Chudnutie pre deti

Tomas12345

ahjaj :

No len ono by to chcelo vedieť aký jedálniček má. Dotyčná totiž o jedálničku nič nenapísala takže sa ťažko dá usudzovať že či sa stravuje optimálne alebo nie.

daniela2

čaute, len toľko, že u detí nejaké BMI neplatí, to len pre dospelých. U detí platí asi toľko, aby váha nebola vyššia ako výška mínus sto.

ahjaj

"Ak autorka ešte narastie potom sa i jej BMI zmenší, pretože ten tuk sa viac rozloží"
áno, vtedy to nebude horná hranica normy, ale stredná, a bude vyzerať esteticky lepšie. A to, čo hovoríš, pre prípad choroby, tam bude aj tak nejaká rezerva.
A písala som aj druhý dôvod. Zmena jedálnička, pokiaľ je nezdravý. Nielen BMI je dôležité, ale aj zdravá výživa pre celkové zdravie organizmu. A keď v jedálničku obmedzí alebo vynechá sladkosti, neurobí tým nič zlé, iba si dopomôže k zdravému chrupu a zdraviu všeobecne. Nejaké radikálne zmeny som jej predsa neodporúčala.

Tomas12345

ahjaj :

Vždy je lepšie sa pohybovať v hornej hranici normy než v dolnej hranici normy, dôvodom je nástup choroby pri ktorej sa chudne. Dieťa ktorá je na hrane podváhy a ťažko ochorie to ťažko zvládne pretože vychudne až na kosť a postupne začnu následkom toho zlyhávať orgány.

"u mladého dievčaťa táto váha nie je vysoká, ale treba si zachovať túto hmotnosť aj pre prípad, že autorka ešte narastie. Preto je ten šport a zmena jedálnička potrebná."

Nechápem tomu preto lebo si odporuješ. Ak autorka ešte narastie potom sa i jej BMI zmenší, pretože ten tuk sa viac rozloží. Preto nerozumiem prečo je nejaká zmena jedálnička potrebná ? Autorka má normálnu váhu, tak načo niečo zbytočne meniť ?

dobreuz :

Ja nemôžem za to že ty ignoruješ rady lekárov zatiaľ čo rady pseudoyoutuberov obhajuješ. Nečuduj sa potom že sa s tebou nedá viesť normálna diskusia.

ahjaj

tomas, ona sa pohybuje v hornej hranici normy a na jej vek to nie je prirodzené. Dôvodom je buď pomalší metabolizmus, vzhľadom na svoj alebo sa nezdravo stravuje - chipsy, sladké jedlá. Ako som písala, len si si zrejme neprečítal, keď sa pýtaš:
"u mladého dievčaťa táto váha nie je vysoká, ale treba si zachovať túto hmotnosť aj pre prípad, že autorka ešte narastie. Preto je ten šport a zmena jedálnička potrebná."

dobreuz

Tomas12345 Už som Ti povedal x krát že ma tie články nezaujímajú, nech ukážu na sebe výsledky... V novinách aj tak len novinári manipulujú verejnou mienkou tak ako sa im hodí... A už viacej na Teba nebudem reagovať lebo si troll.

Tomas12345

dobreuz :

Ešte dodám, že množstvo % tuku pod 10% je v poriadku len vtedy ak má dotyčný svaly. Vtedy totiž aj v prípade choroby má z čoho chudnúť, može chudnut z nadbytočných svalov.

Tomas12345

dobreuz :

Hlupost, do 25% tuku u mužov človek kludne može mať a nijak to negatívne neoplyvní jeho zdravia - www.cvikynadoma.sk

Navyše je vždycky lepšie mať % tuku blízko maximalnej norme, než minimálnej norme. Dôvod je nasledujuci - ak človek ťažšie ochorie začne rapídne chudnut a zásoby tuku sú v tom prípade velmi žiaduce. Hmotnosť je vtedy jedným z faktorov ktoré ovplyvnuju to či sa pacient z ťažkej choroby vylieči alebo nie.

Zlyhanie srdca sposobi skôr podváha, pretože pri podváhe so srdcom a najmä so srdcovým rytmom.

Si zdravý ako repa ? A tie problémy s draslíkom to je ako nič ? Ten draslík s tým by si mal dačo robiť lebo to dosť zle vpláva na srdce ak nie je v norme. Mal by si začať normálne jesť a urobiť niečo s tou tvojou podváhou, inak sa ty ten draslík a časom i ostatné minerály a zdravotné parametre budu zhoršovať.

ahjaj :

Však ja hovorím že dotyčná má normálnu váhu, respektíve nemá prečo chudnuť....

Prečo myslíš že je u nej zmena jedálnička potrebná, ked má aktuálne ako tako normálnu váhu ?

Textová Inzercia

Hempoint novy TXT
Plnospektrálny extrakt z kvetov konope vo svojej najprirodzenejšej podobe

Doprajte si prirodzenú kompozíciu všetkých aktívnych látok v ich prirodzenej synergii.