Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
wasabi,
uvar si dnes "hajany shake", ako moj dobry kamarat hovori :) Teple mlieko a medik. A aspon sa snaz zaspat. Neboj, zajtra to dopadne tak, ako ma :) Musi to dopadnu dobre !
pytam sa,
ked nechces sama, nepomoze Ti ani psycholog, ani liecenie ... Musis to chciet Ty, inak sa to neda. Proste sa musis zmierit so svojim telom, so sebou. Musis sa na seba zacat pozerat z uplne ineho uhla. Zacat si vsimat to, co je na Tebe pekne a zakryt nedostatky. Chod ku kadernikovi, na masaz, na kozmetiku, dat si urobit nechty, kup si novy lak na nechty ... Snaz sa urobit sa peknou a citit sa dobre vo svojom tele :)
CHANGE YOUR THOUGHTS AND YOU CHANGE YOUR WORLD !!!! - je to tak
pytam sa...
necuvaj....skus vydržkať a pocitit aky je zivot bez myslienky na jedlo uzasny...
boooze...tuky???...urcite ich nemas...to len v tvojej hlavicke....sakra nestvi ma ma aj ty...dost som mimo z toho zajtrajsku...
ja dam urcite zajtra vediet...ale asi sa budem hanbit ze som nieco nezvladla...boze ja som tak na dne...:(((( velmi sa bojiiiim...do riti toto je zivot??..furt nejake prekazky...
zuzka, ano mas pravdu, cuvla som spet :( ked neviem ako to prepnut v hlave, vzdy cuvnem akonahle citim ze priberam
vy bojujete bez psychologa? da sa to aj bez neho zmenit toto myslenie?
no dobre idem sa radsej aj ja napit :)))))
wasabiii prezrad nam :))
Ja viem, pepsi a cola su uplne sracky, ved som videla video na youtube ako sa s tym paradne cisti hajzel, zozere to vsetky necistoty atd., je to cista chemia. Ale raz za cas dostanem na to chut. S ladom :) Ale dam si vodu. Studenuuuu :) Mnam ! Si ju necham odtiect asi aj pol hodinu ... Alebo mozno mam lad, kuknem sa. Zase si tu vypraaaaavam :) Snivalo sa Vam niekedy o vode ? Mne hej, o studenej. Asi som bola smadna :) A normalne som sa zobudila a musela som sa ist napit. Schuti, mnam. Inak, tu colu si dam, tam samozrejme light. Ze ked uz humus, nech tam nejsu aspon zbytocne kalorie :)
Pytam sa,
musis si uvedomit, ze zdravie je milionkrat dolezitejsie ako 2,3 alebo aj 5 kil navyse. A ked sama vies, ze potrebujes pribrat, tak kde je problem ? No neviem, stale mam z Teba ten pocit, ze este nie si uplne presvedcena o tom, ze sa chces vyliecit. Hm ? Ze este stale sa chces tyrat, stale nechces mat menzes lebo by to bolo dobre znamenie ... Musis najprv zmenit toto a potom budes na dobrej ceste :) Drzim palce !!!!
Wasabi, tento tyzden som jedla wasabi uz druhykrat :) Najprv vo stvrtok, ked som sa odmenila sushi a dnes :) Nuz, aby som Ta pomaly nezjedla :)
Zuzik...radsej bud leniva ako ist si kupit pepsi...totaaaal humus....
ako dat si na co mam chut...ok...ale pepsi???prosiiim nie....pepsi...cola....maximalny humus....som citala ze to rozožere aj šroby..tak potom co to moze robit s nami..hm?
inak smejem sa...prvy usmev za tychto par dni...no ze si si na mna spomenula ked si nieco tlacila z tuby...no parada....:))))
dakujem za podporu aj tebe...dam urcite vediet...ale isto to budu smutici..ne smajlici...mam takeho tušaka...
neviem ako mam chciet mysliet na svoje zdravie ked mi to robi dobre ked trpim, chore vsak? radsej nejdem k zubarke lebo si to musim krasne odtrpiet tu bolest...a toto je to iste, byt zdrava? ale kdeze, pekne len trp moja :( dostat menzes? ale kdeze to by som bola uz zdrava, oooch a tak velmi chcem mat deti
wasabi, aaaaaaaaaaaaaaa uz aj ja viem , asi :))) a asi nie :)))) to je jedno kazdopadne ti moc drzim palce a nech to je ako ma byt :) ja som taka zvedava :D:D potom ale daj vediet ano?:)
ja dole urcite nepojdem s vahou :( musim ist hore a to ma desi...a za posledne dni som cuvla odkedy vidim nejake to kilo hore :( ale prave som si povedala ze som dobra krava, pol roka som zase nemala menzes a ja tu idem zase cuvnut hlbsie? som schizo lebo uz nechcem ale zaroven s tym tukom neviem zit naplno a s radostou :(
zuzka, idem ti kupit? :)))) aspon sa zoznamime :D
pytam sa...
v prvom rade by si mala mysliet na svoje zdravie...a na to ze ked sa naucis papat...bude zivot...uplne..ale uuuplne iny...
tie kilka navyse???..prosiiim..prenes sa cez to a vydrzkaj...uz som tu pisala ze u mna tiez to islo prve dni hore...bola som z toho zufala...ale odhodlanie bolo...vydrzala som...a hned ako si zaludok zvykol na prav.stravu to slo dolu..
inak o dnesnom dni ani nechcem.pisat...sama na sebe vidim ze asi dalsie kilo dolu..za sprosty jeden den..tie nervicky dokazu svoje...ale to uz nie som spokojna...velmi som chcela papat...nech je to vsetko ako ma byt..tak v normale...ale neslo to...a to su tie prekazky ktore pre nas zivot sem tam postavi...a my to musime zvladnut..bojim sa ako budem papat zajtra..ked to vsetko prehrmi...
inak veeeelmi ti dakujem ze mi veris a prajes....ja som taky pesimisticky somar....a uz sa pripravujem na to ze to nevyjde.... :(((((
Ahoj wasabi :)
Zajtra na Teba myslim, potom nam urcite daj vediet, ci bol den pre Teba uspesny. Pevne dufam, ze bude ! Mam nejake veci na mysli, ze co asi by Ta mohlo cakat take dolezite, ale to je v podstate jedno, drziiiiim palce kazdopadne :) Masko s wasabi bolo naozaj vynikos, uplne som si pochutila, nabuduce Ta pozyvam :) Ale musim povedat, aj som si na Teba spomenula, ked som si ho z tej tuby tlacila do marinady ... Si zlataaaaa, boze, nech Ti to zajtra vyjde !
Inak baby, velka vec pre mna - dnes som spozorovala, ze sa mi spusta menzes, ze do rana budem mat. A prave v tomto momente cumakujem do diariku a idem si oci vyocit. V utorok bude 28 dni, teda ze v utorok som az mala dostat. No ja neveriiiiiim. Ja uz si ani nepamatam, kedy som ja dostala menzes nacas (-1den je nacas, nie ?). Akoze, ja neveriiiiiim. Ja stale tak som mavala cyklus ze dva mesiace cca. Hm, super :) Vsetko podla plaaaaaaanu :)
Marushik, pytam sa,
podla mna to mate fajn, ze mate vystudovany (Ty teda este nie, Marushik) psychologiu. Ja som nad tym tiez premyslala, ze by som si po tomto mojom matematickom omyle urobila externe psychologiu. Viem, ze by ma to bavilo. Ale nad tym naozaj len tak premyslam, bohvie co bude o rok-dva, ci sa mi bude chciet ucit sa a tak. Ale budu z Vas vynikajuce psychosky :) Budete vediet chapat tych ludi a pozerat sa na iste ich problemy uplne inymi ocami ako ostatne psychologicky. Ja mam fasa skusenost s p. doktorkou na PPP oddeleni na Mickiewiczovej. No cista katastrofa. Som tam aj prestala chodit. Uplne ma odjebavala, raz som tam dosla a myslela si, ze som niekto iny - aspon som videla, ako velice ju zaujimam. Ja som tam chcela chodit kazdy tyzden a ona ze nie, ze ved staci raz do mesiac, na co kazdy tyzden. Potom mi furt hovorila o inych pripadoch, o 30 kilovych anorektickach, ze sa mam uvedomit, ze ja som na tom relativne dobre, atd., atd. Takze asi tak. Myslim, ze ak by ste sa chceli venovat dievcatam a chlapcom, zenam s PPP, boli by ste vynikajuce :) Ja by som mozno aj chcela. Neviem este, zvazim :)
Inak, nic som sa dnes nenaucila :( Neviem, som spala v noci 11 hodin, poobede dalsie 2, medzitym som bola vonku, som varila a tak, no nechcelo sa mi. Hm ... Zajtra vstanem o 6tej asi a dozeniem co sa da. Ale tam bola som hrozne unavena ... No a co, kaslem na to.
Ok baby, idem umyt riady a zavolat nasim. Papa :) zatial ... Cekujem to t stale !
p.s.: mam strasnu chut na pepsi s ladom a nechce sa mi to ist kupit ...
marushik no hej to poznam aj ja mam vystudovany socialny smer, vsetkym inym viem pomoct a chcem pomahat ale ako pomoct sebe? haha :)) ja uz nestudujem, pracujem :)
holky a vy z tychto vasich uspechov a pokrokov nepriberate? ja som tym "skusanim" zaradit do jedalnicka nove veci trosku pribrala a nervim z toho, ten tuk mi vadi na sebe, iked viem ze tam ma byt a je to dobre ze tam je ale neviem ho zniest...ako sa cez to prekusat? poradte nieco :(
wasabi, aky den D? kazdopadne myslime na teba a drzim palce nech to je cokolvek :) urcite sa podari!!!!!