Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

yuka_

babenky, dnes rano som sa zobudila s vynimocne dobrou naladou, asi to je tym slnkom, konecne :)
vcera som jedla dost od veci, ale nic si z toho nerobim...
moje plany na dnes su: ranajky som mala acidko (zmiesala som vanilkove a ciste aby mi nebolo moc sladke), obedik varim kuriatko na ol. oleji, zem. kasa (len zemiaky a mlieko) a vela zeleninoveho salatu (lad. salat, paradajka, uhorka, mrkva). uz sa teraz tesim... popoludni to dorazim nejakym jogurtom, a predpokladam, ze dnes pri tom nasom futbale schrumnem nejaky kreker s mojim oblubenym ciernym pivkom... ved predsa povzbudzujeme, nie? :)) vecera neviem, ale ak zostane salat, tak si hodim nanho tuniaka a bude mnamka... dobry plan, nie?
vcera som do seba este vecer natlacila kopu ceresni, lebo som vedela, ze keby nezaplnim zaludok, tak sa prejem... nechapem, kde su tie moje anorekticke dni, ked som nemusela jest nic a ani mi to nechybalo? asi je to dobre, ze mi tak chuti teraz, ale je to zvlastne...
pytam sa, to je v poho, ja som sa len bala ci sa nehnevas... aj ja kolkokrat preskocim nieco a neodpisujem... obdivujem ta, ze si sa pustila do boja... je to tazke, ale som rada, ze pridavas aspon nieco na strave. predpokladam, ze aj tie jogurty aj cottage su stale nizkotucne light, vsak? co keby si skusila zmenu urobit aj tam... napr, nemusis hned skusat teple, ale skus obmenit to, co UZ jes. zacni s inymi jogurtami napr. pomaly s klasickymi activiami, probiou, jogobelou... neskor skus zvolensky... to ti neublizi... pocitas si stale kalorie? alebo uz to vsetko vies naspamat? velmi na teba myslim, nech mas krasny den , pa kocky, dajte vediet ako dnes bojujete

zuzka1911

Helou , helou :)
Ja som sa vcera uz odtrepala spat, tak som rada, ze Ta tu, wasabi, aspon Marushik trosku povzbudila :) Dnes tu asi nebudes, kedze mas den D, ale ked sa vecer pripojis, mozes si precitat, ze JA NA TEBA MYSLIM :)
Este trosku k teme zo vcera - je to naozaj uzasne, ze mam kamosku (nie iba virtualnu), s ktorou sa mozem rozpravat o mojich pocitoch a nebude sa na mna skaredo pozerat, pretoze presne vie o com rozpravam. Ona a toto forum ma posuva najviac dopredu. Dokazeme sa rozpravat o vsetkom, o uuuuplne vsetkom. Zo zaciatku nie, pretoze sme nevedeli, ci kazda robila to iste, trosku sme sa hanbili (aj ked sme sa poznali uz dlho, ale toto nas posunulo do uplne inej dimenzie priatelstva), no teraz je to ok a zistujem, ze sme vsetky rovnake (s mensimi rozdielmi). Takze baby, pokial by ste mali moznost mat nejaku takuto kamosku, vrelo odporucam :) Akoze, ja pevne dufam, ze sa v septembri stretneme na skupine v Bratislave. Marushik, Oui, pytam sa ... Bolo by to fajn, naozaj je to super. Nic mi tak nepomohlo ako moja kamoska a Vy :) DAKUJEM

marushik

Wasabi,

som velmi rada ze aspon to som pre teba mohla urobit :)
A netrap sa tym ze nam nebudes schopna o tom povedat. Jednoducho, ked Ti nebude prijemne sa o tom s nami zdoverit, tak nam to nepovies a basta... Sme sice velmi zvedave, ale hlavne je ze nam das vediet, ci si dopadla dobre, alebo zle...hm?
A ten spanok je ten najlepsi napad aky ta mohol teraz napadnut ;)

Dobru nocku Wasabi a este raz vela stastia a sil :-*

wasabi

Marushik....
zlataaaa..dakujem ;)
ale ja sa..ak to poserem..od samej hanby asik ani neozvem.....do kelu...asi to moc prezivam...vsak hej..nevyjde...zivot ide dalej...svet sa nezruti ako pises....troska pozitivnejsie si ma naladila :))) asi aj spinkat pojdem... ;))

marushik

Dievcata moje!

nie som tu par hodin a sa toho popisalo az-az ...idem uz spat lebo som velmi unavena, ale zajtra napisem normalne, len chcem popriat Wasabi vela stastia..absolutne netusim o co ide, ale Wasabi moja, nech uz to dopadne akokolvek, svet sa neruti...hmm, viem, som "mudra", vsakze...Kazdopadne, DRZIM Ti PRSTY a hned daj vediet ako si dopadla...Budem na teba mysliet...

Dobru noc babky, drzkajte sa vsetky.

wasabi

noo...chcela som ist spat...zabila som to tretou cigou..nechapem sa...hanbim sa pred sv.muzom..pred svokrou...pred sebou...esteze deticky uz spinkaju....pred nimi by som sa hanbila asi najviac :(((

wasabi

inak ZUZU..ci kola..alebo kola light..vsetko jeden a ten isty humus...radsej vodicka....ked nechuti cista..ja kupujem ten sirup zn.JUPI..bez konzerv.prisad a umelych farbiv...to cely zivot davam sv.detom...nech aspon tie su zdrave...ked uz ja.......ale nic...uz ozaj prcham...papa...

wasabi

..ja uz odchadzam od PC..dojdem az zajtra....ked uz bude vsetko rozhodnute....holky ja mam takeho boja......
a Slizik...ty sa tiez ozvi....napriek vsetkemu ma zaujima ako sa vam dari...
vsetkym holky.....
DRZKAJTE SA......kto tu svinu porazi ked nie vy...hmmmm???

wasabi

Zuzu...
ak ti smiem tak..ale mne to akosi tak k tebe sedi :)
si zlata..viem ze to musi byt super..takto s kamoskou...pritom s takou co niecim takym presla...takze uplne vie o com hovoris...a co citis...
moja...ja som si ale pol zivota vazne pregrcala...vzhladom na to ze mam 35...je mi z toho smutno...aj ked som teraz..relativne..OK...aj tak mi je z toho smutno...vazne..ale nevsimaj si ma..momentalne mi je smutno zo vsetkeho...to len taky blby den pred.....uf.....
inak tisko zavidim..no ze mas taku kamosku..este k tomu ked vsetkym takym presla...mate o com kecat...a hlavne sa podporovat...to je super...
ja som v tom bola uuplne sama...celych tych X rokov...az som nasla toto forum...ale bola som v inej teme..a tam nikto nechodil...jedine LULU ma velmi podporovala...a tak..a je mi aj luto ze od tej nasej "vadky" sem nedosla....mrzi ma to...veeelmi...uz len preto ze ona bola jedina co ma podporovala... :((((

zuzka1911

wasabi,
niekedy zrealizujeme :) To je fakt super, ja toto praktizujem kazdy tyzden v stredu s mojou naj kamoskou (tiez abstinujuca bulimicka) :) Robime si chlebiky s maslom, syrom, sunkou a zeleninka + sampusik a jahody alebo ruzove vinko. Kecame, v pozadi bezi nejaky dobry filmik a my preberame hovadiny. Niekedy aj to, co vsetko sme zmeskali, ako sme odmietali vsetky akcie, ako sme si proste pregrcali polovicu zivota ... No otrasneeeee ! Ale aspon si to uvedomujeme a vieme si o tom pokecat a povedat si, ze kriste, jakeeeee sme sprosteeeee ? Nikdy viac !
Takze tak, aj to bude wasabi :) Babska jazda :) To bude supeeeeeeer. Kedy budes v BA ? Hehe ...
Moja, zajtra Ti ja strasne drziiiim palce ! Dufam, ze sa vyhajas a nepogrcas z tej cigarety. Teda, skus aspon na par hodin zahajat. Pusti si film, hm ?