Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
pytam sa,
to, ze si dostala menzes je urcite dobre znamenie ... ale musis stale bojovat, kedze mas stale tieto chore myslienky typu "chybaju mi vypukle kosti". Musis si uvedomit, ze chces byt zdrava, nechces, aby cely tvoj zivot sa tocil okolo zradla atd. Kolko vazis a merias ? Ja uz som nejako stratila prehlad o tomto.
a prepacte mi ze az po takej dlhej dobe sa ozyvam, nervim zo seba a tak som sa radsej nezamyslala a pomenej sem chodila...aj sa tesim ze sa citim zdravsie, aj mi to lezie na nervy lebo ved "ja nemozem byt zdrava" a chybaju mi tie vypukle kosti :( ale bojujem :)
a drzim palceky aj vam :) ako sa vam dari?
dievcata, asi 2 tyzdne sa snazim normalnejsie/viac jest (iked uz to citim aj na sebe...)
nechapem tomu ale po tristvrte roku som dostala kramy, to znamena ze toto je uz moja vaha na ktorej mozem ostat? uz nemusim priberat?
ja chcem byt hlavne zdrava ... a nechcem, aby jedlo ovladalo cely moj zivot
ja sa ale citim ovela lepsie ako ked som mala 65 a viac..a cim menej vazim a som spokojnejsie, tym menej jem (u mna je to pozitivne, nie ako u vas, to mate asi opacne) a aj sa snazim zrdavsie :)
Ammanda,
moj sen bol kedysi mat 57, potom 55, potom neviem co ... Pokial sa nezmieris s tym ako vyzeras, stale budu Tvoje sny nizsie a nizsie a nikdy nebudes spokojna !
Yuka, ja vzdy v lete take kilo priberiem, asi je to tym, ze su grilovacky a nie vzdy to mozes "ist dat von", alebo je teplo a najes sa az vecer ... Alebo uz nevies na co sa mas vyhovorit, ze preco nejest atd. Neviem. Ale momentalne som rada, ze nechodim grcat po kazdom jedle a kazdy den a ze daco vobec jem, lebo posledneho pol roka az tristvrte roka bol pre mna kriticky. Citim sa lepsie a dufam, ze uz to bude len a len lepsie.
Vcera som skoro nic nejedla, dneska zatial 4 marhule a banan. A ja sa zvyknem dotlacit zeleninou - je to zdrave, nepriberiem a nemam az take vycitky. No sem tam hej, sem tam drcam aj salat ale uz menej ... Takze u mna tiez pokroky :)
baby ja by som sa vas rada opytala, jak to mate s jedlom vy - neviem ci mate anorexiu alebo bulimiu, ci aj aj...proste vy ked nejete vam nechuti alebo sa proste tak neskutocne ovladate? a to nieste hladne? nieje vam zle odhladu? ja mozem jest aj v tropickom teple a veeeeela.
ja mam okolo 178 a 58-60 kg
ahojte, dlho som sa neozvala, ale citam vas tu stale... stalo sa toho veela v poslednom case, ale zda sa mi ze som na tom lepsie. jem pravidelne, jem vsetko, nijako sa neobmedzujem. obcas vraciam, nie casto... asi preto, ze celkovo jem pravidelne ale pomenej, mozno je telo hladne... ja neviem, kto povie? problem mam so zmrzlinou. mam ju strasne rada a neviem zjest len trochu ale zvalcujem celu skatulu alebo si kupim 5 kopcekov. to je asi vela, ze? ani neviem, kolko to ma kalorii... chvalabohu...
napr. dnes rano som este nejedla, lebo som sa pohadala doma a tak ani neviem koho trestam, ci seba ci niekoho druheho... na obed si dam asi trochu, mame svieckovu, ale ja nemam rada knedlik, takze si dam max. 2 kusok masa a omacku... cez den to este zvladam ale akonahle pride vecer, zjedla by som kona...baby, vy co jete takto v lete? chuti vam teple? nasi stale robia polievky a mne je z toho horuco, preto mi chuti az ked sa schladi vonku vecer... a preto by som asi stale jedla zmrzlinu...
este nieco som zacala robit, ked mam chut sa prejest, mne veru nepomoze striedmost. takze sa napriklad napraskam ceresnami, ako vcera :) a potom uz nemam samozrejme chut sa prejest a vycitky tiez nemam... divne, ze? ale pomaha mi to...
no dakujem :) ale racej by som bola mensia :) tych 55 kil je moj sen! to by som bola snad aj spokojna aj ked to asi nikto z nas nikdy nebude
A moje "anorekticke" obdobie je uz davo pase, kedze vacsinu casu sa len prejedam, vkuse som sa prejedala aj pol roka, a to kazdy jeden den! nesla som caspo ani do skoly lebo ma hrozne bolel rano zaludok, no ale ked mi trochu vytravilo hned som doseba hodila vsetko co som nasla (a to aj stary chlieb,tyzdnove rozky, surove veci co som nestihla v zachvate ani uvarit) to bol hnus :( fakt hnus...teraz uz jedavam relativne normalne ale aj tak asi trikrat tolko co ostatni a prevazne sladkosti a cokoladu a pecivo co je bieda :( aj ked semtam salatikujem uz to neni co to byvalo