Čo sa týka chudnutia detí, tie preberajú stravovacie návyky od svojich rodičov. Keď som začínal s kulturistikou ešte ako študent, celá rodina sa prispôsobila a dodnes sa snažia stravovať zdravo. Takže aj v tomto prípade by som odporučil zmeniť životosprávu v celej domácnosti.
Nemusí to byť nič extrémne, stačí viac prirodzenej stravy menej polotovarov, čerstvé potraviny, ovocie, zelenina. Vylúčiť sladené nápoje, sladkosti, mastné jedlá, zahusťované omáčky, parené jedlá, smotanu, dresingy, majonézu...a samozrejme viac pohybu lebo často človek zajedá nudu či stres.
S 13 ročnou sa dá ešte krásne pracovať, vie si vytvoriť tie správne návyky ktoré potom bude dodržiavať po celý svoj život. Ja som práve v 13tich rokoch začal chodiť do posilňovne kde sa ma ujal dobrý tréner a o pár rokov neskôr som začal robiť súťažnú dorasteneckú kulturistiku. Mnoho mladých začalo robiť fitness spojený s gymnastikou.
Dnes je toľko možností, stačí si vybrať. Ak vás zaujímajú články o zdravom chudnutí, navštívte môj blog www.iron-body.sk :)