Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
budem rada, aj ja mam na maili moje cele meno, tak neviem, ci sa odvazim ti napisat z toho mailu... napises mi aspon odkial si? alebo skype alebo facebook? najlepsie cim skor... je to strasne surne
yuka....
nechcem tu dat svoj mail...je tam moje cele meno..tak snad pochopis...ale vies co??..skusim si zalozit jeden taky...pre teba..hm??..ak mas ozaj problemy ktore tu nemozes napisat..spravim to pre teba..oki?? ;)
dakujem baby, naozaj - som jedna z vas, aj ked sa mi to tazko hovori... spaja nas to jedno, aj ked sa mi to nepaci a hanbim sa za to... ja v podstate uz par mesiacov normalne jem, nemam nejake zachvaty hladovania ako kedysi, ale aj tak na mna kazdu chvilu pride zachvat prejedania a vracania... myslela som si, ze sa to stava, len ked hladujem, ale nie... neviem si pomoct. dnes som jedla viac nez som chcela, ale som v stadiu, ze mi je to uz v podstate jedno... rano chlieb vo vajicku, obed trochu ryze s kur. prsiami, poobede ruska zmrzlina a 2 male kusky kolaca, vecera 2 kaiserky s maslom, medzitym este 2 jablka a prave som dojedla maliny so slahackou... je to vela, co? no dost som schudla, tak si vravim, ze si to mozem dovolit... sproste, lebo ked zjem viac, zasa pojdem vracat aby som nepribrala...
wasabi, chcela by som sa ta nieco osobne spytat, mozes mi dat na seba mail? nechcem to rozpitvavat tu na fore, je to viac nez osobne...
ako ste vy dnes bojovali?
ahojte dievcata tak dnes noo neviem zvlastne pocity :( hlavne teraz po vecery mala som langos a este 1 mastny rohlik neskor priatel je na mna pysny a teraz mi dava papat aby som sa nevyhladovala a nebola zas na wc po prezierani :( tak v podstate som rada ze to aj jeho tak chytilo no moje myslienky v hlave su stale hocijake mozno som nemala jest take tazke jedla ale nejaky salatik, zajtra to budem tak robit lebo naozaj teraz tie vycitky co mam och hrozne :(( mam chut ist na WC a vsetko to dat von a zas citit ten pokoj v zaludku sice hladny ale velakrat pre moju hlavu spokojny pocit..ja to asi nezvladnem :(( zajtra mam ist na zmrzlinu s kamoskami a ja na nu vobec nemam chut ani nebudem mat nejedla som ju uz strasne dlho tak sa dost bojim no uvidim ako to zvladnem dufam ze to bude fajn..drzte palce
Wasabi: podla mna si super zena ktora dodava ludom velke odhodlanie a dakujem ze si tu aspon viem ze sa to da ked citam tvoje prispevky..ja som tiez dnes jedla pomaly a bolo to super tak Ti dakujem a nevsimaj si ak niekto nieco na teba hovori zle my Ta tu mame radi :)
slizik,
ja som sa nechcela hadat..a uz vobec nie o vahe masa..to by ma v zivote ani nenapadlo rozmyslat kolko gramov masa som si nalozila...ani netusim kolko ma vazit "normalna" porcia...proste si nalozim..a jem..ked mam dost..uz nejem...
a keby som aj mala na tanieri tie 3-4 knedle...a neviem kolko omacky..jedla by som to tak ako doteraz..pokial nie som syta..a nemyslim si ze ked mas dost..a nehas nieco na tanieri..ze je chore..alebo zle..
inak zlataaaaaa :)))) tesim sa aka si statocna...mas zlateho manzela..vies to??? ;))
mysli si, čo chceš. život nikdy ku mne nebol láskavý. zažila som toho viac ako si dokážeš predstaviť: šikanu, zneužívanie i znásilnenie. šikana došla tak ďaleko, že ma spolužiačky poliali benzínom a chceli podpáliť. a ľutujem že sa to nestalo. nie kvôli mne, ale kvôli nim. z detstva by si odniesli traumu tak isto ako ja. a ak by som mala mať niečo voči niekomu, tak sú to ony!
a vieš, kedy došlo to znásilnenie? necelé tri týždne po pokuse. vtedy ma hospitalizovali u pani doktorky Havlíčkovej. no vzdala som to, pretože jedna pacientka sa so mnou príliš stotožňovala, kukala mi do taniera, koľko som toho zjedla, aby ona zjedla toho menej. až na malý detail. ja som vždy mala prázdny tanier.
moji rodičia sú večne opití alkoholici, ktorí po gtreťom pokuse mi jednoducho zbalili veci
a navyše mám za sebou 7 pokusov o samovraždu. a aby nebol aj 8. pokus, radšej sa dám zatvoriť do pezinka na niekoľko mesiacov. termín mám niekedy na budúci týždeň. inak mimochodom, nie na psychosomatickom B, kde sa lieči PPP.
a vieš, čo je na tom najhoršie, že mne nikto pri liečbe nepomáhal! musela som sa z toho dostať sama. nemám rodičov, priateľov ani známych. iba môjho psa!
Wasabi, vdaka..
presne to som potrebovala pocut, ach... :)
Nejak ten boj predsa musi zacat..neviem co by som chcela aby to od zaciatku bolo lahke a bez vycitiek?? Nic co stoji za to nie je lahke, tak budem bojovat...
Yuki, ako ze ci ta prijmeme??? Co si pipi? :) Si nasa, si jedna z nas! Teda, nie zeby sme mali byt na co hrde, ale spaja nas vsetky spolocna vec, ktorej sa chceme ZBAVIT...cim viac nas bude, tym si dufam lepsie pomozeme.
Kludne pis vsetko, co mas na srdci, ja osobne, a myslim ze aj vsetky babky tu budu len rady...ok? :)A pochopenie tu najdes...toho sa nemusis obavat :)
A moj pribeh? No, to je ten uvodny...to som ja.
Tak hurá do boja proti PPP ;)
Baby,
ja si myslim ze by sme sa nemali hadat aka je normalna vaha masa a tak...snazime sa tu navzajom si pomoct, pisat svoje pocity, zazitky, zlyhania a postupy...takze tak...
Dnes som sa snazila jest 5x denne a v podstate som to dodrzala ale tie porcie neboli normalne klasicke ale som vdacna aj za to malo co sa mi podarilo a som na seba hrda!!!:DD aj moj manzel sa ma pyta ci som bola na wc a ked mu poviem ze nie tak vidim aky je na mna pysny a to mi dava silu...viem aky je sklamany ked mu poviem ze som bola na wc...ale v prvom rade tu ide o mna a moje pocity...je pravda ze si planujem jedlo...myslim na jedlo...ale hadam raz to bude lepsie...silno v to verim....mozno to nie je ten spravny lekarsky postup ale momentalne mi to pomaha, citim sa fajn tak preco by som to mala menit?....
Yuka
samozrejme ze sa mozes pridat a skusit s nami bojovat, budeme sa navzajom podporovat...ja som tuto stranku nasla sice az vcera ale normalne mi pomaha tych par pismenok co tu napisem a precitam si co tu napisu druhe baby a ako bojuju....
Baby chcela som sa spytat tie stretnutia sa konaju len v bratislave alebo aj niekde inde, chcela by som na nejake ist len bratislava je pre mna dost daleko...
Prajem krasny vecer a zajtra este krajsi den :DD
yuka,
jasnee..pridaj sa...
vzhladom na to ze to tu mas vsetko precitane...vies ako zacat...predovsetkym..velmi velmi chciet...odhodlanie bojovat je to najdolezitejsie...ja som v "tom" bola skoro raz tolko co ty..booze..tolko premarnenych rokov...neustalym prezieranim a zvracanim..okrem casu ked som bola tehotna..2x...a ked som kojila...take nieco neexistovalo..ze zvracat...sama to nechapem..ze vtedy to slo...jest normalne...akonahle som prestala kojit..bum..co uz..lutujem..ale cas sa vratit neda...
zato teraz si vychutnavam kazdy den..kazdu minutku..bez neustalych myslienok na to co vsetko pozrat..a vyzvracat..je to uzasny pocit..stoji za to bojovat..tak sa pridaj moja..hm? ;)))
..ja to maso nevazim..dnes som mala 2 kopky ryze a maso na stave..tak normalne k ryzi..co ja viem kolko vazilo???..+ polievka samozrejme..na tej som zavysla..knedlu nemusim..to mi nechuti..tak neviem kolko by som si dala..este nieco???