Ahojte,
práve som sa vrátila z wc-ka. Naposledy-včera- keď som "TO" urobila, povedala som si že už nikdy viac!...Už asi 1000-cí krát...
Preklínam deň, keď som to spravila prvý krát. Neviem si už predstaviť aké to je žiť bez neustálych myšlienok na jedlo a na to čo s ním po jedení "musím" urobiť. A vlastne, mnohé z vás ste si asi podobným prešli,alebo ešte prechádzate...
Mám 22 rokov. Bulímia ma trápi už dobré tri roky. Prepadla som jej počas toho ako som mala anorexiu, ktorá sa mi začala v mojich 19 rokoch. Prestala som skoro úplne jesť, aj keď to bolo pre mňa utrpenie,pretože jedlo milujem... ale neznášala som sa, svoj celkový vzhľad(čo sa doteraz nezmenilo:(...práve naopak, čím ďalej, tým viac, sa samej sebe hnusím). Vtedy som na výšku 167 cm mala 52 kíl a to sa mi zdalo priveľa. A tak som to dotiahla na 46. Verte či nie, bolo to jediné obdobie v mojom živote, kedy som sa cítila celkom "pekne" a príťažlivo...avšak, potom som začala brať antikoncepciu kvôli menštruácii, ktorú som nemala viac ako rok a pribrala som na pôvodných 52 kg. Kvôli priberaniu, ktoré neprestávalo, sa u mna postupne vyvinula depresia, až som začala navštevovať psychiatra. Predpísal mi lieky-antidepresíva, z ktorých som pribrala ďalších 8 kíl...Od vtedy je tomu rok a ja mám stále váhu okolo 60-63 kíl, hnusnú bulímiu a hnus zo seba.. Nenávidím sa ako nikdy predtým :( Nikto z blízkych o mojom probléme nevie a ja neviem ako ďalej. Preto som sa odvážila aspoň k tomuto, že sa zdôverím s Vami. Viem, že chcem byť zdravá,nechcem sa už neustále len prežieraŤ, ale moja vôľa je slabá. A chcela by som sa mať konečne rada, aby som mohla viesť plnohodnotný život... Ak by ste mi vedeli poradiť dievčatá, ktoré ste sa z toho dostali, bola by som Vám úprimne vďačná. Takisto ako sa poteším aj slovám Vás kočky, ktoré tým prechádzate teraz...Ďakujem...
--------------
Poradňa - Poruchy príjmu potravy - www.zdravie.sk
Už naozaj nevládzem
ahoj wasabi,
ja si rada vypocujem, nebola som doma, bola som na letisku .. tatino dosiel :) sa tesim .. tak tu nebudem teraz uz dneska, zajtra napisem. dakujem velmi pekne za mailik
cmukac
Zuzu..
ok...chapem..nemusis pocuvat nejake pribehy...sama vies..ze zivot je len jeden..a velmi rychlo plynie...a treba si ho preto uzivat...a nepremarnit grcanim....vieme to obe..ok moje?? ;-)
Zuzik...
napisala by som ti o tom aky ta holka kruty zivot mala..nechcem to tu pisat..bo by som sa uz celkom vyzradila...ale ak chces..napis mailik na wasabi123@azet.sk....ja ti to tam opisem...a potom si budes vazit zivot ovela viac....ak nechces nemusis...ak napises...nevyzradim ta...nebojkaj..hm?? ;)
:(
Zuzu...
to poznam...kamaratka..ktoru som mala uplne najradsej...sice nepresla tym co ja..ani o mojom probleme nevedela....no ale presla si tiez peklom...inym..ale presla..bola mi viac ako sestra...a uz ju nemam :´(
zomrela mi....mala rakovinu..
prave preto...to ma aj tak nastartovalo...no ze ona chcela zit...napriek vsetkym problemom...ktore mala...no a ja...co mam super zivot...sa budem oberat o zdravie???...uz teda ani nahodou...bojujem aj koli nej....
wasabi,
nebud na seba nasrata. Podla mna lepsie fajcit ako grcat. Akoze nic moc, smrdi to, ale ... No moja mama fajci vela rokov, ale podla mna si urcite menej uskodila za 20 rokov fajcenia ako ja za 10 rokov grcania ... Chapes. A pokial to budes vediet kontrolovat, ze krabicku mesacne/tyzdenne, to nie je vobec strasne. Zle je krabicka denne podla mna ! Ale pokial si dokazala prestat grcat, prestanes aj fajcit. Prestat grcat je oooomnoho tazsie ! Takze stale mozes byt na seba hrda moja :)
Zuzulik....
musim sa doznat...hambim sa jak pes...fajcim :(((
ako som mala vtedy nervicky?...vsak vies...som vydrulala 3...potom zas jednu...no a uz su chutky....do riti..
no ale radsej zavislost od cigy ako od grcania...juuuj...to znie blbo...jedno horsie ako druhe....
schovavam sa pred svokrou..pred muzom..aj pred deckami...nechcem aby ma videli fajcit...chcem prestat..no a uz nevim....musim sa s tym nejak popasovat....som nasrata na seba..co ti povim...
Presne tak, uz bude len lepsie ... Som sa rozhodla ! Kamoska je uzasna, my sa tak navzajom podporujeme a spominame na to, ake to bolo, ked sme grcali vsade kde sa dalo alebo jedli len jogurt denne. No smejeme sa sice na tom, ale je to strasne. Ona je moja jedna z naj (mozno asi aj naj) kamosiek, je to uzasne ked mas niekoho, kto si prezil to iste co ty. My mame este k tomu vsetkemu strasne podobne osudy, zivoty, nase mamy, uplne to iste ... Ked mam ja depku, ze som tlsta, rychlo ma prefacka a naopak :)
Zuzuuuu...
no presne taketo som chcela pocut...hmmm..vlastne citat ;-)
holka moja ty takto krasne to zvladas???...velmi sa tesim...presne tak..kruhy..nezdravy vyraz....smutna dusa...nalada veskera ziadna...nervozita....atd...to vsetko nesie zo sebou ta mrcha choroba...ale sme ju dali dole co??? velmi sa vytesujem...ze sa dari mne...ze sa dari tebe (kiez by sa darilo aj ostatnym holkam)...len tak dalej moja..nepovol...ani ja nepovolim...porazime ju svinu hm???
jjj..ozaj..vcera streda..vas ritual s kamoskou...to myslim veeelmi dobre padne...este ze ju mas :) ..ako velmi pomozu aj slovka tu...od takych co prechadzaju presne tym cim ty...ale mat niekoho spriazneneho uplne nablizku...este k tomu ked ta maximalne chape...no parada..pozdrav kamosku ;)
Ahoj wasabi,
to je uzasne, ze sa Ti dari, velmi sa z toho tesim. Mne tiez :) Boze, ake sme uzasne, dufam, ze to uz takto aj zostane. Hehe, ako sa chvaaalim. Ale tak treba, lebo sa z toho tesim. Teraz som dojedla moj salatik, v praci som mala nejake ovocie a tak. Vcera som mala klasicky babsky vecer, padli chlebiky a 2 sampusy :) Haha, super bolo, normalne svalovica z tolkeho rehotu ! Citim sa uzasne, nemusim si uz davat pod oci ani tolko make-upu, co nemam take tie hnusne cierne kruhy. V robote si vsimli, ze sa usmievam a ked ma spytaju ako sa mam, konecne pocuju aj nieco pozitivne. Takze supis pupis :)
Marushik, kde si ? Ozvi sa moja :)
Wasabi, ja sa tak tesim ... Z Teba, za Tvoje deti, zo mna, pytam sa ... ostatne baby :)