Už naozaj nevládzem

Príspevok v téme: Už naozaj nevládzem
marushik

Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk

wasabi

Ahoj kočky...
ako sa dari??...no mne supeer...
som sa bala tohto leta..no lebo cez den ked su horucavy jest nechuti..tak som mala strach ze potom dojde nejaky naval...ale v pohode...
necitala som prispevky..len som prebehla mena..no a Marushik mi tu nejak chyba...co je s tebou mojko hm?
ako prazdninujete?...ja mam tak menej robotky..kedze ten projekt nevysiel...no..nieco ine sa črta..uvidime ;) no ale aspon sa viac venujem detičkam...kedze som na nich cely ich zivot..moc casu nemala...vsetok cas mi zabrala ta svina na B....snazim sa im to aspon teraz vynahradit...a take su stastne teraz...no ze sa im venujem a som stale s nimi..take doteraz nepoznali....
vy mate aspon "stastie"..blbe to tak nazvat...ale nemate popri svojej chorobe deti...teraz sa date pekne do poriadku...a ked to pride..budete sa detickam naplno venovat...zdrave..nie ako ja :(((
mna to velmi mrzi...ale co uz..cas sa vratit neda...dosrala som to cele..ale som veeelmi stastnucka ze som sa z toho dostala...a aspon teraz im mozem troska vynahradit to..o co ich ta zakerna svina obrala...
tak sa mi drzkajte a piste..dnes budem tu...zajtra zase fuč na par dni...

zuzka1911

Baby , to je uzasne, tesim sa :) Ja sa tiez snazim, aby som sa pacila aj sama sebe. Aj ked nemusim, namalujem sa, pekne sa obleciem, urobim si vlasy ... Je to super. A ked sa aj usmievam a nie som stale unavena, doslova vygrcana, hned sa na mna lepsie pozera. Presne, mam energiu :) Je to super. Baby, ste uzasne !!!

pytam sa

Ba dievca, uz sa necitim vychudnuta...sice som sa ani nikdy moc necitila ale teraz uz vobec nie, ale to je tiez klam
a uz dllho nesportujem, som si zakazala :)) vela som chodila, iked posledne 2 tyzdne som uz ani to nemohla kvoli zraneniu
a snazim sa si kupovat teraz vsetky mozne okrasne kraviny (prstienky, sponky, tiene) nech sa v tom zrkadle pacim sebe aj napriek tym skreckovym licam a inym tukovym vankusom :)))))
Ba dievca, ty sportujes? je to zvlastne, ze ked clovek priberie tak sa fakt vela zmeni, normalne ze mam energiu, mam chut byt s ludmi, mam chut sa smiat, divne...az na ten pohlad na seba a pocit z novej koze :( ale zvladnemeee :)

BA dievca

Dievcence!
Ahojte, no som strasne rada, ze sa nepozerate do zrkadla, teda sa pozerate celkom inak. Ja si hovorim, ze to proste nie je tak ako to vidim, a ze to zrkadlo klame... =D.
Pytam sa...no ty si teda riadne vychudnuta. Musis zacat robit nieco radikalne. A mozem sa spytat?! Aj cvicis, alebo nevladzes?
Ja sa uz posledne 2 tyzdne citim uzasne, ved som pisala, ze som uz aj pribrala. Drzim Vam prsty, aby ste vsetko zvladali a nepocuvali tie zle myslienky a boli plne optimizmu, to pomoze. papa

zuzka1911

Je to uzasne ! Asi tu vahu normalne vysmarim, lebo ma to laka sa na nu postavit. Zatial ju obchadzam, ale asi ju vysmarim :) Presne tak, takto som krajsia, usmievam sa, nemam depky, poruchy spanku, kruhy pod ocami a ine ... Je to proste uzasne , slobodne , no neopisatelne :)

pytam sa

zuzuuuuuuu sikulka si :) a budeme kraaasne a krasne az praskne zrkadlo...mohlo by uz lebo tam vidim aj posledny faldik na ucho :)))) je to fakt taka sloboda ked sa clovek nevazi, vsak?
tak drzim palce :) a krasny dnik prajem :)

zuzka1911

No presne tak :)
Hlavne, ze sa snazime a docela to aj ide ! Ja som sa uz 3 dni nevazila. Tiez sa citim tlste, ale snazim sa neriesit. Viem, ze takto som spokojnejsia, nemyslim stale na jedlo, ked aj nieco jem a negrcam. Mam kopu casu na ine aktivity, nemam kruhy pod ocami, nie som stale unavena. Je to super. Tesim sa z toho, zo seba a aj z Teba :) Len tak dalej baby !!!

pytam sa

ano ale vidim sa inak a teraz aj citim...ale nevadi snazim sa s tym zit a pozerat sa do zrkadla trosku inak, aj sa mi dari trosku :) ale fakt sa citim ako posledny tučko na planete...co uz, niekto musi byt aj ten tucny :D
ooooch ze taketo hovadiny riesime...

pytam sa

zuzka neviem lebo sa nevazim...radsej...mala som 171cm a 42kg ale teraz som par kg pribrala, tak ja neviem 47 asi, iked sa citim uz na 60tku :(