mi podarilo kupit tak bagetu :(...nie zeby mi nechutila, mne chuti skoro vsetko :), ale viete no...je to nevarene a rychlo som z toho vyhladla, vlastne uz po 2 hodkach, ale kedze som nemala uz nic, tak som sa najedla az teraz na veceru,a to poriadne, ehm...cize jedla som len 3x a velke porcie, co sa presne tak nema robit...najhorsie na tom cele su tie vycitky, viete ako mi teraz beha po rozume co som do seba vsetko na veceru dala?? Ako, zas, nebolo to prezieranie take, ako ked mam bulimicky zachvat, ale predsa len, obsah radsej nebudem rozoberat, lebo trosku sa hanbim za to ze to nie je ziaden salatik alebo ovsene vlocky alebo tak :( ja som sa proste musela najest,a hento mi nestacilo...no.
Ale bojujem babky, bojujem, aj ked so slzami v ociach, trpim ze to mam vsetko v zaludku, ale nepojdem to dat von, nechcem, nechcem, nechcem!! Teraz to asi bude zniet vydieracsky, ale potrebujem vasu podporu...:(

A este par slov k pomalemu jedeniu. Na zaciatok je to asi fajn, v podstate, keby sa to podarilo dosiahnut aspon z casti aj mne, bola by som stastna...ale ja neviem jest pomaly, aj keby som chcela, nejde mi to...a asi ako jedina musim suhlasit s LULU.
Ono, ide presne o to co povedala LULU, ze ked papame pomaly, vkuse myslime na to aby sme to nevyvratili, aby sme nepribrali, alebo aj aj. A aby sme sa vyliecili, musime to robit komplexne. Jest hocakou rychlostou, ci uz 2 minutky, alebo 2 hodiny, ale nemat pri tom prilis intenzivne myslienky na cely ten proces, na jedlo, priberanie, strach z jedla ... neviem ako to dosiahnut,ale tak nejak to vidim aj ja.

zo zaciatku som rozmyslala ze ci by nepomohlo po kazdom jedle, po ktorom nastanu vycitky, alebo pri ktorom prilis myslime na to ze kolko "zeriem", ako dlho "zeriem" atd (teda v nasom pripade po KAZDOM) keby sme si strelili po papuli a povedali si, alebo teda tym nasim vycitkam, nech nam daju pokoj...viete, ponadavat na nich, nech nam uz daju konecne pokoj!...ale to zaberie len vtedy ked to same chceme, ked ozaj chceme s tym vsetkym prestat. Ja viem, asi to znie velmi primitivne a naivne...ale ja si to teraz tak snazim vsugerovat, alebo skor racionalizovat. Vsetky tie nadavky, ktore som uz na seba povedala skusam popresuvat na tu chorobu...tym padom, to ze sme to zjedli je dobre, iba tej chorobe sa to nepaci. OK babky, som divna? ale povedzte mi to narovinu :D

za kazdy nazor vpred dakujem a cenim si :)

lulu81

slizik,
ja netvrdím, že začiatok nemá byť pomalý. môže byť, no nemusí. z mojej skúsenosti sa prikláňam ku rýchlejšiemu, čo samozrejme neznamená, že obed do seba nahádžeš za 5 minút. obed treba zjesť do 30-tich minút.
gratuľujem ti k dnešnému dňu. kvôli tým raňajkám sa netráp. na zvyšný režim si nabehla perfektne. je dôležité nevynechávať režim ani nijak inak kompenzovať.

zuzka1911

Ahojte,

no ja si tiez myslim, ze pomale papanie je ok. Co ja viem ... Radsej pomaly, kedy si to aj vychutnam ako by som to mala do seba nahadzat pazravo a potom si to vycitat, lebo to mozno prezeniem a skonci to v zachode. Vy, ktore ste uz za vodou sa na to pozerate inak, no my sme hrde, ze jeme pomaly a zostane to v nas. A aj zdravym ludom sa odporuca jest pomaly, vychutnavat si jedlo. Ved co napr. taki Francuzi, ti jedia tak strasne dlho a je to fajn :) Su gurmani. Postupne sa to unormalni a budeme stihat s normalnymi jedakmi :)

Pytam sa,
podla mna je normalne, ze si zdrava zena drzi liniu a snazi sa jest zdravo a tym padom si dava vecer nieco lahke typu salat. Dost mojich zdravych kamosiek to tak praktizuje :) Ale podla mna je zdrava vecera aj maso alebo ryba so zeleninou alebo varenymi zemiakmi. Alebo studena vecera typu chlebik s maslom a syrom a zeleninou. Ja mam vo svojom jedalnicku vela zeleniny, pretoze sa da jest k hocicomu, mozem jej zjest vela, da mi vitaminy a chuti mi. Najradsej mam asi paradajky :) A taky mrkvovo jablkovy salat s olivovym olejom, citronom a medom. Mnam ! Vyskusaj. Na leto idealne :) A na vecer ja osobne si nemozem dat nic tazke, pretoze potom mam zle sny ... Tie uplne najhorsie. Ale to sa tiez da dokopy !!!