Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
zuzka, a ty mas tiez bulimiu? ja ked som doma, tak nemam doma nic, nejem sladke, jem same zdrave veci az som z toho chora, ale teraz som u babky na "prazdninach" tak musim jest co prichysta... je to zlozitejsie, prestat chcem ale mam pocit ze by ma to stalo to, ze nemozem jest co chcem a kedy chces. bulimia je pre mna akousi cestou "slobody". mozem jest co chcem a kedy chcem. kedysi som bola baculka a citila som sa vyradena, mimo kolektivu a pod ale odkedy som schudla, mam pocit, ze ma ludia viac beru, som so sebou viac spokojna, v obchodoch nemusim hladat velkosti L, ludia sa ma pytaju ci nie som modelka a pod... ja neviem
yuka,
kde berieme tolko sily ? No ved aj tu :) A najvacsia sila, ktora mna posuva vpred je presvedcenie, ze chcem prestat. Stoji ma to hrozne vela sil, ale som ochotna bojovat stale a stale a ked zlyham, neodradi ma to. Proste mne tento otrasny zivotny styl nevyhovuje nijako. No neviem, mam z Teba pocit, ze nie si na 100percent presvedcena o tom, ze chces za seba bojovat. A to potom urcite nepojde. Ak to sama nechces, nevyliecis sa a nepomoze Ti ani spojpomocna skupina. Pretoze ... No proste lebo. Najprv musis chciet a potom to pojde lahsie. Preco sa prezeries sladkosti ? Nie preto, ze Ti chybaju bielkoviny, ale preto ZE MAS BULIMIU. Kazdy si vybera ine potraviny. Niekto sa prezerie sladkeho, niekto normalneho jedla ... Ty sa prezeries sladkeho, lebo ho mas asi najradsej, to neviem. Tak si sladke nekupuj. Ty uz si aj obedovala ? Ci to este len budes ? A ked mas svoje bulimicke zachvaty pri sladkom, nedavaj si na obed parene buchty, lebo konzumaciu sladkeho mas automaticky spojenu s navstevou wc. Skus si dat slany obed. Normalne maso, zemiaky, ryzu, cestoviny ... Chapes. Zmenit zvyky trosku :) Dufam, ze to teraz neberies akoze Ti tu nakladam, to nieeee, len sa Ti snazim poradit. ALE HLAVNE TO NEVZDAVAJ ! To je najhorsie co mozes urobit. Zamysli sa nad tym, co Ti takyto styl dava a co o co Ta naopak ubera. Mozem ti povedat jedno a to, ze na strane, kde si budes pisat veci, ktore Ti bulimia dava, nebude NIC. Mozno tak moznost zozrat vsetko a potom to vygrcat. Lenze to nie je nic moc. Co Ti naopak berie .... OMG, vela ! Zdravie, cas, priatelov, obmedzuje Ta to vo vsetkom co robis, nemozes ist von s kamaratmi, socialny zivot na bode mrazu ... A milion inych veci :( Hlavu hore yuka, vzchop sa, zabojuj za seba !!!!!!!!!!!! Za koho ked nie za seba ???????????????? To je otazka, na ktoru si musis odpovedat !!!
ahojte baby, tak ja som to zas nezvladla...vlastne si uz ani nepamatam kedy som to zvladla. posledne dni, kazdy jeden vecer sa prezeriem sladkeho. neviete co to znamena? cosi sa mi zda ze nedostatok bielkovin, ale nie som si ista... baby, ja uz nevladzem, uz nemam chut ani bojovat, vidim, ze to neprinasa ziadne ovocie. a na druhej strane, vlastne sa pytam samej seba, ci s tym chcem vobec prestat, ked sa mi to tak paci... mozno vobec nechcem, ja neviem. vcera po toastoch na veceru som zjedla skoro pol plecha kolaca, kopu sladkosti, keksiky, 2 jogurty atd atd. fuj, hnusim sa sama sebe. a hlavne, ani som to vsetko nevyvracala, neslo to.
dnes som zacala od rana s takou depkou ze mi je vsetko jedno, dala som si na ranajky 2biele rozky s maslom dzemom a kavu, na obed parene buchty :( za chvilu budem ja taka parena buchta. tucna a velka...
baby, som na vas hrda, neviem, kde beriete tolko sily, ale ak mate nejaky tip, dajte sem. ozaj, chodi niekto z vas na tu skupinku co je v BA? stoji to za to?
uspesny den vam prajem, prepacte ze som taka negativna, ale to som uz ja... hanbim sa za seba
Marushik,
supis, tesim sa ! Musim sa priznat, ze som sa trosku o Teba bala po tej strede nevydarenej, ale supeeeeer. Inak, ja sa tiez tesim ako budem mat teraz v lete pravidelnu a hlavne tepluuuu stravu ! Dojdu rodicia domov a potom ja pojdem za nimi, nebudem sa musiet starat ja, ze co navarim/nenavarim atd., len si poviem a bude :) No uzasne, naozaj sa na to tesim. A toto je zvlastne - ja dokazem vracat len vtedy, ked som sama doma. Neviem, nemam rada ten pocit, ze by ma niekto mohol nacapat alebo pocut. Kedysi mi to bolo jedno, vracala som barskde, vonku atd., no teraz po mojom nic nejediacom obdobi to neviem. A to je aj lepsie podla mna. Cize budem pekne papat co mi doma navaria a STRASNE SA UZ NA TO TESIM :) Bude to aj taky mensi/vacsi experiment. Budem jest min 4-5x denne a uvidim, ci priberiem. Ale podla mna nie :)
Este som neranajkovala, no asi si nieco dam pomaly. Hm ... Aj som chcela ist do obchodu rano a kupit si nejaky banan ale nestihala som vobec. Mam tu dva pomarance. Nemam na ne chut ... Nieco ine by som si dala. Ale na tu polievku sa tesim a vecer si robime s kamoskou nejake chlebikove jednohubky a potom ideme trosku von ! Uz sa hrozne tesim.
Marushik, ako Ty ?? A Petrusik ? Ostatne baby, ako ? Ozvite sa :)
Zuzik, nevadi!
aj tak robis super pokroky moja...och, len prosim ta, pekne pokracuj :) A polievocka, mnam! Uz sa tesim domov ako budem jest kazdy den pravidelnu stravu aj s polieevkou:)
Zvladneme to ;)
Ahojte dievcata,
prepacte mi to, ze som tu nebola ale mala som taky perny den, ze uz som sem nedosla, aj ked mohla som este o 2 v noci, tak ako ty wasabi sa zapnut a napisat ked som prisla na intrak, ale tak, no, lenivec som...
Ale vcera bolo celkom fajn, nemala som vobec casu sa prezrat takze co som spapala vp mne osalo, este som si aj dala vecer niekedy keksiky na oslave ked som bola :)
a dnes ufam ze to vyjde tiez, len idem do robotky a ktovie kedy sa vratim. Ale DRZTE SA, NEVZDAVAJME TO!
Wasabi, Zuzka...no co vam poviem, ste super :)
Dakujem wasabi,
som rada, ze si si spomenula :)
Presne tak baby, kde ste ? Dufam, ze ste cely vcerajsi den stravili niekde vonku a preto ste sa neozvali, nie preto, ze by ste depkovali alebo co ja viem co ...
Marushik, ako ? Dufam, ze vcera si zacala znovu a znovu bojujeme. Ja ok, zlahka ale ok. Dnes som si ranajky nedala, nejako som zaspala do prace. Ale mam tu nejake ovocie, takze tak. Vecer dojde ku mne kamoska, takze budeme spolu papat a predtym nejaku polievku si chcem dat :) Nuz, celkom dobre z mojej strany teda. Cez vikend sa ucim :( Duuufam, ze to pojde ako tak, aby som nedepkovala. Ale to uz je posledna skuska ...
Ok, napiste ako sa Vam dari , aby som to tu nesledovala len ja !!!!!
Baby co je s vami???
skapal pes???
sledujem ze jedina Zuzka to tu drzi...snad ste to nevzdali..do certa...
Zuzik parada...super naladena dnes....snad ti to vydrzalo...aj ked..sledujem ze podpora ziadna...a to chyba...urcite...musite sem chodit a podporovat sa...to pomaha najviac...podpora...pocit ze v tom nie ste same...a to ako sa dari jednej..zenie dopredu tu druhu...
do certa nevzdavajte to...ja som az teraz vypla...pekne?..a ako prve idem sem..a co tu najdem???..no nic...len koment od Zuzky..takto sa holky nevyliecite...aspon spociatku treba komunikovat ako sa len da...a myslim ze dnes sa urcite viacerym z vas dalo...tak kde to vaaazne???
sup sup...rozbehnite sa znova...bez podpory to sotva zvladnete..OK??!!
baby moje zlaté a vy fakt nemáte čo iné na robote,iba sa zaoberať váhou?a čo iné dôležité problémy?uvedomujete si vôbec,že vám uniká život,že svoju krásnu mladosť si ničíte pozorovaním samých seba?teda celý deň stáť pred zrkadlom a hľadať si gram tuku...ste teda riadne egoistky...život treba žiť a nie ničiť si ho počítaním kalórií a zvracaním...veď tým,že si umelo vyvolávate zvracanie,si vedome ničíte zdravie,kyselina vám pomaly rozožiera pažerák a čo sa stane ďalej,si môžete nájsť na nete...tak isto,že bez dostatočného prísunu jedla človek umiera...som na vás krutá,ale myslím,že by ste potrebovali skôr poriadne vybuchnátovať...a viem o čom hovorím,mám doma anorektika chlapca,trpí anorexiou od malička,bral na to,aby sa rozjedol kopu liekov a vždy to dopadlo tak,že zjedol tabletky a viac jesť nepotreboval...a ani piť...teraz má štrnásť,ešte občas má stav,že musím nad ním stáť,aby sa najedol,ale v podstate strach z pribratia rieši športom,čo odporúčam aj vám...pekne sa najesť a potom vybehnúť niekam von...a kúpiť si zvieratko...a NEĽUTOVAŤ SA A NEPOČÍTAŤ,KOĽKOKRÁT STE BOLI ZVRACAŤ!!! viem,že je to pre vás ťažké,toto je problém,ktorý si nosíte v hlave,tak vám budem držať palce,ja verím,že to prekonáte :o)
To je neskutocne, ake sme si podobne. To ja som minule ukazovala kamoske, ze kde vsade mam tuk, kukala na mna akoze dost zhrozene. A koniec vsetkeho bolo, ked som jej zadrela, ze ja mam tuk este aj na ocnych vieckach ... No baby, koniec s nami.
pytam sa,
ked budes jest normalne, nepriberies !!! Pozri, ja som dnes jedla same zdrave veci: ovsena kasa s medom a sushi a este si dam nejaky zeleninovy salat s tmavym pecivom. Pohodicka, urcite z toho nepriberiem. Dost som sa dnes aj nachodila, pijem vela vody, caje atd. Je to v poriadku. Najdolezitejsie su tie ranajky - ja tu kasu mam horucu, teple na rano mne osobne robi velmi dobre na zaludok. A zasyti to a potom nie je sanca, ze si dam nejaku blbost. Teple Ti len dobre urobi a ak si vyberies tie spravne veci, nie je sanca pribrat. Taaaaaakze klud, spolu to tu zvladneme :)