Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
Marushik,
stale Ta obdivujem ! Aj za to, ze si sa priznala. Si silna a zvladnes to, zajtra pekne znovu ranajky. Ja tiez, tak co ... Rano ranajky, desiata, obed, olovrant a vecera. Neplac moja a neospravedlnuj sa. Dolezite, ze sme zacali s nazime sa. Ide to dobrou cestou. Stale v to verim :) Takze hlavu hore, vyspi sa na to a bude dobre. Ja som si pustila pekny romanticky film , aby som nad nicim nepremyslala. Pekne tu zaspim v obyvacke a rano sa uz tesim na tie ranajky. Ako si na nich pochutim. Takze sa tes aj Ty Marushik. Posielam ti jeden, alebo radsej MILION VIRTUALNYCH HUGOV :) CMUUUUUUK
babenky moje...
co je to dnes za den hm??..ja sama na sebe to citim ze som cely den o nicom...nejaky blby biostupen??...ci co...ale mozno aj preto ze som cely den od rana "pracovala"...doteraz...musela som dobehnut aj vcerajsok....nie je to fizicka praca...skor psychicka...ale je....som totalne unavena..este mam nieco dokoncit...ale musela som dat pauzu a hned som "letela" za vami....
Marushik...
je to jasne..vsetko je to preto ze si nemala varenu stravu...to veelmi chyba..viem ze si nemala moznost...len dufam ze si vydrzkala...mozno mas krizu...tiez som ju spociatku mala..ale proste MUSIS ju prekonat...ja len dufam ze si nepovolila....kilami sa vobec nezaoberaj...uz som tu pisala ze mne tiez najskor isli 2 kilka hore..ale potom ked som vydrzala slo to krasne dolu...to je len prva reakcia organizmu..no lebo nebol zvyknuty ze nieco v sebe nehas..ked si na to zvykne..pojde vsetko dole...uvidis....ver mi mojenko... ;)
a Zuzik...
mas blbe obdobie...skusky...a tak...verim ze si bola vystresovana...a nedokazala si to mat pod kontrolou..uplne chapem tvoje pocity...ze ta to nebavi...premyslat nad jedlom a tak....je to len kriza..ktoru musis prekonat...jedna pravda je ze je to proste choroba...ktoru prekonat nie je lahko..pridu chvile ked to chces zabalit...a myslis si ze to cele nema vyznam...dnes si mala z toho taky pocit...ale verim ze zajtra sa zobudis..a budes rozmyslat inak...holka :))))
Marushik..tak strasne verim ze sa nestalo to co si myslim...ale ak aj ano...nevzdavaj to...zacneme znova moja....pridu aj lepsie dni..idu prazdninky...budes mat moznost sa normalne napapat..ok moje???
Slizik...
ty si proste uzasna...ja sa tak veelmi tesim...papala si sice malicko...nevadi..hlavne ze to neslo von...aj ked premyslas stale nad jedlom...nevadi...ked sa dostanes do "normalu"...ver mi ze nebudes ;)))
holky moje....drzkajte sa :)
nechcela som to pisat 2x, nehnevajte sa...
Dievcata :(
a je to tu...nezvladla som to...PREPACTE MI TO!
Pripadam si teraz ako nejaka klamarka, ked jeden den tu pisem ako som to zvladla ako sa prekonam a neprejde ani 24 hodin a uz je to zo mna von...placem si tu sama ako nejaka psychopatka chora, vlastne som chora..
Ja sa pozbieram a pojdem dalej babky, s vasou pomocou to zvladnem...len teraz mi nie je vsetko jedno...
Zuzka moja, dakujem Ti, si strasne zlata,
keby si tu teraz bola asi by som ta objala a vyrevala sa ti na pleci..
teraz ma uz asi tak Zuzi, ani ostatne kocky, nebudes obdivovat, ale verim ze raz to bude mozne (co sa TOHOTO TU tyka).. DAKUJEM za podporu...bez vas by som tieto 3 dni "bez" nezvladla...a bude ich viac, slubujem.
Dievcata :(
a je to tu...nezvladla som to...PREPACTE MI TO!
Pripadam si teraz ako nejaka klamarka, ked jeden den tu pisem ako som to zvladla ako sa prekonam a neprejde ani 24 hodin a uz je to zo mna von...placem si tu sama ako nejaka psychopatka chora, vlastne som chora..
Ja sa pozbieram a pojdem dalej babky, s vasou pomocou to zvladnem...len teraz mi nie je vsetko jedno...
Zuzka moja, dakujem Ti, si strasne zlata,
keby si tu teraz bola asi by som ta objala a vyrevala sa ti na pleci..
teraz ma uz asi tak Zuzi, ani ostatne kocky, nebudes obdivovat, ale verim ze raz to bude mozne (co sa TOHOTO TU tyka).. DAKUJEM za podporu...bez vas by som tieto 3 dni "bez" nezvladla...a bude ich viac, slubujem.
slizik,
zajtra rano sa nevaz ... ked mas vycitky, papaj zajtra mensie porcie a nie zemiaky na vecer, ale nieco lahsie. a neboj, nepribrala si. to je UPLNE NORMALNA A STANDARDNA REAKCIA, ZE MAS DEPRESIU Z TOHO. TO ASI AKO KAZDA Z NAS. TREBA LEN VYDRZAT. Takze rano ziadne vazenie, ok ? Pekne zdrave ranajky, desiata jablko alebo banan, obed nejake maso a zelenina, potom desiata jogurt a vecera kludne zase masko a zelenina len menej :) ok ????
Však sa váž, hoci aj denne. Ja neviem, stále chceš chudnúť alebo si chceš udržať tú istú váhu. Bez váženia to ako zistíš? Ľudský organizmus potrebuje denne isté množstvo "paliva" a denne spotrebuje isté množstvo. Je to síce dosť náročné, ale Američania si vždy rátajú kalórie. Možno toho viac naštuduj a zvládneš to lepšie, takto bojuješ sama so sebou, resp. s veternými mlynmi. Ako chceš vyhrať ten boj, keď na neho nie si nijako pripravená. Nevyhráš, to ti poviem aj dopredu. Nejak tak.
Baby potrebujem radu...preco ked som cely den negrcala a mala by som byt spokojna a stastna prepadaju ma depresie?....strasne sa bojim ze som pribrala...to som sa nevazila 2 dni! neviem ale zajtra rano sa musim odvazit...mala som na veceru zapecene zemiaciky a zjedla som ich viac ako som mala pocit hladu....normalne mam paranoju ze mi strasne skodia a som z toho zufala...zla na vsetkych naokolo(robim v krcme tak to nie je bohvieco)ale nepojdem na wc!!!ale citim sa priserne vobec nemam pocit vitazstva....
Ahojte,
ja som to nezvladla ... Nedala som si nic :( Ale ani nie som hladna. A nasilu to jest nechcem, aby viete. Neprisli vycitky. Asi mam este vystresovany zaludok. A som strasne unavena. Odkedy som dosla domov lezim a nie som schopna nic robit. Uz teraz tu spim. Ale zajtra rano si dam ranajky, to si tu teraz slubujem.
Marushik, neboj sa ze zlyhas. Papaj tak, ako potrebujes. Ze teraz zjes viacej , nevadi. Potrebujes sa naucit tie spravne porcie. A ze teraz trosku priberies, to nevadi ... Ked sa vsetko dostane do normalu, budes papat kolko Ti treba, nie viac a vaha pojde sama dole. Ved to tu aj vsetky baby pisu. A hovorim Ti to aj z vlastnej skusenosti. Mne vaha isla sama od seba dole vies kedy ? Vtedy, ked som jedlom vobec nezaoberala. Kludne som jedla aj o polnoci zmrzku, rano sladke, ze kolac atd. Vobec mi to nevadilo, vychutnavala som si to, doslova uzivala. Ked som mala dost, mala som a nijako som nepremyslala o jedle. A takto to proste islo same dole. Neboj, pojde to... Len treba vydrzat, nezlyhat a nevracat :) Ouki ??? A nestresuj sa tym, ze si asi pribrala ... To ale nevies urcite. Tes sa z toho, ze si to spapala a uz nedala von :) Gratulujem mojko :) SI UZASNA A OBDIVUJEM TA. AJ KAZDU Z NAS :) ZE BOJUJEME !!! TAKZE BOJUJME DALEJ. Dnes som teda moc nejedla, ale pripisujem to tej skuske. A pondelok, utorok som jedla normalne a dnes som sa postavila na vahu a vobec som nepribrala. Citila som sa dobre. Takze dakujem za podporu :) A v piatok oslavujem !!!
Ahoj Petuskapetra,
kludne sa zdover aj tu, je nas tu viac, vsetky nas to trapi a lepsie si pomozeme. Alebo ked ti to je neprijemne tak sa ti ozvem..Hmm?