Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
Ahoj Ammanda,
dakujeme, snazime sa ako sa da :) Ja som z BA, ostatne baby ani nie ... Ty ? Ty si ako na tom ? (ze ktory si pripad z PPP ? a preco chces schudnut ? aku mas vahu a vysku ?)
Ja som mala dnes asi nejaky skrat alebo co, ale v pohode, vyspala som sa z toho a teraz sa chystam do kina. Cely den som upratovala ...
ahoj zuzi :) ja tiez chcem schudnut 5 kil...nemam sice bulimiu (moja tema je bohuzial vedla) ale citala som si tu niektore vase prispevky a ste fakt zlate ako sa podporujete :) ste z ba?
Haloooo, kde ste kto ? Citim sa hnusne, chcem schudnut 5 kilo !
Ahoj Marushik,
dakujem Ti pekne za pochvalu :) Tesim sa z toho aj ja. Teraz som dopapala salatik, ale krevety som si tam nakoniec nedala, lebo ked som odchadzala z domu, zabudla som ich vybrat z mrazaku a teraz som uz bola hladna. Takze zatial rano bola kasa, potom jablko a teraz salat s takou cer.bagetou a tak, klasicky ako si to robim. Bola som na tej kave s kamoskou a v zahrade - dedo s babkou sa tesili, oni si to tak cenia ti stari rodicia a ja mam potom dobry pocit, ze som spravila dobry skutok. No dnes naozaj vydareny den. Marushik, co chystas Ty ? Napis mi potom , prosim, ze co a ako, som zvedava. Treba hned od rana s optimizmom - teda uz vecer ked zaspavas si treba povedat, ze zajtra bude super den, lebo si ho super urobim !!! Ja to poznam na sebe, ked je rano dobre, vsetko ide lepsie, ale ked sa rano do*ebe, no celeee zle ! Aspon u mna to tak vacsinou je. Mne ale strasne pomaha aj soferovanie. Milujem soferovanie. Hudba uuuplne na plne pecky a idem si. Teraz cez prazdniny sa super jazdi po meste. To mi vzdy maximalne zlepsi naladu.
Marushik, co sa tyka lasky - Ty musis hlavne chlapovi DOVOLIT , aby Ta miloval. Nie je to tak, ze si priliz ludi nepustas k sebe ? Lebo mas k sebe odpor, davas to strasne najavo a chlapi to vycitia, ze nieco nie je ok a chlapi nechcu problemy. Je to tak, zle sa to pocuva, ale je to naozaj tak. Chlap chce zenu, ktora sa usmieva (jasne, to sa neda stale), ktora rozdava lasku (co Ty, mojko, nevies, lebo mas v sebe len nenavist k sebe samej) , ktora je proste sama sebou a je so sebou spokojna. Jasne, nikdy nebudes uplne maximalne so sebou spokojna, to nie je nikto, ale chapes ... Zmierena so sebou a nie furt vypravat o tom, ze : tlsta som, tu mam sunky, tam mam sunky, chlap chce zenu, co sa aj naje, ne len same salatiky a pi*oviny ... No musime na tom makat. Do riti, toto si tak vycitam - ze som odmietla tolko pozvani na veceru len kvoli tomu, ze som sa hanbila jest pred ludmi, ze to malo byt v restike a z toho som mala paniku (este aj trochu mam). Proste celkovo som to odmietala preto, ze by som sa vobec musela najest... Fasa. Som uplna krava, uz to nikdy neurobim ! Takze Marushik, nahod usmev, dobru podprdu, optimizmus a ides. To zabera najviac. Ziadne mini sukne, to je povrchne, chlapom (dobrym chlapom) sa paci baba prirodzena, sama so sebou spokojna, moze mat aj par kil navyse. A prosiiiiim Ta, prestam si mysliet, ze si tlsta, lebo nie si. Mas 167cm (aj ja !!!) a 63kg ? Tusim tak si pisala . Vies co moja ? Ja som raz mala 70kg ! Takze ticho. Ked som mala ja 63, vobec to nebolo tragicke, uuuplne v pohode som vyzerala, takze si Ta viem uplne predstavit. Ziadna tucna svina nie si . A keby si mala 50, bolo by to jedno. Pokial nezmenis myslenie, proste to bude jedno. Taaaaaaaaaaaaaakze hlavu hore a snaz sa moja ! Hrozne si prajem, aby si sa tak zle necitila. Ty pochybujes o laske rodicov ? Prosiiim Ta, co to trepes... Rodicia Ta miluju. Hej, ja som tiez nikdy nejako extra ich lasku nepocitovala, lebo mne davali najako len moje neuspechy, prehry, neustale porovnavacky s inymi detmi. Hento robim zle, tamto robim zle, ine deti vsetko stihaju a ja nic ... No zle. Lenze na navstevach mama rozpravala o tom, aki sme s bratom super uzasni (jasne, mohla to niekedy aj nam povedat, ale moja mama ma zvlastne vychovne praktiky) ... No ale to uz je minulost a treba sa zaoberat buducnostou a teraz sme v pritomnosti, zbytocne riesit co bolo, dolezite co bude. A viem, ze chcem byt zdrava a tesit sa zo zivota a z kazdeho dna a nie sa len zaoberat zradlom a vlastnym nestastim. Je predlzeny vikend, nieco podnikni aj s mamou. Marushik, nemyslis, ze Ty chces trpiet , aby si tym trestala rodicov ? A ze im nechces o svojej chorobe povedat, lebo chces, aby na to dosli sami ? Ja viem, o com hovorim. Lenze potom som si uvedomila, ze ja vlastne netrestam nikoho ineho len seba. A ze cim skor s tym vyjdem von, tym lepsie pre MNA. Ved pockaj este, nemusis sa nikam ponahlat, mas na to cele leto, len prosim Ta, NETRESTAJ SA, ROBIS TYM ZLE SEBE A NIKOMU INEMU ...
Baby, jedna otazka, ake ste znamenie ? Velmi ma to zaujima :) Dakujem a tiez prajem pekny den. Marushik, napis co a ako, co papas a negrcaj :) Hehe ... Cmukac
Ahojte babky,
takze Zuzik,
som rada ze sa uz mas trosku lepsie, ze mas super plan na dnesny dnik, ides medzi ludi a tie krevety, super napad :) Obdivujem ako si zvladla vcerajsok, proste ze robila si vsetko preto, aby si nemusela mysliet na jedlo, jedenie a ze si sa dokazala premoct a neprezrat sa, ako som to spravila ja... Prave preto som mala otrasny den...ja neviem, myslela som ze ked budem doma, bude to lepsie, ale je to horsie :( ach jaj, mohla by som sa uz konecne odosobnit od toho, co mam staaaale v hlave, v myslienkach, akokeby som stale mala niekde vysvieteny napis: SI TUCNA, a K TOMU S OTRASNYM KSICHTOM! MUSIS SCHUDNUT! a to ma obmedzuje vo vsetkom, v mojom konani, spravani, pohlade na realitu, vo vztahoch...akoby som bola v nejakej klietke, z ktrej sa neda vyjst von, do slobody...chcem sa toho zbavit! Tym ze som doma, je to len horsie, ja nechapem..teda chapem, porovnavam sa a idem sa zblaznit z toho, ze nikto nevie, co tajim, preco som taka aka som, preco nemam naladu a je mi smutno..a najhorsie je ako som uz spominala, ze to posobi tak, ze som nshnevana na cely svet a urazena...ach jaj. Dnes od rana placem, s prestavkami smozrejme, a mamka sa ma pyta, ze ci mam alergiu, ze mam stale take opuchnute oci...ja viem, som blba, ze jej to nepoviem, ale este mi je aj do placu z toho, ze jej to nedochadza, alebo mozno aj hej, ale nechce pripustit, ze by som sa ja pre nieco trapila...proste alergia je pripustnejsia...A viem, ze je to len na mne, pretoze na druhej strane, fakt to tak vyzera ze som len urazena a alergicka na prach...
Zuzik, paci sa mi ako si sa popasovala zo vcerajsim dnom, si uuuzasna! A aj to vinko, aj ked sama, je super ze si si aspon trosku uzila chvilku hoci sama. Aj take chvilky v nasom zivote su potrebne. Ja si neviem ani tak nejak oddychnut, dat sa do "pohodicky", vypnut...cize spravila si dobre. A chlap pride, mozno aj ten kolega ;) Len pokracujete vo flirtovani, fakt je to krasny pocit, ked je ta naklonnost obojstranna a jaaaj, nadhera! Presne taketo "radosticky" zivota su najkrajsie! Tak len si ich, Zuzi, uzivaj. Drzim prsty aby to vyslo..ale len ked ON je fajn chlap, lebo iny si ta nezasluzi...normalne som vytocena z toho tvojho byvaleho..SEBEC!..ze radsej si sa mala vygrcat ako byt nervozna :( .. prepac, ale teda riadny hajzel..no nic, aspon si poucena a keby nieco take spravil tvoj potencialny, vies kam ho poslat :)
BJ, tvoj nazor si velmi cenim...je v nom vela pravdy...ja sa uz niekolko rokov necitim byt "milovana"...vlastne, ked tak nad tym uvazujem, neviem kedy som citila taku fakt ze lasku voci mojej osobe, ja len tak dedukujem, ze rodicia ma maju radi, a par ludi este...mozno... Mozno ma maju naozaj radi a mozno mam len ja skresleny pohlad a prilis sa lutujem (uaaa, to nechcem, jedna vec ktoru na sebe neznasam je sebalutost, musim sa toho zbavit)... neviem, ale ja to vnimam tak, teda ze to necitim..A okrem toho,ja sama mam pocit ze neviem milovat, mat rada,je mi to cele akosi cudzie...Cize LASKA? Viera?...hej, "nieco", VELKE "nieco" na tom bude. Vdaka.
Hmm, idem si urobit pekny dnik...Zuzi, ako vravis, len odomna zalezi, aky bude. Dnes bude pekny, citim to. od-te-raz :)
Prajem Vam krasny dnik.
Ahojte baby, dakujem Vam, ste zlate :) Aj Ty, Marushik, aj Ty, BJ ...
Najprv Vam asi poviem ako som sa popasovala so vcerajsim dnom. V robote sme skoncili o 2 hodiny skor, lebo sa nam nechcelo, vzdali sme to :) Normalne sme sa vsetci hromadne zobrali a isli ... Pacilo sa mi to, uplne mi to urobilo dobru naladu :) Dosla domov, premyslala som o zradle, ci si nieco dat alebo nie, tak som si radsej nic nedala, lebo by to asi skoncilo v hajzli , kedze som bola v takom fasa rozpolozeni. Takze tak. Ale den som "zabila" upratovanim ! Najprv som umyla balkon, kvety poriadila, potom doma som utrela vsetky dlazky, prach atd., vecer som si davala dokopy ucty a taketo srandy, lebo pocas skoly som na to maximalne kaslala. No takze asi tak. Vecer som kukala telku a dala som si poharik vinka pri svieckach. Sama. Smutne. Ale co, pride niekto lepsi, kto si ma bude vazit a nebude brat moju chorobu ako JEHO prekazkou, s ktorou ON nemoze zit. Niekoho, kto ma bude podporovat a tesit sa z mojich uspechov (nie mi ich zavidiet), niekoho, ked budem potrebovat pomoc a oporu, tak mi ju da a NIE IBA JA JEMU ... Je mi z toho smutno, ze sa s mojho byvaleho vyklulo toto po tolkych rokoch spolocneho vztahu, pekneho vztahu, chcela som s nim stravit cely zivot, dala by som za to aj ruku do ohna. Ale asi nie je ok, ked mi najblizsi clovek povie, ze "to si sa mala ist radsej vygrcat ako mas byt takato nervozna". To si budem pamatat do konca zivota. A ineeeeeeee veci !!!! To ma strasne sklamalo. No ale je to prec a ja mozem ist dalej. Laska je ten najlepsi liek, to si myslim aj ja. Momentalne som straaaaaasne, ale straaaaaasne namotana na jedneho chalana, no nejako sa nevieme navzajom zbalit. Ja to neviem, on je asi tiez pomaly, ale lirtujeme vo velkom, paci sa mi to, je to uzasny pocit - flirtovanie a byt na niekoho namotana. Furt premyslat co si obleciem, ako si urobim vlasy, ako sa namalujem. Super, paci sa mi to. Kazdy den si prelakujem nechty. Nuz ale dost bolo. Len mi v tom mozete drzat palce :)
Marushik, preco bol Tvoj den zase zly ? Prosiiiim, napis, ze uz si mala aj pekny :) Ja budem mat dnes pekny, lebo si ho sama peknym urobim. Teraz som vstala, spapala moju kasu s medom, o 12tej idem na kavu s kamoskou, potom za babkou a dedom (toto je ina babka, na tu zo vcera kaslem) do zahrady, potom s kamoskou na prechadzku a vecer este si idem hacat s dalsou kamoskou :) Takze program bohaty. Chcem si aj nieco dobre urobit na jedlo. Asi nieco lahke. Salat, mozno s krevetami alebo nieco take ... Nooo, dobry napad, hej, dam tam krevety :)
Oui, kde si ? Ako Ty ?
Marushik, zelam Ti pekny dnik, pozdravujem Ta a posielam Ti hug a cmuk. Vela sil do dnesneho dna.
Ahoj, odpoviem ti iba na prvy prispevok, poradim ti, ako viem. Hoci si myslim, ze v takychto komplikovanych pripadoch forum nemoze postacovat, chcelo by to realneho cloveka v tvojej blizkosti, ktoremu mozes doverovat.
Kluc musis najst v laske. V najhlbsej energii, ktora je v tebe. Z toho stavu sa nedostanes mechanicky, najprv musis mat motivaciu - rusen, ktory zapriahne tvoj plne nalozeny vlak, a zacne ho tahat prec... na lepsie miesto, kde ho potom mozes vylozit.
To, ze si ten rusen postavila, zistit uz lahko... postavis sa pred zrkadlo, a budes citit lasku. Budes sa mat rada. Vtedy je hotovy. Zistis, ze je to vlastne len prirodzeny stav, ze to predtym bola akasi choroba. Ziskala si ju pravdepodobne tak, ze niekto v tvojom blizkom okoli ta nemal rad, a nemala si dlhu dobu nikoho, komu by si mohla verit. Tak vznika choroba. Ku kazdej chorobe vsak existuje postup, ktory ju lieci. Ver tomu ,ze existuje, a najdes ho. Viera tvoja ta uzdravi.
Drzim palce.
A Zuzi, krizy boli, sú a aj budú, ale sú na to, aby sme sa vedeli posúvať dopredu... takze, nevzdavame sa...:-*
Zuziiik,
takto si sa ty dnes trapila? :(...to ma mrzii, nestihla som tu dojst skor, dnes som mala taky ubehany den...mimochodom, bol tiez otrasny, som rada ze sa uz skoncil..
No...ja si neviem predstavit ake to je byt sama po tolkych rokoch vztahu, kedze ja som nemala este doposial ziadny, asi-urcite je to tazke... Zuzi, Skus sa vsak na to pozriet z inej stranky, z tej ze mas slobodu, nie si na nikoho viazana a zbytocne nedepkarcit, pretoze to, co ma prist, pride. Skus hladat pozitiva, nie negativa a zameraj sa na vyhody, ktore v tomto ""single" stave mas :) urcite sa nejake najdu. Ale chapem to, ze sa citis sama...musi to byt poriadna skuska.. ale ty si silna, verim, ze to zvladnes.
Inac, nase babky su v niecom asi dost podobne, takze celkom chapem :-/..Zuzi, babky treba brat s poriadnou rezervou, predsalen, vek robi svoje, niektorym ludom prospieva, inym nie...moja babka je taka tvrdohlava urazajuca sa potvorka, a este k tomu niekedy s takymi sprostymi poznamkami, ktore sa ma dost dotkli a ktore si budem pamatat asi dokonca zivota..s rezervou, s re-ze-rvou!
Zuzka, vydrz este tych par dni, skus ich vyplnit nejakou plnohodnotnou aktivitou a zbehne Ti to ako voda, budes s rodicmi...neskor pride urcite aj nejaky frajer :) len treba na to vela trpazlivosti...a ved vlastne...o tej by sme vedeli rozpravat, vsak baby?
A som zvedava, velmi velmi zvedava ako toto leto dopadne...odvazim sa , ci nie?..hm, dufam, ze sa prekonam a uvidime sa nazivo :)
VELA SIL do noveho dna prajem! (Tebe Zuzi, Vam, ostatnym kockam, ako aj sebe...)
Baby, ja mám krízu :( Je leto a ja som sama ! Posledných min 100 rokov som bola vo vzťahu a teraz som sama a nezvládam to :( Chcela som si kúpiť letenku a ísť preč, za rodičmi, ale je to drahé takto narýchlo ... Ach jaj, to je otrasné !