Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

wasabi

noo..hambim sa...mam za sebou druhu cigu..manzel pozera ci som sa nezblaznila...svokra...ani nehovorim....:(
Zuzi tak rada by som bola momentalne u teba...tam v BA...aby sme si dali nieco dobre spolu pakat...a proste taka pohodicka..pokecali by sme a tak...
jedno co nemam rada...stresy....a taketo situacie..

wasabi

Zuzik...ten odvar si proste nedam...uz len s dovodu...ze mlieko nenavidim...je mi na grc uz len k nemu privoniam....
no ja dnes nebudem spat urcite...do riti.....zajtra jak oklaveny dilnko pojdem bojovat za svoju vec...no "velice dobre dopadnem"...uz to vidim...

wasabi

baby..
ja som si bola cil zapalit..po dvoch rokoch...moja svokra(kt.mimochodom s nami zije)..sice nepovedala nic...ale jej pohlad hovoril za vsetko...bo svokor zomrel na rak.pluc.....
boooze..taketo situacie nenavidim....:(((( ani mi ta ciga nepomohla...skor sa mi hlava zakrutila....ale ja somar ...z nervov...do špaku somm ju vytahala.....

zuzka1911

wasabi, uz si si uvarila ten hajany skahe ??? Ono ta to aj ukludni ... Alebo kakavko. Nooo, to si mozno aj ja urobim. Inak, kakavo som mala aj vcera. Mozno aj preto som spala 11 hodin :) A mam take nizkotucne, takze pohodicka. To som si kupila - teda mamina mi to kupila, som ju poprosila, ona zije v zahranici a tam maju neporovnatelne kvalitnejsie potraviny. No kupila som si to kvoli tomu, ze ked budem mat vecer neprekonatelnu chut na sladke, aby som nemala vycitky. A mnami :) Inak, dalsi pokrok u mna - teda ono to mozno ani nie je pokrok, ale ja to za pokrok povazujem. Pijem polotucne cerstve mlieko. Lebo roky, vlastne cely zivot som pila tu nechutnu nizkotucnu bielu vodu v tych krabiciach, co vydrzi snad aj rok, lebo to ma v sebe kopu chemie. No a som si povedala, ze dost, ze vramci zdravsieho zivotneho stylu zaradujem aj nie vsetko len nizkotucne. A aj to ma chut dokonca :)

wasabi

yuka...
v prvom rade som stastna ze kominukujes tu...s holkami...vzdy je lepsie ked je nas na to viac...ako len same dve...hm?
druha vec...ja som nikdy nepisala ze sa mas stravovat extremne zdravo...proste ako OUI pise...a ako sa stravujem momentalne aj ja...jem proste to na co mam chut...ked som hladna...a pekne pomalicky...aby som citila kedy mam dost...ale nikdy nerozmyslam..ze toto nemozem..bo vela kalorii..to nie..to ta zase len obmedzuje...
to je ale sposob ako sa vystrabit z tej mrchy na B....ja neviem..ja som anorexiou nikdy netrpela...tie holky to maju zase o kusok tazsie...prijat jedlo ako take....ja ako bulimicka...pre mna nie je problem spapat hocico...ale pokial to je s mierou..nic si nevycitam..lenze anorexia je o niecom inom...aspon myslim...chudatenka moje...co si vycitaju aj posrany..napr.pomaranc..pre ne je to ovela tazsie prijat jedlo..nech je akekolvek...ja fakt smekam aj pred Zuzkou...ako statocne bojuje...pritom zije v byte sama..kde su kvalitne podmienky na.....no proste na vsetko....
HOLKY MOJE..ja vam dakujem za to ako bojujete...aj za vasu podporu...ale ja to aj tak nedam :(((((

zuzka1911

pytam sa,
ano, musime sa naucit jest VSETKO. Pretoze ak si budes zase vyberat len urcite potraviny, ze nebudes jest napriklad pecivo alebo zemiaky alebo ryzu alebo ja uz neviem co, budes stale dodrziavat iste pravidla a potom sa Ti moze velmi lahko stat, ze spadnes spat. Cize my sa musime naucit jest uuuplne vsetko. A nemozeme sa porovnavat so zdravymi dievcatami, ano, to si len hladas vyhovorky. Ony su zdrave, oni si mozu dovolit dietku, ale my nie. A to, ze jes normalne hned neznamena , ze musis aj pribrat. Ak clovek papa vsetko s mierou, nepriberie. Ale sama vravis, ze musis pribrat 10kg , takze Ty si kludne slahni aj druhu veceru. Ved to anorektickam odporuca. Bulimickam , ktore maju vahu v norme staci jedna vecera 2-3 hodiny pred spanim, anorektickam sa odporuca aj vecera druha. Nejake jablko alebo jogurtik.

pytam sa

yuka_, isla som naspet a az teraz som si vsimla ten prispevok, nejak mi to uslo prepac :(
ani mne neverili, neveria ale nechapem ako som mohla byt tak sprosta a mysliet si ze si to nevsimnu, netusia, ze to nie je napadne, krava som fakt. nejem ani cez vikendy teple :( yuka, moja strava? ovocie, zelenina, jogurty, cottage, ovsene vlocky, suchare a teraz som sa naucila jest aj cierny tvrdy chlieb, ubohe viem...ale ucim sa jest pomaly aj teple ale ide mi to ako lacnemu po...popoludni
myslis ze k tomu aby bol clovek vylieceny sa treba naucit jest aj nezdrave jedla? ale ved aj zdrave baby co chudnu tak sa v urcitom zmysle obmedzuju (no dobre zase si hladam len argumenty...idem spat) zajtra odpisem a esteraz mi prepac ze az teraz reagujem

yuka_

ja som mala den blbec, bola som mimo domu, strava vsade "zabezpecena"... rano jogurt s cistymi vlockami, desiata kava a kolac, obed chlebiky (nic ine sa fakt nedalo) a 2 samrony - trubicky plnene snehom, potom este zmrzka, kofola, doma pivko a teraz chvatakam biele chipsy... ohromne, nic moc zdrave, ale baby - uprimne, myslim si ze cesta von z PPP nevedie cestou "zdraveho jedla"... to je len podporovanie toho co robime, lebo si budeme stale nieco zakazovat a to nam bude chybat...treba jest vsetko aj blbosti ako ja :) mozno si to len hovorim pre seba ale myslim ze na tom nieco je.. co vy na to?
pytam sa, preco si mi neodpisala, urazila som ta niecim? alebo si si nevsimla? ja som cakala...

yuka_

ja som mala den blbec, bola som mimo domu, strava vsade "zabezpecena"... rano jogurt s cistymi vlockami, desiata kava a kolac, obed chlebiky (nic ine sa fakt nedalo) a 2 samrony - trubicky plnene snehom, potom este zmrzka, kofola, doma pivko a teraz chvatakam biele chipsy... ohromne, nic moc zdrave, ale baby - uprimne, myslim si ze cesta von z PPP nevedie cestou "zdraveho jedla"... to je len podporovanie toho co robime, lebo si budeme stale nieco zakazovat a to nam bude chybat...treba jest vsetko aj blbosti ako ja :) mozno si to len hovorim pre seba ale myslim ze na tom nieco je.. co vy na to?
pytam sa, preco si mi neodpisala, urazila som ta niecim? alebo si si nevsimla? ja som cakala...