Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
..inak co sa WC tyka...ako ste pisali Zuzik a Marushik....supeeer....ja som pravidelne nebola na WC celych tych...ani nechcem pisat kolko rokov...bo mi je z toho zle...ale teraz paradicka....je to tym pravidelnym stravovanim...a kedze aj vy pravidelne navstevujete tu miestnost..kde aj krali chodia pešo...znamena to ze ste na spravnej ceste...DRZKAJTE SA moje..nech to tak zostane....
Marushik pred tebou zas a znova smekam...prejest sa a nevyzvracat...no neviem ci by som zvladla.....klobuk dolu...si HOLKA :)
..holky ja mam zajtra VELKY DEN...zajtra sa ukaze ci moja snaha nevyjde na zmar....
priznam sa dnes som nic nejedla...zaludok mam jak haluštičku...no nervičky hrozneee...
pripomenula som si nervy zo skusok z VS...ale totooo...to je 100x horsie a dolezitejsie...
nejdem pisat o co ide...snad pochopite...ale drzkajte mi palce...VLASTNE...radsej na mna ani nemyslite....
ak mi to zajtra nevyjde...som v prdeli :(( ...ja mam take nervicky neskutocne v sebe......
holky zlateee..... :)
takto krasne sa mi tu držite???..to je skveleee...
ja som teraz v takom fofri...sa mi nahukalo tooolko roboty...aj som chcela vcera sem nakuknut...vlastne to bolo uz dnes ...ale slovko postel ma premohlo :D
v prvom rade...OUI...som stastna ze si sa pridala...a ze tie nase holky podporujes...v tv.prispevkoch je velikansky kusisko pravdy...smekam pred tebou..ako si to cele poňala...zmysel nasho zivota a tak...ako si to vzala do ruk...a teraz sa stravujes uplne idealne...inak velmi mi to pripomina to moje papanie...tiez cokolvek..na co mam chut...a tak aby som citila ze som napapana...
a takto by mali papat aj nase holky...cokolvek...ale s mierou...ONY SA TO URCITE NAUCIA...ja im verim ;))...uz len to ze ZUZIK si dala masko..po neviem akej dlhej dobe...vsak to je uuuzasneeee...inak..ked si napisala ZUZIK ze si to das s Wasabi...som myslela ze so mnou :DDDD ..cakala som na pozvanie ;))..aaale snad ti chutilo aj bezo mna ;)to som len tak zo srandy :)
a MARUSHIK mooooj...ty si si na mna takto spomenula???...zlatunkaaa...velmi dobry pocit z toho mam... :)))..dakujem ;) ...inak...ides spravnou cestou holka.. mas super podporu...tvoja sestra...to je uzasne ako to vsetko chape a ako pri tebe stoji(bo nie kazdy..aj ked blizky..dokaze tu chorobu pochopit)...ja si myslim ze s jej pomocou to zvladnes...je to velikaanske plus..
tesim sa z vas holky...to sa tu ani neda popisat..moje emocie...aj ked vas nepoznam...ste mi prirastli k srdcku...cmukaam.. :)
Marushik,
Ja som tiez pesimista, asi ten najvacsi akeho si mozes predstavit, no aj to je vec, proti ktorej sa snazim bojovat. Snazim sa vsimat si malickosti, tesit sa z veci, z ktorych by som sa mala a nie furt sediet s hlavou sklopenou k zemi a mucit a tyrat samu seba za nieco, co ani nestoji za rec. Usmievat sa len tak z nicoho nic, spominat na pekne veci a pousmiat sa nad niecim, co sa mi nepodarilo a brat vsetky prehry ako prilezotost a nie ako zlyhanie. Aj to je nieco, co sa da naucit. A Ty, Marushik, budes mat na to teraz 3 mesiace cas. Dokonca Ti sestra podala pomocnu ruku, takze nemaj vycitky a kludne to prijmi. S radostou. To je naozaj to najlepsie co Ti moze blizky clovek dat - poskytnut pomoc, ked ju najviac potrebujes. Ja som to ziadala od svojho priatela, s kt. som bola 6,5 roka, bola som presvedcena, ze je to ten pravy a dala by som ruku do ohna za to, ze spolu aj zostarneme. Ale prisiel problem - moj problem a on sa k tomu nepostavil nijako. Jeho prve slova zneli asi nejako takto: Musis s tym skoncit, lebo ja takto dalej nemozem. Takze asi tak. Sebec, on tak zit nemoze ale co ja ? No a potom este kopu inych veci az sa to skoncilo rozchodom. Takze odvtedy viem ake je dolezite, ked Ti niekto blizky chce a je ochotny Ti pomoct. Este k tomu z radostou. Oki moja ???? No a Marushik, vetu alebo slovne spojenie, "citim sa pri Tebe ako male nic" uz z Tvojich ust pocut nechcem, lebo prave to nas dohnalo tam, kde sme. Cely zivot sme sa citili ako take male-vacsie NIC. Takze tak. Presne ako som pisala, Ty sa tes zo seba, z toho, co si dokazala. V kazdom dni hladaj prilezitost pochvalit sa za nieco :) Cize v lete pracuj na sebe, sestra Ti pomoze. Rozpravaj sa s nou o vsetkom, o sebe, svojich pocitoch, ked bude tazka chvilka, utec a spovedaj sa. Budes jej vdacna a ona sa tiez bude tesit z toho, ze Ti moze pomoct :) Naozaj. Ste predsa rodina a kto iny (okrem nas) by Ti mal rozumiet ako Tvoja vlastna rodina ?
Poobedna siesta vynikos :) Ale asi potrebujem kavu, lebo teraz som jak matoha. Ale citim sa vynikajuco. A snad by som aj nieco zjedla :) Mi vytravilo jak som spala, normalne mi skvrka v bruchu-toto je dalsi pokrok, mne uz ani v bruchu neskvrkavalo...
Zuziii,
tak krasne "zneju" tie slova na zaciatku, ktore pises..ako, bodaj by to tak bolo! Len kedze ja som pesimista, radsej v to nedufam, ale dufam ze aspon z casti sa to, co si napisala splni, ja neviem, skusim sa na to pozerat ako na sancu zmenit aspon nieco..k lepsiemu :)
A Zuzi, chvalabohu ze ti mamka otvorila oci, prepanajana, ved ty si toho v zivote dokazala uzasne vela, a este na svoj vek..KLOBUK DOLU, si uplne sikulka, samostatna...uau! Ja som popritebe take male nic ;) ale aj ja v zivote este nieco dokazem, a aj nejake tie malickosti som tiez uz zvladla...A tie tvoje zaluby, proste paradicka. Velmi Ti prajem aby sa Ti podarilo potom aj tu knizku vydat, slubujem ze si ju kupim, lebo mna varenie a pecenie tiez velmi velmi bavi, len doma akosi ma mamka k tomu nechce pustit :) A otvorenie restiky je tiez jeden z mojich snov. Moja, ved to je..no, nemam ani slov, si proste "multifunkcna" :D (prepac za vyraz, ale celkom sa mi hodil teraz)a este k tomu spravna..ZUZI, mas si preco verit a to poriadne!!
A gratulujem k tomu obediku, veru, dala by som siii :) Zuzka, zavidim tvojmu buducemu chlapovi (nie len kvoli tomu vareniu, aby si si nemyslela ;)
..k tej skupinke, pouvazujem a uvidim ako na tom budem po lete, ale rada by som sa pridala.
Pytam sa
no, takze co studujem? Studujem psychologiu... to je ta ironia osudu, ze mam raz v buducnosti pomahat ludom a ja sama si neviem pomoct...ktovie, mozno ma TOTO cele len posunie dopredu..verim v to, pretoze len ked budem mat rada samu seba a budem so sebou zmierena, len vtedy budem chopna pomoct inym. Ved viete... A ty co studujes, ak sa smiem opytat? :)
Zuzi, si ma navnadila, asi si aj ja dam jedneho "slofika"...
Drzte sa!
No, super obedik som si navarila. Farebny :) Masko v marinade, kt. som si sama pripravila + paprika a paradajky. A teraz ma berie spat, lebo mi asi vsetka krv z mozgu travi. Inak, zacala som asi mesiac dozadu praktizovat poobednu sviestu, je to uzasne, vyskusajte, potom okolo 5tej poobede / podvecer sa citim ako znovuzrodena. Takze sa nebudem silit a idem si lahnut. Fakt to skuste.
zuzka, ano chodim, teraz sice v poslednej dobe tak pomenej ale chodim :)
No, aspon viem ake je to velmi dolezite robit to, co cloveka bavi ... :)
Pytam sa, Ty tiez chodis na skupinku ?
zuzka :D:D "To je vec, v ktorej som dobra. Varenie, licenie a oblecenie. No, a preto som isla studovat matiku ..." :D:D:D
ahojte babulky :) velmi rada vas tu citam, ste super a tesim sa ze sa povzbudzujeme navzajom :)
takze planujete ist niektora na skupinu? nie je zly napad sa pozoznamovat iked pravdupovediac teraz mam opat asocialne obdobie kedy nechcem vidiet seba, inych a nech ma ani ini nevidia :)) ale musim prekonat a zvyknut si ze som trosku pribrala a je to tak dobre :) uz len to natlacit do hlavy...a ano chodia tam aj anorekticky aj bulimicky aj vsetko :))) je tam super...
OUI ty chodis na skupinu? :)
baby, co ked si uz pripadam normalna? ved nehladujem, len proste niektore veci stale nemozem jest ale ved aj zdravy clovek ma niektore potraviny ktore nejedava aby si udrzal postavu nie?
marushik a co studujes ak smiem vediet? :) a to s tou skupinou, ak sa necitis tak to nesil ale predsalen, ak by sa co len trosku dalo tak urcite si odtial vela zoberies :)