Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
marushik,
svoje zlyhanie si nemozes ospravedlnovat tym, ze si chora, no zaroven sa na seba nepozeraj prilis kriticky a nehnevaj sa na seba. bolo, odislo...
kazdy mame nejake cesty a ziadna pre nas nebola pripravena len tak, bez nejakeho hlbsieho zmyslu. nam pravdepodobne univerzum chce ukazat nieco viac, ako sme mohli vidiet bez tychto sraciek. naucit nas vazit si malickosti, tesit sa s detailov, ktore si iny clovek ani neuvedomi a poznat hodnotu samych seba.
mnoho ludi nikdy nedokaze ocenit moznosti, ktore nam doba poskytuje a nenauci sa vazit si, co nam ponuka. my vidime aj iny pohlad na materialisticky svet plny honov za peniazmi, "krasou" a pomyslenou dokonalostou. to je vsetko iba vyplod prostredia a ludia z inych pomerov o tom ani nesnivaju. prave tieto faktory v roznom pomere nas dohnali k tomuto bremenu, a ked sa naucime si ich uvedomovat a s radostou prijmat pozitiva, ktore nam zivot v tychto podmienkach prinasa, prestaneme sa zatazovat tym dusu-drasajucim balastom naokolo, ktori vacsina ani nevnima, alebo ho berie ako samozrejmost.
idem uz asi dost do fylozofickej sfery, ale na svoje problemy sa obcas treba pozerat aj globalne. cez ne by sme sa mali naucit docenit ludi naokolo, ktori su odolny voci tlaku doby a vedia najst sebarealizaciu bez toho, aby boli prilis egocentricky. musime aj my postupne od toho egocentrizmu upustit, viac otvorit oci a pozerat sa na svet nie cez sirsi obzor, nie stale vsade vidiet len seba a vsetko zle vztahovat na svoju osobu.
neviem, ci tieto moje zvasty su niekomu na nieco dobre, ale takto to citim uz dlhsie, tak sa o to delim.
inak, mama od starkej doniesla vysluzku, v kuchyni na mna ciha urcite doza preplnena kolacmi, pokusalo ma to chvilku prevelice, ale radsej teraz este dusim salat a idem sa zavriet do izby, daleko od pokusitelov. :)
dobru noc a na zajtra vela zdaru.
sakra, dievcata...ja som sa zas prejedla..je uz toto normalne??? :( Viem, nie je, som chora ale...
A viete co bolo podnetom sa prezrat? Bola som u sestry, a ona, ako som uz spominala, tak velmi schudla teraz a citila som sa pri nej strasne tlsto, ale strasne :(...ako, aj vazim 10 kil viac ako ona...a automaticky som sa musela prezrat..ale nedala som to vonku, zatial, a asi ani nedam, ale je mi STRASNE, babky strasne, chce sa mi nebyť, zmiznut...ach jaj, ta moja psychika labilna blba...preco som sa dostala do toho ZACAROVANEHO KRUHU, do tohoto SVINSTVA???
Tie NAJ, niet co dodat !!!
Vďaka Oui...úžasné slová...
high priest,
nikdy ti nezelam ziadnu dusevnu poruchu. ci veris, alebo nie, dnes je obrovske percento ludi, ktori nejakou trpia, vacsinou su to omnoho menej napadne poruchy, od roznych strachov, fobii, uzkosti, zavisloti a pod, no i tie velmi strpcuju zivot.
ziadny clovek si za svoju poruchu nemoze iba sam, je sice len na nom, aby s nou nieco robil, aby si ju priznal a systematicky liecil, alebo zmiernoval, no nik si ju nevybera dobrovolne,i ked tebe to urcite pripada tak, ze kazdy si moze za to, co ho postihlo. ciastocne ano, dopomohli sme si k tomu kazda, no ani jedna za to nie je plne vinna len sama, svojou "hlupostou", alebo slabou volou, ci uz co pre teba znamena slovne spojene "pripeceny chory mozog"...
ak si potrebujes niekde masirovat ego, skusaj to robit u seberovnych, nie pri ludoch, ktori kazdy den bojuju s udelom, ktori maju a tebe sa o narocnosti tych bojov pravdepodobne ani nikdy nesnivalo. podla stylu tvojho prejavu sudim, ze seberovnu osobu tu najdes len tazko, kedze tu je kopa rozumnych slecien, ktore vsak osud niekde vohnal k okraju priepasti a oni omylom urobili zly krok a smykli sa. nikdy to nikomu neprajem, ale zo zvedavosti by som chcela vidiet ludi, ako si ty, ci by vobec nasli silu z tej priepasti liezt, alebo by v nej zhnili.
pripecene chore modzgy,ach jaj.Free your mind!
Oui, dakujem(e) velmi pekne za Tvoje rady. Urcite su pre mna velkou inspiraciou a dost nad tym premyslam co pises :) Je to super !!!
baby, inak stale pisem len v prvej osobe jednotneho cisla, to neznamena, ze sa nezaujimam o vas :)
len sa snazim uvadzat svoje postrehy, co funguje mne.
ja uz velmi nerozmyslam nad tym, kolko krat denne jest a kedy a tak, lebo ked som to prilis premyslala a sledovala, tak som sice jedla, no bola som stale zacyklena v myslienkach nad jedlom. vlastne som nan myslela cely den.
teraz uz mam take nejake odhadove mnozstvo, kolko si dam, ktore ma zasyti na prave tie 2-3 hodky, takze nepremyslam, co a kedy, ale dam si, na co mam chut, len zhruba to mnozstvo a potom si sam zaludok zapyta zasa. a necakam na vlci hlad, jem, ked uz trochu zacnem byt hladna. jasne, ze to mnoztvo je ine rano a ine na obed, ale zhruba uz mam odhad a teda jem tych 6 krat cca.
mne osobne dost padne, ked mozem, tak si obedove menu rozdelim na 3 jedla. teda polievka je jedno, potom, ked som hladna, tak pol porcie je druhe a zvysok je vecera. ale to plati pre restauracne porcie, ktore su podla mna extremne velke aj pre normalneho zdraveho cloveka.
ale zasa sa riadim pravidlom, podla hladu a chuti, neplanujem si nic na pevno.
okom odhadnem, kolko by ma asi mohlo zasytit, ale ak sa tak nestane, jem kludne dalej, alebo ak som este velmi mlsna, ale nemam uz potrebu sa prejest.
a ak mam chut na dezert, tak si radsej dam o trochu menej hl. jedla, prip. si dezert s dakym rozdelim, alebo si ho dam namiesto olovrantu. alebo len lyzicku medu/par jahod.
v podstate jem uz velmi pekne, priam ukazkovo, ani s tym nemam nejaky speci problem, dokym daka ta depka nepride. vtedy mam nastojcivu chut sa prejest, je jedno coho.
Zuzka :)
no, jasne ze je to len tvoj pocit! Urcite nie si tlsta, to mas len tlstu hlavu, plnu divnych tlstych myslienok :) ALe bez sradny, vazne.
Super ze si sa vytancovala, ja som netancovala uz dost dlho, okrem tanecnej:) Ale tanec zboznujem! To je moja najvacsia vasen, teda po jedle :D...ale verim ze sa to obrati a jedlo klesne na spodnu priecku..
A aj ja sa s teba velmi tesim :) a urob si masko, urcite, je to zdrave a este z takeho kuracieho mas aj dobry pocit ze sa z toho tak moc nepribera...ako, ja si dam kludne aj bravcove, ale len ked musim, lebo mi nechuti, citim z neho velmi tu chut "mäsa" :D
No, a s tym jedenim, myslim ze je to dobry napad, aj ja som nad tym rozmyslala, len ja si musim vybudovat pevnejsiu volu, lebo ja nemam problem jest aj 20 x denne, len ja si neviem dat malu porciu...budem trenovat, slubujem :) kazde 2 hodky je podla mna tak akurat...
len to neprehnat.
Vela zdaru :D