Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

yuka_

ahojte baby, tak ja neviem, ci mam byt na seba hrda alebo co. no nevracala som!!!
R: biely jogurt
O: pol porcie pecienka sote, ryza (vsetko na prirodno, iba ol.olej troska)
po obede sme sli na vylet, dala som si pol langosa so smotanou a syrom a velku zmrzku
Olovrant (na navsteve kusok smotanovej torty, 3 take mini malicke croasanty slane)
V: dala som si vzhladom na navstevu a vylet iba jeden maly platok celozrnneho chleba s kur. sunkou a vela zeleniny

teraz vecer nasi este otvorili bonbonieru, dala som si aj napriek pokuseniam iba 1 kusok a dorazila som to salkou light acidka a 1 mrkva :)

co vy na to? mam pocit ze som cely den jedla, preto mam pocit ze som jedla vEELA, ale ked sa tak zamyslim, nezjedla som toho az ta strasne vela, ze? (ale klamat ma nemusite :))

wasabi

holky moje...
mam vypytučke...priznam sa...inak sa nedalo....dnesna prehra....to ma vazne dostalo....ani neviem ci mi pomohlo to ze som si troska vypila....praveze rozmyslam teraz aky je ten zivot....chvilocku sa tesis...ale bum..aby si nebola moc vytesena...hned ti soti ranu pod pas...a ty sa musis s tym vyrovnat..a ist dalej..
nehladiac na to ako sa musime..este k tomu..pasovat s tou nasou chorobou.....keby som bola sama..cele to asi vzdam...ale mam manzela ktory ma miluje..a mam deti..ktore mi X krat za den povedia ako ma lubia....to sa nedaaaaa....

wasabi

inak holky..napisem vam jednu vec...
mali sme stretko zo strednej....no mala som stresy jak hovado....aale....viete ako to dopadlo???...dojdem a tam pekne tetušky...vsetky tlste...ucesy z roku raz dva...doobliekane jak ..no hruza...neviem..ja napriek veku sledujem modu...atd....mne napr.ludia hadaju o 10 rokov menej..to potesi :)))
no a dosla som tam...to ste nevideli...tie nevrazive pohlady...ako ma zbadali..hned som mala o par kamaratok menej..vlastne sa so mnou bavili len tie co mi boli srdcku najblizsie..no a plus chlapi :)))))
naco to vlastne pisem??..neviem...lebo mam v hlavicke troska...to sa nedalo...dnesny den bol masaker...a musela som to nejak....s mojou naaaaaaj kamaratkou zabombovat....co uz :)))))

wasabi

..este nieco by som chcela....
no ze prvy x sa mi nepaci ze som tak schudla....ale velmi tomu dpomohli nervicky z poslednych dni...ja proste nechcem mat menej...to sa mi dnes stalo prvy x v zivote...to je asik dobre nie?....dokonca si pripadam pri 54 kg moc chuda...to uz co je holky????
asi spravny pohlad na seba samu....aspon z toho sa mozem tesit....ze mam zrely usudok...ale aj tak slzicka este vypadne...no som len zena....a velmi citliva..takze taketo prehry so mnou dokazu pekne zatocit....:((((

wasabi

Zuzulik moja....
vsak ty musis mat tiez postavu ako bohyna...no len tie nase chore mozgy..no vies...mne to stale kazdy vravel...no ze super kostra a tak...chlapi sa otacali..uz ked som mala tych 57..ale ja som mala v hlavicke..no sama vies...tlsta svina....atd.
ono je to cele o vnimani seba samej...musis sa proste prijat taka aka si...a stotoznit sa s tym..ci uz mas tolko alebo tolko...ja napr.som vyzerala dobre aj pri tych 57kg...ale furt som myslela ze tucna svina...lenze keby som mala aj 45kg...stale by som bola nespokojna...to uz nie je potom o kilach...to je o inom..vsak vies...:(
idem si zapalit..veris tomu??...ja sama nie.......

zuzka1911

To je super ! Deti Ta vzdy urcite vedia rozveselit a dat Ti potrebnu lasku :) Tesim sa. No ale ved Ty si akaaaa bohyna :) Postavicka ako lusk, nemusis vobec nepkarcit, pekne cele leto s deckami na kupko, este sa aj super opalis a bude ! Ja som dnes mamine "nakazala", teda som ju pekne poprosila, aby mi kupila riflovu mini suknu. Som sa rozhodla, ze idem aj ja nosit veci nad kolena. Paci sa mi to a chcem to nosit aj ja. Ved tiez sa nemam za co hanbit. 55kg a 167cm je uplne ideal a baby, ktore by mozno mohli mat depku si take kludne daju, daaaam si aj ja :) Mozno sa odhodlam aj na trocko bec rukavov - neznasam svoje ruky totizto, ale asi Vas to neprekvapuje :)
No, ja uz tu sedim v obyve a cakam ako na smrt :(
Pozdravujem Vas a ak to nevyjde, poplacem si aj ja ... Tesim sa na stvrtok, bude spominany vecer s kamoskou. Papanie a vinko a tak :) Tak aspon sa mam na co tesit. A tesim sa aj zajtra do prace !

wasabi

ZUZIK..
salatik vyznel skvele.....pokial ti chutil....neni o com...ja som ale na taketo jedla zrovna moc velky gurman neni...
ja radsej take klasicke...ktore su mozno ani neni zdrave...ale ja ich lubim..a nechcem si odopierat to co mam rada...mne to nevadi ked zjem aj kalorickejsie...ale hlavne ze si pochutim...vidim ze ty take zeleninkove specialitky milujes..takze neni o com...kazdy ma papkat pekne to na co ma chut...
inak sranda...si mi odporucila vybeh na zmrzku s deckami...a to uz som bola s nimi na kupalisku....ako rovnako rozmyslame..:) ze zrovna tie deticky ta dokazu dat znova do normalu...
aj ked som pritom mala stale brile na ocach...no lebo slzička se vloudila...a dost casto...no taka lutost...ale som si to tam uzila...
a viete co moje???
doteraz ked som sla na kupko..myslim minuly rok..s takou malou dusičkou...stale som mala pocit ze sa na mna vsetci pozeraju...ze som sakra tlsta a tak...pritom 57 kg pri vyske 170..no debilny mozog...co vam poviem...
ale mam radost..ze dnes som sa tam citila ako bohyna :)))..no prvy x som si uvedomila ze mam dobru postavu(inak dnes uz 54)....aspon to mi dodalo troska radosti...ale slzicky stale padali...ale stale menej a menej...co uz...prehrmi a bude lepsie ;)

zuzka1911

wasabi,
presne ako pises, zivot ide dalej a ked nestratis nadej a budes dufat a hlavne aj nabuduce urobis vsetko preto, aby to vyslo, urcite ti to vyjde. My budeme na Teba mysliet aj nabuduce a drzat Ti palce. A kludne si poplac, mne osobne to pomaha. Niekedy sice potom rano vyzeram jak debil, ale ved co ... A nic nie je take dolezite ako vlastne zdravie. Pretoze co potom ? Potom uz nic ... Ja som prave zjedla obed - uplne bombasticky salat. Dala som si tam samu dobru zeleninu, vela mladej cibulky, ktoru ja milujem a teraz, ked som "single" si ju mozem plne uzivat :) Uprazila som si do toho cerealnu bagetku na masle a spravila som si tam dresing z nizkotucneho acidka. Ze mnam. Max som si pochutila. Mam teraz take spokojne brusko :) Ucenie mi vobec, ale vobec nejde. Neviem, vecer ma asi chyti panika a zase nebudem spat. Boooooze, mna raz z tej skoly naozaj porazi :( Uz to chcem mat uspesne za sebou , aj preto by to bola pre mna katastrofa, ak by som musela ten rocnik naozaj opakovat. Tak strasne to tam neznasam, ze nech uz to mam aspon cim skor hotove !!! Nie wasabi, ja sa nebudem trestat grcanim, to urcite nie. Len ... aby ma to zlyhanie k tomu nedohnalo :( Ale budem robit vsetko preto, aby sa tak nestalo. To radsej nepridem domov, aby som nemohla navstivit hajzel :)
Nooo, takze idem si ja skusit este vyratat tie priklady, ktore vobec, ale vobec nie su uplne vymyslene veci. Ani neviem co ratam :( Kokos ...
Wasabi, dnes si oddychni, nieco dobre spapaj, bud v spolocnosti prijemnych ludi alebo chod s deckami na zmrzku :) Deti Ti urcite vycaruju usmev na tvari :) posielam Ti hug a cmuk :)

wasabi

Nevyslo to :´(
ja viem...zivot ide dalej..ale veeelmi to bolo pre mna dolezite...velmi...
je mi teraz velmi smutno :(( aj som si poplakala...ale urcite sa nemienim vytrestat grcanim...to si urcite nemyslela vazne ze Zuzik....

stale si vravim..snazila som sa..dala som do toho vsetko...ale boli tam ine okolnosti..s kt.som neratala...no co uz...
jeden boj som prehrala..idem sa teraz tesit aspon z toho..ze ten najhlavnejsi boj pomalicky vyhravam...
taketo prehry ma predsa nemozu stiahnut naspat..kde som bola...za nic na svete...
pridu dalsie sance..a raz to vyjde...takze tak...
vdaka aj tak ze ste mi verili...papa..

zuzka1911

wasabi,
teraz som si spomenula, ze som zabudla zareagovat na Tvoj prispevok :) no pekne, pekne ... ja si veru dneska tu colu kuuupim, mam znova na nu chut :) hambac si ja odpustim, to radsej nejaku bielu , najbledsiu bagetu :) nejsom moc hamburgerovy typ, ale Tebe ho moooc doprajem a dufam, ze si si pochutila :) ved aj take treba.
dnes sa o Tebe rozhodne ? daj nam, pls, vediet ... ja uz som sa vzchopila a zobrala som to za ten lepsi koniec a nedepkujem - momentalne :) hehe ... proste som si povedala, ze ved je to len skola a srat na to. urobim , neurobim, stresovat mi nepomoze. idem si este daco vyratat a ak to nepojdem, serem na to. v telefone uz mam dane pdf-ka, tak snad aspon teoriu opisem :) nuz, zajtra akurat na mna myslite. wasabi, dnes ocakavam news, ok ???

cmuk baby