Požadovaná funkcia je prístupná iba pre administrátorov

Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

zuzka1911

Ammanda,

no podla mna nie si uplne cisty pripad toho prejedania sa, lebo ked si zila na jogurtiku denne, to je anorexia. Anorexia je psychicka porucha a nie je podstatne, ze baba vazi 40 kil.. Pretoze zdrava baba moze mat tiez 40 a anorexiu nema. A mozes mat anorexiu aj pri 58. U mna to tak tiez bolo. Ja som mala 53 a bola to anorexia, lebo som zila z mandarinky denne, ktoru som potom itak vygrcala ... Pred tym bulimia a potom tiez. No ono je to cele zacarovany kruh, z ktoreho nie a nie sa vymotat. Teraz mam 55-56, vysku 167 a citim sa sice hnusne tlste, ale psychicky ooomnoho lepsie. Dokonca nemam nechutne cierne kruhy pod ocami, ludia mi vravia, ze uz aj farbu ako tak mam... Asi je to takto lepsie. Ale schudnut by som chcela. A mozno ani nie. Ja neviem. Ako kedy :( Neznasam tuto chorobu !!!

ammanda

Zuzka1911 ja neznasam pocit plneho zaludka ale co narobim ked sa neviem ovladat. Keby som mohla chodim kadzy den na vyplach...vlastne som vzdy zavidela babam s anorexiou a bulimiou - im ten bordel aspon nekvasi v crevach. A co som si pisala s ostatnymi babami, su na tom vahovo podobne, ono si asi to telo zvikne aj metabolizmus a prisposobi a vsetko sa ti nikdy neulozi :) Ale aj tak som byvala tucnejsia, max bolo 70 kil a potom pol roka hladovk a schudla som na 58 a tak dokola....tiez som bola na nizkotucnom jogurte a jablku denne, neviem ci sa to da nazvat anorexiou...lenze strasne som bola hladna a nic som nevladala, nakoniec som sa po case aj tak neovladla a prezrala sa a potom na druhy den nic nejdela...vlastne klasika :)
Dievca BA zavidim ti normalne - teraz som pribrala za vikend dve kila som som sa nudila doma a sere mato, racej keby som sa z toho mohla tesit ako ty
Vy kolko vazite pri akej vyske?

BA dievca

Cauko dievata!
No ja sa mam v poslednom case ovela lepsie. Velmi rychlo som pribrala 2kg!!! Chapete? Aj sa z toho tesim, a zaroven mi je dost blbo, no nechavam to tak. Tak to ma byt a tak som krajsia.
Aj ma minule pochvalili ze mam krajsiu postavu a uz sa snazim pocuvat len ludi okolo seba a nie samu seba...
Som aj trosku oopalena, mohlo by to byt aj lepsie, ale na mna je to celkom fajn.
Tak sa drzte!
Papa

zuzka1911

Ahojte baby,

Ammanda, kedze sa po tych Tvojich zachvatoch nalievas laxativnymi cajmi, nie je to vlastne bulimia ? Lebo bulimia nie je len o vracani, ale aj o laxativach ... Hm ? A podla mna vahu nemas nejaku velku a babu so zachvatmi prejedania si ja predstavujem omnoho vacsiu ... No ja neviem. Ty mas rada pocit plneho zaludka ? Lebo ja to doslova neznasam, ja mam skor rada, ked ho mam uplne prazdy a niekedy ked vraciam ma prepada panika, ze mi tam este nieco zostalo. Prepac, ze sa Ta na toto pytam, ale zaujima ma to. Ty si si presla aj anorexiou a bulimiou ?

Wasabi, ahoj :) Som rada, ze sa ozyvas, lebo mam pocit, ze som tu sama :( Ja nejako extra neprazdninujem, staaaale som v praci odkedy sa mi skoncili skusky. Hm ... Aj by som prijala nejake volno, oddych, dovolenku. Citim, ze by som to potrebovala. No ale co uz, musim pockat do sept., az vtedy sa chystam na dofcu :) Ja som biela jak stena, mozem sa opalovat kolko chcem, itak sa neopalim. Ale mne to nevadi, hovorim si, ze aspon nebudem mat vrasky a biela farba sa mne osobne hodi viacej... Hehe ... Grilovacky, mnaaaaam. No ja som vcera jedla "az" ranajky a potom kalerab , ktory ma poriadne zdul a uz som nic ani jest nemohla. Takze fasa ... A chytaju ma nejake depky posledne dni, ze som tlsta. Asi z tepla, neviem. Citim sa hnusne :(

wasabi

Ahoj kocky.....
no my sme boli par dni rodinka so znamymi na chate...uplne v riti v horach...ziaden net...dokonca ani signal na mob...ale pohoda...nechybalo :)))
ako sa mi drzkate???...no tam sa furt grilovalo...no co...papala som aj take...grilovane :))))..viem ze to nie je moc zdrave...take grilovane...ale viete ako veelmi chutilo?? :)))
zlaticka moje nemam cas teraz citat vase prispevky...som tu len na skok...ale musela som sa pripomenut...no aby ste na mna nebodaj nezabudli :D
snad prezivate prazdninky uuplne krasne a super...a mozno ste uz jak cokoladky...no pochvalte sa :))))
ja tak poskromne...moc ma nebavi lezat len tak na slnku...ja furt musim nieco robit...najlepsie je ma vyhnat do zahrady...okopavat..alebo tak..hmmm...len nemam do akej :DDD

ammanda

ja som skratovala dnes ked som sa postavila na vahu :) kedze mam zase nad 60...168/60-61, mavala som viac a viem ze ja som schopna pribrat pet kil ze ani si nestihnem vsimnut, tak to treba stopnut kym je cas lebo sa z toho zas rok nevymotam...
moja diagnoza je "zachvatove prejedanie", divne to tu takto pisat :)vlasnte no nema daleko od bulimie, akurad ze moje ubohe telo sa s tym mnozstvom jedla musi vzdy vysporiadat, cele dni sa nalievam laxativnymi cajmi a to je tak vsetko :( fasa zdrave :( kazdopadne som natom ovela lepsie ako kedysi, len si musim davat pozor