Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
Človek by si myslel, že spraví babke radosť, keď s ňou chce vlastná vnučka stráviť sobotu, ale očividne nie ... Ja sama, ona sama, fasa ... Všetky kamošky v prdeli a ja sa môžem nudiť :( Asi pôjdem sama niekam na výlet, môžem ja všetko osrať ...
Ahoj mojko :)
Som rada, že si sem prišla, som rada, že som sem prišla ja. Neboj sa, všetko dáme dokopy, Ty naberieš počas leta odvahu a v septembri sa stretneme na skupinke (dúfam). Urobí nám to len dobre, spoznáme sa aj osobne (lebo ja by som Ťa veľmi rada spoznala...) a budeme bojovať spoločne, ale každá za seba :)
Neverím, že sa Ti na sebe nič nepáči. Pozri sa lepšie a určite niečo nájdeš :) Spýtaj sa sestry, maminy, tatina, najlepšej kamošky. Myslíš, že by si bola šťastnejšia, keby si mala iný "ksicht" ? Marushik, veru nebola. Pretože je to (opäť) v hlave a pokiaľ budeš rozmýšlať tak , ako rozmýšlaš , nebudeš so sebou spokojná nikdy, ani keby si bola úplá bohyňa !!! Ty sa musíš naučiť mať rada samú seba, budeš vyžarovať radosť a chlapi sa o Teba pobijú !!! Pretože pokiaľ sa "nenávidíš", tú nenávisť z Teba vidno, cítiť ju z Teba, nedokážeš dávať lásku iným a tým pádom ju nedokážeš ani prijať , pretože si myslíš "kto už by len mňa mohol milovať", že ?
AHoj moja,
vobec si ma neurazila, pretoze sama viem, ze urcite na tom nieco bude, urcite aj preto som taka, ze posobim urazene, len ja som stale v takom napati tu doma, ze sa citim fakt ako prasa medzi nimi...no, proste som sebec, ze len na seba myslim, lebo okrem toho je tolko dolezitejsich veci!! Len trosku mi je smutno z toho, ze doma akokeby kazdy problem ktory je, sa nepripusta, akokeby kazdy pozeral do zeme, myslel len na seba..ako ja :(...
Moja, 5 kamaratov? to je az az, ja mam asi 3 a aj ti su v BA, alebo niekde inde na Slovensku :-/ a tu doma mam tiez jednu super, ale ta nema cas, teraz totiz chodi vkuse na zajazdy do sveta s jej tanecnym suborom...inac, tiez bulimicka, teraz vraj uz abstinujuca...velmi sa ale tesim na nu, kedy ju konecne stretnem, lebo ona ma vie (okrem Vas samozrejme) najlepsie pochopit, ved vies Zuzi, sama mas taku kamosku...
A najst si na sebe peknu vec...hmm, to bude asi najtazsie, lebo ja na sebe fakt nic pekne nevidim...lebo ja mam este aj pocit ze moj "ksicht" je strasny, male oci, pehy, nos ako zemiak, divne pery...no, jednoducho nic :-/ Je pravda ze ked mam lepsie dni, tak sa vidim krajsie, len vacsinu casu nie. Viem, ze sa pacim niektorym chalanom (je ich fakt minimum), ale nikdy som este s nikym ani nechodila, lebo teraz to poviem sebecky, ale asi mi nikto nebol dost dobry, alebo co...a ked sa mi aj niekto pacil, a zistila som ze aj ja sa mu, tak som sa zlakla a automaticky som zacala pocitovat k tomu chlapcovi odpor...no, chudaci chlapi, je to divne ze takto reagujem...ale preto som zacala o tom pisat, lebo to som chcela povedat, ze ak mam svetle chvilky, ze si poviem ze predsa to nie je az tak so mnou hrozne (ked som pekne oblecena a a namalovana), tak je to po tom, co mi to naznaci alebo povie nejaky chlap..hmmm
A po tychto riadkoch sa citim ako male decko...
Hmm, Zuzi, kazdopadne dik, ze mi stale viac otvaras oci :-*
Ahoj Marushik môj :)
Ja práveže stále chodím niekam von, stále sa snažím niekde sa flákať, aby som nebola sama a neprepadali ma brutálne depky a nerobila potom idiotiny. Včera po práci som hneď išla po kamošku, išli sme do potravín, kúpili šampusík a papanie, u mňa doma si urobili chlebíky, vypili ten šampusík a potom sme ešte išli na vínko do mesta. Vynikajúco sme pokecali, no už o polnoci som aj bola doma v posteli, keďže som išla ráno na 8.00 do práce :) Kamaráti sú úžasní, hlavne tí, ktorým na Tebe naozaj záleží :) A tých je sakra málo. Ja mám naozajstných kamarátov tak max 5, ale myslím si, že to bohate stačí ...
Marushik, môžem Ti povedať môj názor na tú celú Tvoju situation ? Dúfam, že sa nijako nenahneváš na mňa ... Podľa mňa je u Teba najväčší problém to, že sa stále vidíš ako tlsté prasa, nevieš sa s tým zmieriť a odtiaľ potom vyúsťujú všetky hádky, si nasratá na celý svet, máš depky a pôsobíš na všetkých urazene aj keď to tak nie je ... Ja to veľmi dobre poznám. Skús sa prosím Ťa popracovať na tom. Pozri sa do zrkadla a nehľadaj len tie partie, ktoré sa Ti nepáčia, skús pohľadať na svojom tele veci, partie, ktoré sú pekné, ktoré Ťa robia jedinečnou ... Mne sa na sebe páčia napríklad moje oči a pery :) Takže, keď sa najbližšie napojíš, napíš mi, čo sa na Tebe páci Tebe !!! Ok ?? Máš veľké prsia ? Super, daj si push-upku a ideš :) Mne sú aj tie najmenšie podprdy veľké, no čistá katastrofa. Máš väčší zadok ako by si chcela ? Aj ja, no a čo. Ale vieš čo ? Mala som ho ešte o 10cm väčší ako teraz a ľuďom sa páčil viac (mi bolo povedané :) ). Mám krátke nohy a neznášam svoje tlsté ruky ... Nuž ale iné mať nebudem a musím s nimi žiť ešte asi dosť dlho, takže sa musím s nimi stotožniť. Každý má nejaké. Treba naozaj na sebe hľadať to, čo sa nám páči a určite aj Tebe sa niečo na sebe samej páči :) Objav to !!!!
Babky, zly den...:(
ja viem ze mate kazda X problemov a horsich a vsetko...a ja sa snazim tesit zo zivota, snazim sa tesit z toho ze som doma... ale nejde mi to...ja sa tak neznasam...neberte to ako nejake vyhrazanie alebo vydieranie, alebo nieco podobne prosim :( , ja len..potrebovala som to dat zo seba vonku...
Moooja :(
kludne si poplac, aspon sa ti trosku ulavi. Ja viem, mala by som si to cenit ze som medzi tymi ktori ma vlastne maju najradsej...a sa stazujem, namiesto toho zeby som bola rada...
Skus ist niekde vonku,do prirody, alebo medzi ludi, aj ked ti to tvojich blizkych nenahradi...len sa neizoluj, prosim ta, lebo to bude len horsie, hmm? A tes sa na Vasich, bude to super ked s nimi budes Zuzi. UZ coskoro!
A si uuuuzasna ako to zvladas...sama bez rodinky, uau, vazne Ta obdivujem.
Viem, asi som Ti neporadila nic dobre, konstruktivne, ale vydrz, BUDE DOBRE :)
A keby nieco, napis...
Marushik,
buď rada, že môžeš stráviť celé leto s rodinou, mne hrozne všetci chýbajú, že sa asi teraz aj rozrevem :( Veď sa nemám ani s kým pohádať ...
dakujem kocice za podporu, teraz mam toho este dost na vybavovanie, tak idem makat a ked budem mat trochu frei, tak dam vediet, co som pozistovala, aj ohladom skoly, aj ohladom doktora.
drzte sa vsetky :-*
Ahoj Oui,
ja si myslím, že je dosť možné, že treba tie hárky odovzdať až do konca augusta - u nás to tak aspoň je. Tak snáď aj na tej medine :) Zisti a držím Ti s tým palce !!!
BTW, všetko najlepšie želám :) Hlavne málo stresov zo školy a veľa síl v boji s týmto tu !!! Ja si dneska pripijem aj na Teba, som sa teraz rozhodla :)
Nemám skúsenosti so žiadnym psychológom, psychiatrom ... Akože, chodila som k doktorke Dymovej, ale to je úplná krava (na Mickiewiczovej, na PPP oddelení). Akurát mi chcela dať všelijaké lieky a čo ja viem čo, ale to som, samozrejme, odmietla. To akože fakt nie !!! Tiež chcem nejaký ľudský prístup a ten som našla u svojich dobrých kamarátov a kamoške, vyliečenej :) A tu, kde sa môžem podeliť o svoje pocity. Už som sa z toho raz úplne sama dostala, zvládnem to aj teraz ! A od septembra chcem určite chodiť na tú skupinu.
Oui, držím Ti dneska v škole palce, daj vedieť ako si dopadla :)
Ďakujem Zuzka.... :)